Karini reisimuljed Rhodose õppereisilt

17.07.2023
Estraveli vanemreisikonsultant Karin Laansoo

Estraveli 24/7 tellimiskeskuse ja reisiabi vanemreisikonsultant Karin Laansoo külastas Tez Touri korraldatud õppereisi raames esmakordselt Rhodose saart Kreekas. Karin jagab reisimuljeid ja toob välja oma lemmikud hotellid, mida inspekteeritud sai.

Sissejuhatuseks

Ma ei olnud varem Rhodosel käinud, kuid paaril teisel Kreeka saarel küll – seega mingi ettekujutus oli olemas. Rhodos on Kreeka oma headuses: ilus loodus, head söögid, toredad inimesed.
Saare populaarsemad vaatamisväärsused on Rhodose vanalinn ja Lindose antiiklinn.

Miks mitte külastada ka Rhodose lähedal asuvaid väikseid saari? Meie käisime näiteks Symi saarel (tunnikese laevasõidu kaugusel Rhodoselt), mis jättis mulle kustumatu mulje. Sealsed vaated jäävad meelde kogu eluks – väike sadam, värvilised majakesed, armsad kohvikud ja kohalikud elanikud.

Ülevaade Rhodose saarest

Tasub teada, et Rhodose lääneosa on tuulisem, idaosa aga tuulevaiksem. Saare suurim kuurort on Faliraki, mis asub Rhodose linnast 15 km kaugusel. Siin on ilusad liivarannad ja palju meelelahutust (söögikohad, baarid, ööklubid).

Ajaloohuvilistele sobib Lindos oma akropoli ja valgete majakestega (47 km kaugusel Rhodose linnast). Samas ei puudu Lindosel ka kuurordielu.

Rahulikumaks puhkuseks sobivad näiteks Kallithea, Kiotari ja Pefkos.

Lemmikud hotellid, mida soovitan täiskasvanutele, on:

Dionysos
Armas rõõmsavärvilise sisustuse ja ilusa aiaga hotell, mis sobib hästi rahulikuks puhkuseks. Hotell asub Ixia keskusest 1,5 km, rannast 250 m kaugusel.

D’Andrea Mare Rhodes
Kena, hea teeninduse ja toitlustusega hotell, mis sobib hästi rannapuhkuseks (kohe mere ääres). Rhodose linn jääb 9 km kaugusele.

Lindos Grand Resort & Spa
Väiksem hotell, mis sobib rahulikuks puhkuseks. Hotellil on modernne sisustus ja hästi ilus basseiniala. Asub Lindose keskusest 4 km kaugusel.

Rodos Palladium
Hästi ilus ja suur hotell, kus on hea teenindus toitlustus ja rahulik olustik. Hotellis on erilised, vahemere stiilis, toad. Ilus ja suur territoorium. Sobib hästi romantiliseks puhkuseks. Hotell asub Faliraki keskusest 3 km kaugusel.

Mitsis Lindos Memories Resort & Spa
Väike, kuid armas hotell, mis sobib hästi romantiliseks puhkuseks. Hotelli aiast avanevad väga ilusad vaated ümbrusele. Olustik hotellis on rahulik ja mõnus. Siin ei ole suuri rahvamasse ega sagimist. Hotell asub 1.5 km kaugusel Lindose keskusest.

Lemmikud hotellid, mida soovitan perepuhkuseks, on:

Lindos Princess Beach Hotel
Suur, korralik hotell, mis on orienteeritud perepuhkuseks. Hotelli territoorium pakub palju tegevusi nii suurtele kui väikestele: lastele toimuvad erinevad programmid, avatud on veeliumäed. Täiskasvanutele on olemas jõusaal, aeroobika, tenniseväljak ja palju muud. Õhtuti mängib elav muusika muusika. Hotell asub 7 km kaugusel Lindosest.

Rodos Princess Beach Hotel
Suur, korralik hotell, mis on orienteeritud perepuhkuseks. Palju tegevusi nii suurtele kui väikestele. Lastele on olemas veeliumäed, jalgpalli- ja korvpalliväljak. Täiskasvanud saavad aega veeta jõusaalis, tegeleda aeroobikaga ja palju muud. Hotell asub Lindosest 15 km kaugusel.

Princess Andriana Resort & Spa
Suur, ilus ja modernne hotell. Territoorium on nagu omaette linnak, kus on ilusad basseinid, tennise- ja jalgpalliväljak ning amfiteater. Tasub arvestada, et liutorusid selles hotellis ei ole. Asub Lindosest 15 km kaugusel.

Amada Colossos Resort
Hästi suur hotell, mis sobib puhkuseks kõigile. Hotellil on suur ja ilus basseinala, millest osa on eraldatud vaid täiskasvanutele. Lastele lustimiseks on olemas ka liutorudega veepark. Hotell asub vaid 3 km kaugusel saare suurimast kuurordist Falirakist.

Matoula Beach
Mere ääres, Ialysos’e piirkonnas, 5 km kaugusel Rhodose kesklinnast asuv hotell on väike ja tagasihoidlik (68 tuba), kuid samas korralik. Plussiks on läheduses olev veepark (kohe hotellist üle tee).

Lendudest Rhodosele

Lendasime airBalticuga ja lennud toimusid plaanipäraselt ja sujuvalt. Soe söök lennukis tuleb kindlasti ette tellida. Lennuki pardal saab osta jooke ja snäkke. Meeldivaks üllatuseks oli lennujaamas vastas eestlasest reisiesindaja ehk Tez Touril on Rhodosel (vähemalt sellel hooajal) eesti keelt kõnelev reisiesindaja.

Vaata Kreeka saarte pakettreiside pakkumisi või otsi sobiv reis ise pakettreiside otsingust. Kui soovid vaid lennupileteid Rhodosele, siis vaata lennupiletite e-poodi.

Vaata ka reisi jooksul tehtud pilte:

 

Kommentaarid: