Estravel tähistab 30. aasta juubelit

29.08.2018

Balti riikide suurim ja vanim reisiagentuur Estravel tähistab 30. aastapäeva ja korraldab sel puhul homme, 30. augustil algusega kell 12.00 oma kaheksas büroos üle Eesti avatud uste päeva.

Estraveli juhatuse liige Anne Samlik sõnas, et Estraveli rajamine 1988. aastal pani aluse kaasaegsele reisiärile Eestis. „30 aasta jooksul on toimunud reisivaldkonnas väga suuri muudatusi, millega oleme proovinud mitte ainult kohaneda, vaid ka turu arengutest sammu võrra ees olla. Kui 80. aastate lõpus Eestis esimesi välisturistide gruppe vastu võtsime, siis ei oleks osanud keegi meist arvata, et 30 aasta pärast tegutseme edukalt kuuel turul kolmel kontinendil ja oleme tööandjaks 220 inimesele,“ sõnas Samlik.

Estraveli juhatuse liige ja üks asutajatest Aivo Takis lisas, et Estraveli edu taga on olnud eelkõige professionaalsed töötajad ja rahvusvaheline kogemus: „Liitumine Finnairi kontserniga 1995. aastal andis meile ligipääsu võimalustele ja lepingupartneritele, mida Eesti turul siis veel ei tuntud.“

Estravel on esimene reisiagentuur Balti riikides, mis on jõudnud USA ja Austraalia turule ja omab seal reisibüroosid. „Asutasime eelmisel aastal Ameerika Ühendriikides Phoenixis reisibüroo Preferred Travel Services LLC ja juba tänavu jõuame oma sealses müügis 2 miljoni dollarini. Kaks aastat tagasi ostsime Austraalia reisibüroo Aerotravel ja eelmisel aastal Soome tuntud reisibüroo Helin Matkatoimisto OY, millel vanust juba 34 aastat. Lätis ja Leedus oleme tegutsenud üle 20 aasta.“ Takis avaldas lootust, et sünergia erinevate turgude vahel võimaldab Estravelil ka järgmisel kolmekümnel aastal kasvamist jätkata ja edukas konkurentsis püsida nii online-müügis kui traditsioonilise reisiagentuurina.

Alates 2015. aastast kuulub Estravel taas sajaprotsendiliselt Eesti kapitalile. Ettevõtte müügikäive on sama suur, kui neljal järgmisel konkurendil kokku. Kõige rohkem müüb Estravel lennupileteid, mis moodustas 2017. aastal veidi üle poole ettevõtte kogumüügist. Teisel kohal oli hotellimajutuse ning kolmandal pakettreiside ja kruiiside müük. Kliendigruppide lõikes on suurim eraisikutest reisijate osakaal, millele järgnevad äriühingud ning riigi ja avaliku sektori organisatsioonid.

Avatud uste päev toimub Estraveli kaheksas büroos üle Eesti homme kell 12.00 kuni 15.00. Pakutakse torti ja oodatakse külla kõiki reisihuvilisi. Juubeli puhul on tuntud Eesti inimestest reisijad pannud kokku videotervituste sarja, kus räägivad oma eredamatest reisimälestustest Ain Hanschmidt, Eeva Talsi, Aune Past, Jüri Raidla, Donatas Narmont, Armin Karu ja Kadri Voorand.

Estraveli grupp on Eesti ja Balti riikide suurim reisiteenuste müüja, mille konsolideeritud müügitulu oli 2017. aastal üle 91 miljoni euro ning maksueelne kasum 1,34 miljonit eurot. 1988. aasta augustis asutatud ettevõte on Eesti ja Balti riikide suurim reisiettevõte, mis on tööandjaks 220 inimesele kuues riigis.

Lisainfo:
Anne Samlik
Juhatuse liige
anne.samlik@estravel.ee
tel 626 6201
www.estravel.ee