airBalticuga Valenciat avastamas

21.07.2021
Estraveli Platinum Club teeninduse vanemreisikonsultant Kristel Heinsalu

Estraveli Platinum Club teeninduse vanemreisikonsultant Kristel Heinsalu käis just Valencia võlusid avastamas ja jagab nüüd reisimuljeid- ja pilte.

airBaltic avas sel hooajal mitu uut lennuliini, nende seas Valencia, kuhu kutsus ka meid linna ja lähiümbrust avastama.
Kõikidel lendudel ja liinidel on uued ja avarad Airbusid, kvaliteetne toiduvalik ning kodune Riia lennujaam, mis teevad airBalticuga reisimise igati mõnusaks reisielamuseks.

 

Kuna ma ei osanud Valenciast enne reisi palju arvata, siis võib-olla just seetõttu jagus vaimustust ja avastusi igasse uude päeva. Tegevust jagub nii linna- ja kultuuripuhkuse eelistajatele, ranna- ja loodusreiside huvilistele, kui lastega peredele ja lihtsalt söögi-joogi nautijatele.

Alustuseks asukoht – Valencia asub Alicantest tunnise ja imeilusast pealinnast Madridist kahetunnise kiirrongi sõidu kaugusel, mis võimaldab seda linna ühendada teiste väga suurepäraste linnadega. Näiteks lennata Valenciasse ja tagasi Madridist ja miks mitte vahepeal külastada ka Alicantet. Kõik väga eriilmelised, kuid külastamist väärt linnad.
Ise armastan väga ühe reisi jooksul erinevaid võimalusi ühendada, et sihtkohta võimalikult palju kogeda ja juba läks mõte lendama. :)

Aga tagasi Valencia juurde. Linn, mis on rajatud roomlaste poolt, siis vallutatud mauride poolt, olnud Hispaania pealinn ja kuningate kodu ning tänaseks suuruselt kolmas linn Hispaanias, annab aimata, et linnal on nii ajalooliselt kui ka kaasaegselt palju pakkuda. Huvitav fakt ning imeline lisaväärtus linnale tänasel päeval on Turia jõesäng. Turia jõgi, mis läbis Valencia linna nagu Thames Londonit või Seine Pariisi, ujutas 50-ndatel aastatel 3-päevase tugeva vihmasaju järel suure osa linnast, mille tagajärjel oli palju hukkunuid, hävisid tuhanded kodud ja osa väärtuslikest ajaloolistest ehitistest. Linn otsustas edaspidi mitte millegi sarnasega riskida ning suunas jõe ümber. Nüüdseks läbib linna 9 km pikkune haljasala (sarnaselt New Yorgi Central pargile), mis on jagatud vastavalt endise jõge ületavate sildade järgi erinevateks lõikudeks – jalgpalli-, tennise, jm spordiväljakud ja jooksurajad. Lasteväljakud, pargid piknikuteks jpm.
Haljasala lõpeb linna teadus- ja kunstilinnakuga, kus on kompaktselt koos nii Euroopa suurim okeanaarium, teaduskeskus, muuseumid, IMAX kino jpm. Loodud park on imeline lisaväärtus linnale, mis pakub kuumadel suvepäevadel varju, rahustavat looduskeskkonda piknike pidamiseks ning rohkelt sportimisvõimalusi. Väga mõnus viis linnas liikuda ongi ratastega, pikk sirge park läbi linna aitab kergelt orienteeruda ja rahulikus rohelises keskkonnas liikuda.

Edasi minu suur kirg reisidel – kohalik söögi-joogi ja turukultuur. Näiteks fakt, mida varem ei teadnud, et paella on pärit just Valenciast. Sealsed Albufera looduspargi madalad soisemad alad soosivad riisikasvatust, mis on ka ainus piirkond Hispaanias, kus saab riisi kasvatada. Mereäärse linnana lisaks rohkelt mereande igale maistele ja rahakotile.

 

Kokkuvõttes väga mõnus ja lihtne sihtkoht, kus saab ühendada rannapuhkust linnapuhkusega.

 

Vaata Hispaaniasse sisenemise tingimusi Reisi Targalt lehelt.

Lennupiletid osta Estraveli lennupiletite e-poest.

Reisisoovi korral võta ühendust estravel@estravel.ee või 24/7 tellimiskeskusega 6266 266.

 

Kommentaarid: