Kadri-Ly reisimuljeid Madeira saarelt

10.11.2022
Estraveli vanemreisikonsultant Kadri-Ly Tammiste

Estraveli vanemreisikonsultant Kadri-Ly Tammiste käis septembris Novatoursi korraldatud õppereisil Madeira saarel. Loe reisimuljeid ja vaata pilte.

Kui mulle pakuti võimalust külastada Madeirat, olin kohe nõus! See sihtkoht on mul kaua nimekirjas olnud, mida sooviks elu jooksul külastada. Just selle võrratu ja lopsaka looduse pärast ning see oli imelisem kui ette kujutasin. Igalt poolt avanevad imelised vaated ning neist ei saa küllalt.

Madeira on saarestik Altandi ookeanis umbes 600 km kaugusel Aafrikast. Madeira saar ise on nii tilluke, et tegelikult teeks sellele autoga sõites 4 tunniga (peatusi tegemata) tiiru peale. Nädalaseks avastusreisiks parajalt suur.

Madeirale saabudes tervitas meid mõnus soe ja veidi niiske õhk. Madeira lennujaam on hubaselt väike ning paar aastat tagasi nimetati see maailma kuulsa jalgpalluri Cristiano Ronaldo järgi, kuna ta on seal sündinud ja eks see väike marketingi kampaania on.

Parim aeg Madeira külastamiseks oleks ilmselt aprillist oktoobrini. November kuni märts on kraade umbes 14-15. Septembri alguses oli seal päeval ca 28 kraadi sooja, mägedes 14-15 kraadi. Seega kui on plaan minna mägimatkale või lihtsalt vaateid nautima, siis soovitan kindlasti vihmakindlad riided kaasa võtta.

Mida Funchalis ette võtta?

Funchali linn on ilus ja seal on mõnus lihtsalt ringi jalutada. Soovitan külastada: Mercado Dos Lavradores (tõlkes talumeeste turg), köisraudteelt avanevad kaunid vaated ning alla saab tulla maailmakuulsate sledge’dega (Toboggan). 153 meest lükkavad kelke, mis on traditsioon 19. sajandist ja mida peetakse maailma top 7 lahedaimaks transpordivahendiks. 19. sajandil kasutasid neid rikkad inimesed (pm nagu takso), kes laeva saabudes tahtsid ruttu sadamasse saada , et saada paremat kaupa. Traditsiooniliselt juhivad seda 2 meest, kes on üleni valges ja nahksaabastes. Järjekord on pikk aga seda väärt. Hind oli 15 €/ reisija (kui kahekesi sõita, üksi oli 25 €).

 

Käisime ka katamaraaniga vaala- ja delfiinivaatlusel, aga see on ju alati 50/ 50 tõenäosus, kas sa neid näed. Me nägime ainult delfiine. Soovitan seda vaid juhul kui laevasõit on nauditav, päris paljudel hakkas seal päris paha.

Madeiralased armastavad väga süüa. Kõik söögiportsjonid on igal pool väga suured ja paras on võtta üks praad kahe peale jagamiseks. Hästi palju pakutakse mereande ja šašlõkivarrast.

Kindlasti soovitan külastada ka Cabo Girao Platvormi. Maailma üks kõrgeim vaateplatvorm klaasist põhjaga. Taaskord, imelised vaated! :)

Minu jaoks jättis kustumatu mulje džiibisafari. Taaskord nägime võrratuid vaateid ja sõitsime offroad radadel, kus erinevatel kõrgustel oli loodus väga vahelduv. Autosse mahub 8 inimest ja katuseosa oli lahti, kus saab seista ja vaadata ringi.

Madeirat soovitan kindlasti täiskasvanutele, kes hindavad imelist loodust, vaateid ja head toitu.

Minu lemmikhotellid:

Enotel Lido Resort Conference & Spa

Hea 5* hotell. Hea asukohaga, kena, värske hotell. Päeval saab võtta jooke ja jäätist iseteenindusbaarist basseini juures.
Kolm teemarestot: madeira, itaalia, jaapan (live cooking, elav järjekord).
Buffeelauas on paberkotid, et võikusid kaasa teha kui päevaks matkama minna vms.
Standardtoas 240 cm laiune voodi. Toad on kenad ja helged. Family side sea view toas 2 eraldi voodit (2 x 160 cm) 1 tuba, pole vaheuksega eraldatud.
Renoveeritud 2019-2021 a. Kaubanduskeskus Forum on 20-30 min jalutuskäigu kaugusel.
Meelelahutus nii päeval ja õhtul, 7 päeva nädalas.
Soovitan!

Alto Lido 4*

Üks lemmikumaid hotelle, mida nägime. Annaks isegi 5* välja. Nägi värske välja ja hea asukohaga.
Sõime hotellis lõunat, valik väga suur ei olnud, aga maitsev ja saab kõhu täis.
Hotell on 2018. a renoveeritud. Kõrge hoone ja suur hotell. Toad ja koridorid on helged ja valged. Lastebassein olemas.
Standard lateral sea view: väga kena heledates toonides moodne tuba. Kõigil tubadel rõdu. Minibaar tasuline.
Hotellil on ka spa ja väike jõusaal, selle kasutamiseks tuleb aeg broneerida.
Stuudio tuba: kena, värske ja köögiga
Soovitan!

Savoy Palace 5*

2019. a ehitatud hotell. Uusim 5* hotell Madeiral. Kõik kena, uus ja värske. Keskusesse jalutab hotellist ca 25 minutit.
Just kaks kuud tagasi avatud väga kena uus restoran (industriaalstiilis Pau de Lume), kokku on restorane 6 tk.
Oma randa ei ole. Saab kasutada kõrval asuva Royal Savoy randa. 80m pikkune bassein (soojenduseta). Katusel infinity bassein (soojendusega).
Avenue tuppa lisavoodi ei mahu, ainult babycot.
Garden Room’id asuvad ground floor’il. Ocean View room kuni 9nda korruseni.
Superior Suite Sea view 10ndast korrusest kõrgemal. Enamuses tubadest on vann. Eraldi magamistuba ja elutuba (uksega eraldatav), 2 wc-d, suur vannituba + walk in riidekapp.
Sobib nõudlikule kliendile. Soovitan!

 

Tahaksid ka Madeirale reisida? Otsi reis ise pakettreiside otsingust. Vaata näidisreiside pakkumisi.

 

Kommentaarid: