Kevadloosi auhinnavõitja Korfu võidureisilt tagasi

17.06.2011
Helena Parmask

Kas mäletate veel meie kevadist loosimängu kampaaniat? Meie igal juhul mäletame, sest just jõudis meie postkasti tänukiri Mairelt, kelle loosi tahtel Korfule sõidutasime. Meil on hea meel, et Maire andis loa oma reisimuljeid ka teiega jagada. Aitäh Sulle, Maire, ja täname ka kõiki teisi, kes osa võtsid. Järgmise korrani! ;)

Oleme tänulikud, et saime külastada Korfu saart, lisaks Albaaniat ja Kreekat. Reis sujus suurepäraselt, Horizon Traveli reisiesindajad Epp ja Kaie olid igati abiks ja korraldasid kohapeal meile väljasõite. Nad jagasid oma teadmisi meiega Korfu saare ning Kreeka kohta, samuti Albaanias. Tänu neile saime nende riikide ja rahva kohta teada väga palju uut, eriliselt palju ajaloolisi huvitavaid fakte.

Korfu on täpselt selline, nagu Gerald Durell oma raamatutes kirjeldab. Oliivipuude salud, eeslid ja kitsed teel, õitemeri igal pool, kitsad ja kurvilised teed kaljuserval, kreeka meeste kiire jutuvadin, eriti kui vihaseks saavad.

Kaunis helesinine meri, puhas vesi, päike ja vein. Kaunid vaated mägede servadelt, vaateplatvormidelt, kohvikutest, kindlustest. Juba kõrguse tunnetamine võtab pea ringi käima, aga mitte halvas mõttes, vaid nii ilus on, et oled jahmunud!

Meie hotell asus otse mererannas, teistel eestlastel, kes koos meiega Korfule sõitsid, pisut merest  kaugemal. Teenindus hotellis oli väga viisakas, iga päev koristati tuba ja vahetati pesu. Konditsioneer töötas! See on suur asi, kui temperatuurid kõrged!

Toit oli vaimustavalt hea, valikuvõimalus  suur, puuviljad hõrgud, värsked, magustoitegi oli vähemalt kuut või seitset sorti. Kaheksajalad, austrid ja muud mereannid on nii hästi valmistatud, maitseainesegud ei ole teravad, pigem mõnusalt mahedad ja lasevad toidu head maitset tunda!

Turistid, turistid ja veel kord turistid – enamuses sakslased. Autode, motorollerite, ATV-de vool, jalakäija saab signaali, kui ette jääb. Signaalitamine on Korful moes! Rohkem kui midagi muud on see siiski kui tervitamise viis!

Ka öösel Korfu elab ja pidutseb! Ning väike päikesest ärakõrbemine kuulus asja juurde, oleme liiga vähe rännanud, et õigel ajal aru saada, kui punased juba oleme! Giid jälle õpetas, et tuleb viinaga määrida! Targad inimesed need giidid!

Nägime palju ja soovitame kõigil just kauni looduse pärast Korfule minna! Korfu on turistide paradiis!

Hinnavihje:

Kui tahad soodsat reisi Korfule,
vaata meie viimase hetke reise. Reisipakettide hinnad algavad 350 eurost.

Kommentaarid: