Igavese kevade saar Tenerife

10.01.2020
estravel

Oleg Mashkov Estraveli venekeelse teeninduse osakonnast käis õppereisil Tenerifega tutvumas. Olegi sõnul on aastaringselt pehme ja päikeselise ilma poolest tuntud Tenerife eestlaste üks lemmikutest sihtkohtadest.

Eesti reisikorraldajad lendavad Tenerifele oktoobri lõpust aprilli lõpuni ja sellel perioodil on keskmised õhutemperatuurid 2023 kraadi (jaanuaris ja veebruaris 1820) ja veetemperatuur 1921 kraadi. Kuus on keskmiselt 5 pilvest päeva. Seega on Tenerifel reeglina meeldivalt soe, aga mitte kuum ja keskmiselt päikselisem, aga päikselist ilma garanteerida ei saa. Kui puhuvad aga idatuuled Sahara kõrbest, siis võib õhutemperatuur olla ka üle 30 kraadi. Ei saa välistada, et ilm võib olla jahe ja pilvine, eriti jaanuaris ja veebruaris.
Lõuna-Tenerifel Los Christanosest kuni Los Gigantoseni on enamik rannapiirkondest turistidele mõeldud. Kõige lõunapoolsemad piirkonnad Los Christanos, Playa de las Americas ja Costa Adeje lähevad sujuvalt ühest teise üle.

Piirkondade lühitutvustus läbi Olegi kogemuse:

Golf del Sur

Asub vaid 15 min kaugusel lennujaamast. Seal asuvad maailmatasemel golfiväljakud. Piirkond koosneb enamasti apartamentidest ja hotellidest.
Restoranide valik on piiratud ja nad asuvad kaugel, 3-5 km eemal Los Abrigoses. Rannad on üsna pisikesed ja kivised.

Playa Fanabe

Kõige suurem ja laiem rand Lõuna-Tenerifel, hästi kaitstud lainemurdjadega. Hea promenaad, piirkonnas on hästi palju restorane, baare, poode. Sujuvalt läheb üle Playa Del Duque piirkonnaks.

Playa del Duque

Palju reklaamitud šikk piirkond Costa Adejes. Siit leiab brändipoed, kaubakeskuse, restoranid, butiigid. Hotellid on enamasti kallimapoolsed.

Playa Paraisio

Rand ise on pisike ja kaljude vahel. Piirkond on väga rahulik. Üks kaubakeskus ja üks klubi. Las Americas on 30 min kaugusel.

Los Gigantes

Maaliline koht suurte kaljudega. Linnas on kaubakeskus ja söögikohad. Rannad on pisikesed. Las Americasesse on 1-1,5 tundi bussiga sõita.

Los Christianos

Väiksem piirkond, vaid 15 minuti kaugusel on Las Amercase piirkonnast kolm randa väiksem ja kivisem Playa De Los Tarajales, kohe keskel olev suur ja lai Playa de Los Cristianos. Playa de Los Cristianose vastas on sadam, rand on puhas aga keda sadama olemasolu häirib, siis 3 min kaugusel on Playa de las Vistas, mis on samas ka praktiliselt Las Americases.
Erinevalt Las Americasest ja Costa Adejest on Los Cristianos vana kalurite küla ja sellel on omapärase õhkonnaga pisike vanalinn.

Oleg külastas õppereisil ka mitmeid väljatoodud piirkondade hotelle, nii et Tenerife reisisoovi korral võta Olegiga julgelt ühendust või kirjuta estravel@estravel.ee.

Loe Tenerife kohta lähemalt siit.

Vaata reisipakkumisi siit.

 

 

Kommentaarid: