Euroopa 7 veeparki, mis kedagi kuivaks ei jäta

20.07.2022
Johanna Pukk

Kui armastad vett, adrenaliini, kilkeid ja puhkusereise, siis tasuks kevadel ja suvel piiluda veeparkidesse. Oleme inspiratsiooniks välja valinud seitse Euroopas asuvat veeparki, mida tasuks külastada. Bikiinid, rätikud ja hea tuju kaasa!

Slide & Splash, PORTUGAL

Kui veepargimõnud hakkavad end ammendama, siis see Portugalis asuv 10 hektaril laiuv park suudab siiski üllatada. Lisaks 17 erinevale tegevusele on seal võimalik osa saada ka linnuetendustest, kus nägemata ei jää kotkad, papagoid, aarad ega kakud.

Siami Park, TENERIFE

Tenerifel asuv Tai arhitektuurist inspireeritud Siami Park on juba seitse aastat olnud rahva lemmik veebilehel TripAdvisor.
Costa Adejes asuvat veeparki peetakse üheks maailma parimaks. Lisaks seitsmele adrenaliinirohkele sõidule on pargis hulgaliselt peretegevusi, puhkealasid ja randu. Vastavatud Coco Beachi ala pakub lastele põnevat avastamist. Kas tahad rahulikult lõõgastuda või südame kiiremini tuksuma panna? Selles veepargis saab igatahes mõlemat teha.

Alton Towers, INGLISMAA

Väli- ja sisebasseinidega Inglismaa veepark, kus on võimalik terve perega mõnusalt aastaringselt aega veeta. Selles laguunidest inspireeritud veepargis leiab nii rahulikke jõesõite, interaktiivseid mängualasid lastele kui ka pulssi kiirendavaid torusid adrenaliinisõltlastele.

Paphos Aphrodite, KÜPROS

Tegemist on Paphose regiooni suurima veepargiga Küprosel. Seal leidub kiireid liuge, vabalangust, palju ujumiskohti ja hiiglaslik jõgi, kus kummirõnga peal päikest võtta. Kiiruse fännid, elunautijad ja muidu kulgejad – kõik leiavad endale pargist meelepärase tegevuse. Kokku on veepargis 17 erinevat atraktsiooni.

PortAventura Caribe Aquantic Park, HISPAANIA

Selles Hispaanias paiknevas Kariibi-teemalises veepargis leiab randu, palmipuid ning 17 erinevat veeatraktsiooni. Lisaks veemõnudele on võimalik nautida Ladina-Ameerika ning reggae-rütme. Kui sulle meeldib tunda vabalangust, siis 31 meetrit liugu King Khajuna torus pettumust kindlasti ei valmista.

Aquapark Istralandia, HORVAATIA

Kui sulle meeldib karjuda, siis Istralandia on selleks parim koht. 81 000 ruutmeetrit veemõnusid, kus on võimalik rahulikult mõtteid mõlgutada, sõites 180 m pikast liumäest alla või panna oma närvid proovile kõrgeima vesiliumäega Horvaatias – 27 meetrit puhast adrenaliini.

Tropical Islands, SAKSAMAA

Kui mõnikord tahaks ka talvisel ajal nautida tõelist troopikat, siis see hiiglaslik aastaringselt avatud siseruumis asuv veekeskus just seda võimaldab. Pane varbad sooja liiva sisse, uju helesinises laguunis või lase Saksamaa kõige kõrgemast vesiliumäest alla. See endine õhulaevade angaar on ümber ehitatud tõeliseks paradiisiks.

Artikkel on ilmunud reisiajakirja Traveller 2022 kevad-suvises numbris.

Täiendus:

Therme Erding, SAKSAMAA

Lisaks Travelleri artiklis väljatoodud veeparkidele soovitab meie klient Tiit külastada ka Saksamaal Müncheni lähedal Erdingi linnakeses asuv Therme Erding veekeskust:

“Suvisel ajal on Therme Erdingus 27 liumäge/toru kogupikkusega ligemale kolm kilomeetrit (2700 m) ning seal on ka igasugu muid atraktsioone. Ise olen torudest proovinud 360 m pikka (peaks olema maailma pikim toru) Magic Eye. Talvisel ajal on õueala kinni, aga ma arvan, et ka katusealune Galaxy Erding on suurim, mis talvel Euroopas võtta on.

Lastega peredele on eriti mõnus see, et kompleksis on ka oma hotell. Peale vees lõbutsemist ei pea lapsi riidesse panema, vaid saab otse tuppa jalutada. Ka saab vajadusel vahetada hommikumantleid ja rätikuid, mis eriti laste puhul kiirelt märjaks lähevad. Jah, Victory hotell on esmapilgul suhteliselt kallis, aga kui teha näiteks nädalavahetuse reis, siis saab ühe ööbimisega kaks päeva veepargis olla. Kui võtta arvesse hommikusöögid ja kaks päeva veepargis, siis on see tegelikult oluliselt soodsam ja mugavam kui ööbimine näiteks kohe Therme Erdingi ees asuvas Victory Guest House’s või natuke eemal olevates odavamates hotellides (BW München Airport, Apfelbaum ja teised). Väljast tulles mõlemal päeval päevapileti ostmine teeb odavas hotellis ööbimise suhteliselt mõttetuks.”

Tiit on kirjutanud Therme Erdingust ülevaate ka 2014. aastal ilmunud Estravelleris. Loe tutvustust blogist.

 

Paljude veeparkide pileteid saab mugavalt osta Estraveli koostööpartnerite Get Your Guide ja Viator rakenduste abil. 

 

Kommentaarid: