Estravel tegi septembris kõigi aegade kuumüügi rekordi

20.10.2022

Eesti ja Baltimaade suurima pileti- ja reisiagentuuri Estravel AS septembrikuu tehniline müügikäive Balti riikides oli 12,5 miljonit eurot, mis näitab ligi kahekordset kasvu võrreldes 2021. aastaga ja on ühtlasi Estraveli 34-aastase ajaloo suurim ühe kuu müük. Kuurekordid sündisid ka igas Balti riigis eraldi. Eesti Estraveli müügitulemus oli 8,6 miljonit eurot, Estravel Läti filiaalil 1,2 miljonit eurot ja Estravel Leedu tütarettevõttel 2,7 miljonit eurot.

Kogumüügi jaotus Balti riikide vahel Estravel büroodes septembris 2022:

Allolevas tabelis on nii septembri kui ka 9 kuu müüginumbrid ainult Eesti äriüksuses, 2018-2022*

*) Estravel AS tehnilised müügikäibed Eestis, ilma tütarfirmadeta

Kliendigruppide analüütika (september 2022)

69% Estraveli kogumüügist Baltimaades moodustas müük juriidilistele isikutele ja 31% eraisikutele. Eestis on eraisikute osakaal kõrgem kui lõunanaabrite juures, st 63% müügist oli juriidilistele isikutele ja 37% eraisikutele.

“Septembri tulemused olid üle ootuste head”, ütles Estraveli müügidirektor ja juhatuse liige Kaire Saadi. “Suurim faktor kõikide Balti äriüksuste kasvus on olnud uute lepinguliste äriklientide lisandumine, kuid ka eraisikute ostud on tugevas kasvus.”

Allolev graafik kirjeldab täpsemalt kliendigruppide jaotust Eesti äriüksuses:

Estravel AS kogumüük Eesti äriüksuses, september 2022, jaotus kliendisegmentide põhjal

Tootegruppide analüütika (september 2022)

Traditsiooniliselt on esikohal lennupiletid. Teisel kohal on hotellimajutuse müük ja kolmandal kohal on pakettreiside müük. Neljandat kohta hoiab laevapiletite müük, millest omakorda enamus toimub täisautomaatselt populaarse soodusportaali laevapiletid.ee kaudu.

Alljärgnev graafik kirjeldab täpsemalt tootegruppide jaotust Eesti äriüksuses septembris 2022:

September 2022 kogumüük Eestis, jaotus toodete põhjal

 

Estravel AS on Eesti ja Baltimaade suurim ja vanim reisiagentuur, asutatud 1988 augustis. Firma kuulub 100% eesti erakapitalile. Estravelil on 5 tütarfirmat ja 1 filiaal kuues riigis üle maailma, neist olulisemad on Eesti, Leedu, Läti ja Soome. Kõik grupi ettevõtted omavad IATA litsentsi lennupiletite müügiks ja reisiagentuuri tegevusluba vastavalt kohaliku turu reeglitele.

Lisainfo:
Katrin Aaslaid
Estraveli erakliendisuhete ja turundusosakonna juht
katrin.aaslaid@estravel.ee
626 6284