Muljeid Montenegro reisist

02.08.2021
Evelyn Karming (Estraveli endine müügidirektor)

Mõni aeg tagasi ilmus Estraveli sotsiaalmeedias vanemreisikonsultant Marika Mikko reisilugu Montenegrost. Sellest inspiratsiooni saanud, otsustas Estraveli endine müügidirektor Evelyn Karming,– samuti selle imepärase sihtkohta oma silmaga üle vaadata. Et tema reis oli pisut teistsugune – elamine apartemendis ja palju omal käel autoga ringisõitmist, siis mõtlesime, et see oleks kindlasti huvitav lugemine meie klientidele. Ja seda nii nendele, kel peagi Montenegro reis ees seisab, kui ka nendele, kes alles Montenegrosse reisimist kaaluvad.

Egon Apartments on tõesti üliarmas, puhas ja hea asukohaga majutuskoht. 5 min kaugusel asub mitu mõnusat restot (Grape üllatab maitsva slaaviliku köögi ja salatit nosivate kilpkonnadega), toidupoodi ja burekimüüjat. Randa ujuma minemiseks väike jalutuskäik ca 11 min. Iga päev käidi koristamas, mis apartemendis ei ole just tavaline. Isegi oma rendiauto saime lahke perenaise loal maja ette kõnniteele parkida (ja kõnniteed on sealmail justnimelt autode päralt). Autorent on ca 40–50 € päev, vahemaad mõistlikud ja vaadata palju. Aga närvid peavad korras olema ja 4 silma peas nagu ütles rendifirma omanik Sasha.
Tara kanjon oli äge, saab trossiga üle sõita, kui närvikõdi vaja, kuid soovitavalt tuleks sinna minna pikad püksid jalas ja jope seljas, seal oli nimelt 12 kraadi jahe ja sadas.
Leidsime ka suusakeskuse Savin Kuk, kus soovijaid suvelgi tooltõstukiga mäkke viidi, kuid sel päeval, mil meie seal olime, sadas vihma, seega jätsime selle atraktsiooni vahele. Selle eest sai aga mäejalami Koliba restos mõnusalt süüa, mh kohalikku kodust lehma- ja lambapiimast valmistatud hapupiima. Külastamisväärseid järvi ja matkaradasid on Durmitori Rahvuspargis veel, nii et tegemist ja uudistamist jagub.
Seevastu Podgoricat loetakse Euroopa kuumimaks pealinnaks, praegu peaks seal olema 36 kraadi lämbe. Käisime seal ära põhimõtte pärast, et oleks ikka pealinn ka nähtud.

Küll aga soovitan veinisõpradele külastust Plantaže veinikeldrisse, mis on rajatud endisesse sõjalennukite angaari. Kohapeal pakutakse väikest ekskurssi ja veinide degustatsiooni (ainult montenegro, inglise ja itaalia keeles). Lisaks saab maitsmiseks paari euro eest juurde tellida teisi Plantaže veine ja poest neid kaasa osta (kaasamüük avatud ainult tuuri ostjatele).
Nende mõnusa ja suviselt värske rose maksab ca 3 eurot pudel (soovitan 2018. aastakäiku). Siinkohal tasub märkida, et Tivati lennujaamast koju lennates võib käsipagasis olla kuni 5 l vedelikke (max 2-liitristes anumates). Päriselt ka.

Samas lähedal asub looduslik Niagara veejuga, kus inimesed suplemas käivad (tundus olevat karstilõhes voolanud jõgi) ja populaarne Niagara resto jõekaldal (laud tasub suuremal seltskonnal kindlasti ette broneerida).

Autoga seiklemist ja Montenegro avastamist jagus meil neljaks päevaks. Lisaks võtsime reisikorraldajalt laevasõiduga bussituuri Kotori, Peratisse ja väikesele kirikusaarele, täitsa tore oli ja võib soovitada.

Aitäh tagasiside eest, Evelyn!

Loe ka Estraveli vanemreisikonsultandi Marika Mikko Montenegro hotellisoovitusi ning muljeid õppereisist.

Küsi reisipakkumist estravel@estravel.ee või helista 6266 266.

Kommentaarid: