Estraveli juuli käive tegi 17 kuu rekordi

10.08.2021

Eesti ja Baltimaade suurima reisiagentuuri Estravel AS juuli müügikäive Eesti äriüksuses oli 3 miljonit eurot. Sellest kõrgem oli kuukäive viimati eelmise aasta veebruaris. Eelmine kriisiaegne rekord oli 2,8 miljonit eurot, mis saavutati käesoleva aasta juunis.

Estraveli turundusjuht Katrin Aaslaid: “Huvitav on märkida, et lennupiletite keskmine hind juulis kasvas juuniga võrreldes 3%. See tendents hakkab analüütikute arvates tulevikus kiirenema. Samuti on huvitav see, et kui juunis osteti reisipakette keskmiselt vaid 4 nädalat ette, siis juulis pikenes keskmine etteostu aeg ligi 6 nädala peale. Toonitaksin, et alati populaarne sügisene koolivaheaeg on juba peaaegu välja müüdud, seda suuresti tänu EU COVID-digitõendite edukale kasutuselevõtule.”

Estraveli finantsjuht Janika Laanaru: “Kriisieelse 2019. aasta juulikuu käibest moodustab lõppenud juuli tehniline müügikäive vaid 55 protsenti. Seega on meil veel tublisti kasvuruumi, et jõuda kriisieelsele tasemele.”

Teenusliikide kaupa jagunes käive:
● lennupiletid 34%
● pakettreisid 28%
● laevapiletid 20%
● hotellimajutus 13%
● muud teenused 5%

Kliendisegmentide käibejaotus: 63% eraisikud ja 37% juriidilised isikud.
Müügikanalite lõikes jagunes käive: 21% automatiseeritud online-müük ja 79% täisteenindusega professionaalne müük.

Statistika näitab, et juulis olid populaarseimad pakettreisi sihtkohad sarnased juunile: Kreeka saared, Gruusia, Türgi, Bulgaaria ja Montenegro. Inimesed eelistavad soodsamaid tšarterreise ja otselende ilma ümberistumisteta. Möödunud nädala TOP sihtkohti (nii lennupiletite kui ka pakettreiside osas) saab vaadata Estraveli kodulehelt.

Lisainfo: press@estravel.ee
Kontakt:
Katrin Aaslaid
Estravel AS erakliendisuhete ja turundusosakonna juht
katrin.aaslaid@estravel.ee
626 6284