Itaalia kaotas reisipiirangud

07.06.2022
Estravel

Alates 1. juunist 2022 ei kehti Itaaliasse reisimisel enam riiki sisenemise piirangud ega nõuta EL COVID digitõendi (vaktsineerimis- läbipõdemis- või testimistõend) olemasolu.

Kirjutasime Estraveli blogis paar kuud tagasi Itaalia siseriiklike piirangute leevenemisest, ehk kuidas Itaalia loobub koroonapassist ja maskikandmise nõudest. Selle kava järgi pidid riigisisesed piirangud täielikult kaduma 15. juunist, kuid hea uudisena loobuti kõikidest reisipiirangutest veel paar nädalat enne seda. COVID-tõendi nõue oli viimane allesjäänud Covidiga seotud reegel, mis kehtis Itaaliasse reisijate jaoks pärast seda, kui 1. mail kaotati saabujatele reisijate asukoha määramise vormi (dPLF) täitmise nõue.

Samuti peaks Itaalia tervishoiuminister peagi tegema otsuse, kas Itaalias kehtiv maskikohustus tühistatakse tõesti 15. juunil – nagu kavandati viimases valitsuse määruses – või pikendatakse seda ka pärast 15. juunit. Hetkel tuleb FFP2 maski kanda lisaks ühistranspordile ka teatris-kinos ja meelelahutuskohtades (vaata ka Reisi Targalt – Itaalia).

Kui maskikandmise nõuet pikendatakse, siis võivad nende reeglite kohaselt lennujaamad ja lennufirmad otsustada jätkata Itaaliasse või Itaaliast lendavatelt reisijatelt maskide kandmise nõudmist, hoolimata sellest, et mai keskel tühistati kaitsemaski kandmise nõue kõikidel ELi lendudel.

Allikas: thelocal.it

 

Kommentaarid: