Estraveli töötajad käisid DFDS laevakülastusel Paldiski sadamas

30.11.2021
Estravel

DFDS A/S on 1866. aastal asutatud Taani laevandusettevõte, mis pakub meretranspordi ja reisijateveo teenuseid Skandinaaviasse, Lääne-Euroopasse ja Suurbritanniasse.

DFDS A/S Eesti filiaal opereerib reisijate- ja kaubaveo liini Paldiski (EE) – Kapellskär (SE). Väljumised ja check-in toimuvad Paldiski Põhjasadamast.

Miks valida DFDS?

  • Hilised väljumised st sobilikud nii puhkereisijatele, kes liiguvad oma transpordiga (piisavalt aega, et jõuda Paldiski või Kapellskäri sadamasse) kui ka ärireisijatele, et lõpetada oma tööpäev ning jõuda laeva või peale laevareisi alustada tööpäeva.
  • Kiireim meretee Rootsi (10 h).
  • Rahulik ja reisijasõbralik keskkond.
  • Võimalus vältida pealinnade ummikuid ja jõuda kiiremini sihtkohta.
  • Kapellskäri sadamast on loodud väga head võimalused liikumaks edasi Taani ja Norrasse.
  • Stockholm asub ligikaudu 90 km kaugusel Kapellskäri sadamast.

Estraveli töötajad Berle, Liina, Kadrin ja Kristi käisid DFDS laevakülastusel Paldiski sadamas. Loe muljeid ja vaata pilte.

Sadama juurde viiv tee on paraku väheste või osaliselt täiesti ilma teeviitade ja märgistuseta. Põhimärksõna on, et kogu aeg tuleb hoida vasakule. Ja sadama alal siis juba mere poole. Esmakordsele reisijale on kõige keerulisem sadama alal check-in-i üles leidmine. Selleks tuleb tavaautoga nõeluda rekade ja muude kaubaveoga seotud sõidukite, haagiste ja kaupade vahel. Asfaldile on küll veetud jooned, kuid tihtipeale on parkla haagiseid täis pargitud ning jooned ei vii kuhugi.

Laev: Sirena Seaways, 2003. Olulised faktid seisuga november 2021:

  • Pardal: buffet-restoran, A la Carte restoran, kauplus, baarid, laste mänguala.
  • Kajutid: avarad ning erineva suurusega (2-4 in) aknata või aknaga kajutid, k.a Commodore-tüüpi kajutid kõige ülelmisel tekil (lux-klassi kajutid 2–3 inimesele) ning sinna juurde kuuluv Commodore „lounge“ ala, mis on ligipääsuga vaid Commodore kajutite kasutajatele (avar akendega istumisala, tasuta WiFi, kohvi-ja tee nautimise võimalus)
  • Meresõit: 10 h

DFDSi eripära on see, et laevale saab vaid koos transpordivahendiga. Tavareisijate ehk jalakäijate pileteid ei müüda. Sellele on ka väga lihtne selgitus, miks jalakäijaid ei ole – füüsiliselt ei ole neil võimalik kuidagi laeva saada. Autoteki kaudu on jalakäijatele laeva minemine äärmiselt ohtlik, kui samal ajal laaditakse saabunud autosid maha ja teiselt poolt minejaid juba uuesti peale.

Meie jalgsi seiklemas

DFDSi esindaja ütles, et vahel on siiski erandina lubatud jalgrattaga laevale minna, kuid ega see palju ohutum tundu kui jalakäijana.

Sõiduk peab olema broneeritud õigetes mõõtmetes! DFDS laevas eriti oluline, kuna veetakse erinevat kaupa (moodulmajad jms). Sõiduautodele on kohad ülemisel platvormil ning selle all (alla mahub max kõrgus 2,3 m).

Pärast sõiduki laeval parkimist tuleb reisijatel minna laevainfosse 8. tekil. Kajutikaardi saab reisija sealt, mitte check-in´ist.

Infolaua lähedal on alles (natuke enne COVID algust) avatud tilluke, kahe seadmega spordisaal. Seda võivad kõik tasuta kasutada. Spordisaalis on üks jooksulint (lühikesed inimesed mahuvad jooksma) ja üks sõudeergomeeter, seega on kasutamine vastavalt sellele, kas spordivahend on vaba või mitte. Paraku ei ole COVID-i regulatsioonide tõttu praegu lubatud kasutada, sest tegemist on ikkagi spordisaaliga.

Kajuteid on palju ning jagub kõikidele reisijatele. Standardkajutid on korralikud, puhtad ning piisavalt ruumikad. Eelkõige mõeldakse reisijate mugavusele ning eelisjärjekorras müüakse 2-inimese kajutid. Võimalusel (kui laev ei ole reisijaid täis) müüakse soovijatele 4-kohalised kajutid kahestena.

Majutuseks on võimalik osta üks voodikoht kajutis, vooditel on märgitud suured tähed A, B, C, D.

Standardkajutis telerit ei ole ja wifi tuleb soovi korral juurde osta (2-10 €).

Commodore kajutid, Premium Lounge (wifi ja hommikusöök hinnas) – ruumikad merevaatega kajutid 10. tekil. Kahesed kajutid on ühe laia või kahe eraldi voodiga, mõnes kajutis lisaks diivanvoodi, mis vajadusel tehakse lastele magamisasemeks. Lounge’i pääseb vaid Commodore kajuti uksekaardiga ning seal on eraldi päikesetekk. Suitsetama peab siiski mujal, sest lounge tekil ei ole prügikasti. Lounge jättis väga hubase ja rahuliku mulje, avarust lisavad maast laeni aknad ning õdusust elusad lilled. Lounge’is on kohvimasin ning külmikus muud joogid, reisijatele tasuta. Sobib nõudlikumale reisijale.

Laevas on kaks invakajutit, kuhu pääseb ratastooliga. Invakajuti põrandal on vaip (kajut ei sobi allergikule ja lemmikloomaga reisijale). Lemmikloomaga reisijatele ja allergikutele sobivaid kajuteid on palju (tähendab seda, et põrandal ei ole vaipa).

Lemmikloomad on laevas lubatud ning looma saab kajutisse kaasa võtta (lemmiklooma kajuti põrandal ei ole vaipa). Lemmiklooma võib jätta omal vastutusel ka autosse. Välistekil on spetsiaalne ala, kus saab koera jalutada ja pissitada.

Reisijad söövad peamiselt buffet-restoranis. Söögid saab broneerida koos piletiga või hiljem laevas juurde osta. Hinnavahe on võrreldes eelmüügiga üsna väike. Kõige soodsamalt saab söögi, kui broneeringut tehes valida kohe söökide COMBO pakett ehk hommiku- ja õhtusöök. Peakokk tundus muhe ja hea huumoriga mees.
Võimalus on einestada ka a la carte restoranis. Kuna paljud reisijad sellest võimalusest ei tea, siis on pea alati vabasid laudasid ning kohta kinni panema ei pea. Muidugi on võimalik laud ette broneerida. Menüü ei ole pikk, kuid valikut erinevatele maitsetele on. Hinnatase väga mõistlik.
Kerged eined (võileivad, saiakesed) on müügil ka kohvikus.

Meelelahutusprogrammi pardal ei ole, baaris ja kohvikus saab vaadata telekat. Pardal on väike pood (ei ole tax free), kus müügil maiustused, esmatarbekaubad ja joogid. Lastele on väike mängunurk, mida plaanivad uuendada. Kohvikus pannakse rõhku heale kohvielamusele: laevas on uhke käpaga espressomasin.

Aitäh meie reisijuhile – DSDF müügijuht Enely Munale.

Osta DFDS laevapiletid mugavalt veebilehelt laevapiletid.ee või küsi pakkumist reisikonsultandilt.

 

Kommentaarid: