Estravel soovitab: 4 ideed talviseks perepuhkuseks

06.06.2014
Svea Lillepalu

Reisikorraldajate talvehooaja pakkumised on juba lettidel või kohe-kohe sinna jõudmas. Eestlaste reisihimu kasvab iga aastaga ja see sunnib ka turismiettevõtjaid aina uusi ja huvitavamaid sihtkohti, hotelle ja reisivõimalusi välja mõtlema. Valiku kasvamisega tekib aga ka see väike probleem, et see võtab silme eest kirjuks. On olemas sihtkohti, mis sobivad pea igale reisijale, aga on ka kohti, kuhu näiteks tulihingelist pidutsejat saata ei saaks.

Seekord püüame kergemaks teha lastega perede elu. Pere pisemate ja veidi suurematega reisimine võib olla lust ja lillepidu või üks korralik õppus.  Selleks, et just teie elu veidike kergemaks teha, ladusid meie tublid reisikonsultandid letti enda soovitused. Siit leiad neist küll vaid mõned, aga võime kinnitada, et seal, kust need soovitused tulid, on neid veel!

Tuttavad Kanaari saared

Kanaari saared on eestlaste reisisihtide nimekirjas olnud juba aastaid. Ei saa me ühtegi talve ilma Tenerife või mõne muu saareta :) Samas on tegemist ühe tuttava ja sõbralikuga sihtkohaga, mis ka väikelastega peredele ideaalselt sobib. Kokku kuulub Kanaari saarte nimetuse alla üle kümne saare, millest meile tuttavad on enamjaolt Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura ja Lanzarote.

TenerifeEesti reisikorraldajate leivanumbriks on Tenerife, kust leiab tegevust igas vanuses lastega reisija. Saare omapäraselt maastikult leiab nii piki liivarandu, vallutamist ootavaid vulkaane kui ka silmailu pakkuvat  taimestikku. Laste lemmikuteks on mitmed eri vee- ja loomapargid. Lisaks on võimalik võtta ette ka merereise vaalade ja delfiinidega sõbrustamiseks.

Estraveli reisikonsultant Monika soovitab:
Peredele soovitan tihti Costa Adeje kuurorti. Seda eelkõige seepärast, et just sealt leiab palju peresõbralikke hotelle. Lisaks on hotellide valik saarte parim – leida võib nii taskukohaseid 2-3* apartementhotelle kui ka hea hinna-kvaliteedi suhtega suuremaid  4-5* hotelle. Lisaks on suureks plussiks veel kuurordi euroopalikkus ja puhtus – see teeb kohanemise lihtsaks ja puhkuse meeldejäävaks.

Tai paradiisisaared

Naeratuste maa Tai on samuti mitmete eestlaste südameid vallutanud. Mõnusa kliima, imekaunite randade, sõbralike kohalike ja väga mõistliku hinnataseme poolt tuntud sihtkoht puksib aasta-aastalt meie talviste sihtkohtade tabelis aina kõrgemale kohale. Tegelikult väärib avastamist ka riigi põhjapoolseim ots, mis pakub võimalusi mägedes seiklemiseks, kohalike hõimudega kohtumiseks ja suurlinnamelu nautimiseks.

TaiEesti turistide esimeseks peatuskohaks on enamjaolt kas Bangkok või Phuket. Bangkok asub kõige lähemal Pattaya liivarandadele ja Phuket on väravaks Phang Nga lahe paradiisisaartele. Krabi provintsi külastada soovijatel on kõige mõttekam lennata Krabi rahvusvahelisse lennujaama. Lastega peredele soovitame meie kõige enam Koh Lantat ja Koh Samuid.

Estraveli reisikonsultant Kirsika soovitab:
Mina soovitan peredele eelkõige Koh Lanta saart. Vägevaid pidusid, suuri kaubanduskeskuseid ja megakuurorte sealt otsida ei tasu – seal käib elu omasoodu. Lanta lähedusse jäävad väikesaared ja koopad pakuvad avastamisrõõmu mitmeteks päevadeks. Saare lõunatipus asub ka rahvuspark, mida peavad oma koduks väikesed ahvid – nende tegemiste jälgimine on omamoodi lõbus tegevus. Hotellide valikust leiab nii suuri kui väiksemaid, nii taskukohasemaid kui ka luksuslikke majutusasutusi. Tai üheks suureks plussiks ongi sobivus põhimõtteliselt kõigile.

Kruiis Kariibidel

Tihtipeale tahaks ühe puhkuse ajal näha mitut erinevat kohta, kuid pere väiksematega reisides võib see veidi keeruliseks osutuda. Pidev pakkimine, transportimine ja kohanemine võivad rohkem väsitada, kui asi väärt on. Samas tahaks ju ise avastada ja ka järeltulijatele maailma näidata?! Selleks puhuks on välja mõeldud reisimise viis nimega kruiis.

Labadee, HaitiMõtteviis, et kruiis on vaid vanade ja pururikaste inimeste pärusmaa on õnneks kadumas ning meie oleme selle üle ainult rõõmsad. Mitme paiga avastamiseks on kruiis üks mugavamaid ja tihtipeale ka taskukohasemaid variante. Lisaks on tänapäeva kruiisilaevad kui ujuvad linnad, kust leiab kõike alates ronimisseinadest, täismõõdus teatrisaalidest kuni uisuväljakuteni välja. Kui aus olla, siis isegi parema tahtmise juures ei jõuaks kõiki laeva võimalusi ühe reisi jooksul ära proovida.

Estraveli reisikonsultant Irina soovitab:
Talvisel perioodil on parimaks ja ainuõigeks valikuks ikka Kariibi mere saared. Tavaliselt soovitan oma klientidele alati maailma suurimaid, Royal Caribbeani kruiisifirmale kuuluvaid, Oasis of the Seas ja Allure of the Seas laevu. Tegevuste, söögikohtade ja kajutite valik nendel laevadel võtab silme eest kirjuks! Kajutitest rääkides soovitan alati võimalusel rõduga kajuti broneerimist. See on üks väga mõnus tunne omada võimalust peale hommikusi ringutusi välja päikesepaiste ja troopilise kuumuse sisse astuda – ilma oma kajutist lahkumata.

Suusareis Alpides

Meie seas on ka inimesi, kes esimese lume tulekuga oma suusad ja mütsid välja otsivad ning valmis panevad. Läbi ja lõhki sporditegemist täis puhkus on mõningatel juhtudel lõõgastavam kui nädal aega soojas merevees sulistamine – igaühele oma. See on hea võimalus lapsed umbsest toast välja, karge mägise õhu kätte saada. Populaarsemateks reisisihtideks on Austria, Itaalia ja Prantsusmaa. Kõik need asuvad suhteliselt lähestikku, kuid on tegelikult totaalselt erinevad.

SuusareisLastega reisijatele soovitame eelkõige Austria suusakuurorte, eriti siis kui laps alles esimest korda suusad alla paneb. Õppimisel aitavad kaasa heal tasemel suusakoolid nii lastele kui ka täiskasvanutele. Austria on ka hinnatasemelt nimetatutest kõige taskukohasem. Muide, kas Sa seda tead, et kõige parem aeg suusapuhkuseks on jaanuarikuu? Seda eelkõige põhjusel, et just sel ajal on ilmad kõige külmemad, päike veel mitte nii kõrgel ja lumeolud seetõttu parimad.

Estraveli reisikonsultant Katri soovitab:
Peredele on kindlasti juba tuttav Mayrhofeni suusakuurort. See on Eesti reisikorraldajate valikus olnud juba üle 10 aasta ning siiani üks populaarsemaid. Mayrhofeni küla atmosfäär on mõnusalt rahulik, suusanõlvasid jätkub igale oskustasemele ja ka peale pikka päeva mägedes leiab küllaldaselt tegevusi. Mayrhofenit ei peaks ära põlgama ka kogenud suusahundid – tõelistele adrenaliinisõltlastele on pakkuda Austria järseim laskumine Harakiri.

 

Millised on Sinu pere reisiharjumused? Kas olete pigem aktiivne, rannal peesitav või hoopis iidsete kultuuride maias perekond? Anna ka meile teada ja võib-olla inspireerid nii mõndagi teist reisisellidest pere.

Kommentaarid:

  1. Tiina Terno

    Kindlasti - TAI PARADIISISAARED