Estraveli vanemreisikonsultant Marika Mikko soovitab Montenegro hotelle

02.08.2021
Estraveli vanemreisikonsultant Marika Mikko

Hiljuti Montenegros õppereisil käinud Estraveli vanemreisikonsultant Marika Mikko toob välja mõned hotellid, mida ta soovitab.

Becici piirkonna hotellid

Budvaga külgnev linnake on Becici, kus on ca 2 km pikkune rand, mis on 1935. aastal Pariisi ekspertide poolt kuulutatud Vahemere ilusaimaks rannaks. Becici rand on samuti kuulus oma mitmevärvilise liiva (meie mõistes siis pigem kivikeste) poolest. Siin rannaribal paiknevad paljud head hotellid – Iberostar Bellevue, Mediteran, Montenegro, Tara, Splendid, samuti on siin palju kohvikud, taverne ja restorane. Becici rannapromenaadilt saab jalutada kuni Budva vanalinnani.

Iberostar Bellevue 4*
Minu arvates Becici piirkonna parim hotell. Asub kohe rannas, pakub kõik hinnas toitlustust. Toit on väga maitsev – iga päev on erinev valik. Hotellil on väga mõnus territoorium, 2 erinevat basseiniala, millest üks vaiksem ja teise juures rohkem melu. Hotellis olemas tenniseväljakud. Teenindus hea ja hotellipersonal väga sõbralik. Sobib nii peredele kui paaridele.

Iberostar Bellevue

 

Falkensteiner Hotel Montenegro 4*
Ilus, stiilne ja modernne hotell. See hotell tekitas tunde, et siin hotellis ma oleks. Terrassilt ja basseini alalt väga ilusad vaated. Kuna hotell asub mäe otsas, siis rand jääb veidi kaugele ja randa minekuks peab veidi vaeva nägema. Soovitan nii paaridele kui ka peredele.

Budva piirkond

Budvat on kutsutud turismimetropoliks, Aadria mere kuningannaks, linnaks, mis kunagi ei maga ja festivalide linnaks.
Budva on üks vanimad Aadria piirkonna linnu, mida on mainitud juba 5. sajandil, mis nüüdseks populaarsemaid turismisihtkohti, Budva Rivieras leidub imelisi liivarandu, oliivipuid, mis ulatuvad 1. milleeniumisse, 19 matkarada, 8 kloostrit ja üle 50 erineva kiriku, rääkimata sadadest hotellidest, kohvikutest, baaridest, restoranidest ja ööelust. See on piirkond, kus leiab omale tegevust nii seljakotireisija, kui ka luksust hindav puhkaja. Kindlasti tasub külastada Budva keskturgu – Zelena Pijaca. Seal saate täielikult nautida kohalikku kulinaarset eksootikat: juustud, vinnutatud lihad, omatehtud oliiviõli, oliivid, kala, puuviljad ja mida kõike muud. Hinnad muide on soodsad ja kaubeldavad olenevalt ostukogusest nagu turul ikka.

Egon Apartments 3*
Mõnus ja kodune apartmenthotell, mis jääb rannast 500 m ja Budva kuurordist ca 300 m kaugusele. Kõik eluks vajalik (söögikohad, poed) on läheduses olemas. Väga ilusad, puhtad ja maitsekalt sisustatud avarad toad. Perenaine on väga sõbralik ja hoolitseb oma klientide eest. Sobib paaridele ja täiskasvanutele, kes soovivad auto rentida ja Montenegrot omal käel avastada.
Loe hiljutisi reisimuljeid Montenegrost ja peatumisest Egon Apartmentsis.

Avala Resort & Villas 4*
Hea asukohaga Budva vanalinna vahetus läheduses asuv stiilne hotell (tõsi küll, vajaks veidike kosmeetilist renoveerimist). Sobib pigem täiskasvanutele, kuna hotellil ei ole territooriumit, olemas on küll oma rannaala, kus päikesevarjud ja rätikud tasuta ning basseini ala, kust avanevad imelised vaated Budva vanalinnale. Hotellis olemas oma SPA.

Tivat

Tivat – veini ja luksuslike jahtide linn. Tivat asub Kotori lahe südames. See on kõige noorem linn Boka regioonis, mis köidab turiste meelelahutuse rohkusega. Kuivõrd siia ulatub lennujaama ja jahiomanike meelispaiga Porto Montenegro melu, köidab kuurort suvehooajal tõesti paljusid puhkajaid.

Palma 4*
Palma hotell asub Tivati keskusest 300 m kaugusel promenaadil, mere ääres. Hotelli eraldab rannast vaid promenaad ja hommikuti on väga mõnus hommikumantlis kohe randa ujuma lipsata.
Hotelli külastajatele on varjud ja lamamistoolid tasuta. Väga hea teenindusega hotell ja soovitan reisijatele, kes soovivad Montenegrot avastada, kas autoga või merdmööda (Tivati sadamast algavad kõik merereisid ja sealt pääseb hõlpsasti liikvele). Kuna hotellil suurt territooriumit ei ole, siis sobib pigem täiskasvanutele. Kui võimalik, siis soovitan merevaatega tuba.
Selle piirkonna minu üks lemmikuid hotelle.

Palma 4*

 

Nikki Beach Montenegro 5*
Hotell noortele ja noortemeelsetele. Oma erilise stiili ja kontseptsiooniga rannaklubi hotell, mis asub 13 erinevas kohas üle maailma ja on nüüd olemas ka Montenegros. Hotell on väga luksuslik, toad on suured ja avarad, basseiniala justkui loodud mõnusaks lõõgastuseks ja muidugi on saatjaks igal pool klubimuusika. Kellele selline stiil sobib, siis soovitan!

Petrovac

Petrovaci rannikulinn on ideaalne puhkuseks peredele ja vaikust ihkavatele paaridele. Imeilusa liivaranna ja autentse rannikule omase arhitektuuriga Petrovac võidab kõigi südamed just oma lihtsusega.

Riva by Aycon 4*
Petrovaci hotell, mida julgeks soovitada. Asub kohe promenaadil. Autoga või bussiga on hotelli vastuvõtt hästi leitav, promenaadi poolt tulles trepist üles ja peab veidi seiklema. Basseini ei ole, kuid asub kohe rannas, tool ja vari 10.-. Hotelli all asub restoran, kus hotelli külastajad saavad 10% soodustust. Superior toast imeline merevaade! Sobib paaridele ja täiskasvanutele.

Riva by Aycon 4*

Kotor

Boka Kotorska ehk Kotor asub rannikul, mis jääb Boka lahe eraldatud ossa ja sealne vanalinn on kantud UNESCO Maailmapärandi nimekirja. Kotori vanalinna müüride vahel on väga mõnus mööda kitsaid tänavaid jalutada, teha peatusi väikestes poekestes ja kohvikutes ning pildistada või vaadelda kasse, keda on siin palju.

HUMA Kotor Bay Hotel & Villas 5*
Küsi pakkumist 4- või 10-päevasele reisile.
Väga hea hea tasemega luksuslik ja hea asukohaga hotell, mis asub ilusa valge liivarannaga Kotor Bay lahe kaldal. Hotell on avatud 2017. aastal. Toad on ilusad, avarad ja elegantsed.
Sobib luksust ja head teenindust hindavale kliendile. Sobib paaridele. Ajalooline Kotori vanalinn jääb hotellist ca 3 km kaugusele.

Marika Mikko

 

 

 

 

Kommentaarid: