Esimest korda olümpiale?

31.08.2009
Mari-Liis

Järgmiste olümpiamängudeni Vancouveris on jäänud loetud kuud ja nutikamatel on piletid juba ammu ostetud. Neile, kes veel kõhklevad või mängudel üldse kunagi käinud pole, jagab innustust ja praktilisi näpunäiteid 1996. aastast kõigil mängudel osalenud spordimees, ettevõtja ja olümpiakomitee asepresident Neinar Seli.

Kunas sa esimest korda olümpial käisid?

Eks Moskva omal, kuigi see oli pooleldi boikoti all. Aga muidu alates Atlanta mängudest 1996. aastal pole vahet jäänudki.

 Millest küll nii jäägitu kihk?

Ise olen läbi ja lõhki olnud spordiga seotud kogu oma teadliku elu. Jõudnud meistersportlase tasemeni, kaitsnud teaduskraadi ja õpetanud ülikoolis 17 aastat.

Olümpiamängudel käin vahetult kohal, sest minu jaoks on olulised mingid nüansid. See on sportlase kõige suurem võistlus ja ebaõnnestumise korral peab ta jälle neli aastat ootama. Kogu see ettevalmistumise protsess on sportlase jaoks tohutult oluline ja ma püüan jälgida nende vormi ajastamist, eri alade tiitlivõistlusi, analüüsida, kas on loogiline jätk saada olümpial tulemust.

Nii et see on pigem erialane kretinism, püüda anda paljudele asjadele seletust, millele tavainimene ei mõtle.

Olen ka Eesti Olümpiaakadeemia president, kus teeme mängudejärgselt kokkuvõtted sportlaste esinemisest, analüüsime ettevalmistust, esinemist, võistlustaktikat. Neist treenerite ja sporditeadlastega tehtud kokkuvõtetest on palju õppida kõigil, ka tulevastel põlvedel.

Loe kogu lugu siit: http://bit.ly/hlteC

Kommentaarid:

  1. Triin

    Kanadasse on Eesti kodanikel õigus siseneda viisata (kuni 180 päeva). Täpsema ja ajakohaseima info leiab Välisministeeriumi kodulehelt http://www.vm.ee/est/kat_445/3785.html . USA viisa alusel Kanadasse ei pääse.

  2. Janeli

    Kas Kanadasse saab ka USA viisaga?