Kirsika reisimuljed ja hotellisoovitused Türgi õppereisilt

12.04.2024
Estraveli vanemreisikonsultant Kirsika Olev

Estraveli vanemreisikonsultant Kirsika Olev käis sügisel Coral Traveliga õppereisil Türgis, Antalya Rivieral. Loe tema reisimuljetest ning milliseid piirkondi ja hotelle Kirsika puhkuse veetmiseks soovitab.

Coral Traveli kutsel õnnestus mul veel vahetult enne Türgi hooaja lõppu käia väikese osa nende valikus olevate hotellidega tutvumas. Sel aastal oli Türgis erakordselt soe sügis ja veel novembri alguses sai nautida 26-kraadiseid suvepäevi ja sooja merevett. Nädala jooksul vaid ühel päeval oli ilm natuke pilves, muul ajal paistis mõnusalt soojendav päike. Aastad küll pole vennad ja sel aastal oligi natuke erakordne see, et hooaeg algas hiljem ja lõppes ka hiljem, aga selle aasta kogemusest lähtudes julgen Türgit oktoobrikuiseks reisiks küll väga soovitada.

Natuke üllatav oli ka see, et kuigi osad hotellid olid oktoobri lõpus juba suletud, siis väga paljud hotellid, mida külastasime, olid endiselt rahvast pilgeni täis. Türgis on ka päris palju hotelle, mis ongi aasta läbi avatud ja olemas soojendusega basseinid nii õues kui sees, seega täiesti võimalik ka talvel õhu- ja päikesevanne võtma suunduda.

 

Lennud

Minekusuunal lendasime kohale Turkish Airlinesiga, kus õnnestus äriklassis reisida. Kindlasti soovitan seda võimalust kasutada, kui Turkishiga lennata, hinnavahe tavaklassiga pole väga suur, aga äriklassis jalaruum märksa suurem, samuti on toolid väga mugavad, saab jalatuge tõsta, peatuge liigutada jne. Päris täislamavaks Turkishi väiksemates lennukites istmed siiski ei lähe. Äriklassis pakutakse saabudes tervitusjooki, samuti tuuakse hommikusöögikandik Türgi hea ja paremaga ning saab valida menüüst omale meelepärase pearoa 3 valiku vahel. Lisaks hinnas muidugi ka kohv, tee, karastusjoogid, alkohoolsed joogid. Tõe huvides peab aga ka mainima, et ka turistiklassis on Turkishi lendudel suurem jalavahe, palutakse süüa-juua ja teenus natuke parem võrreldes Freebirdiga, millega tagasi lendasime. Freebirdi lennukis on istmevahed siiski kitsamad, süüa-juua saab osta pardamenüüst sularaha eest, kaardimakseid ei ole ja toitu ette tellida ei saa. Kuna aga tegu oli öiste lendudega mõlemal suunal, siis möödus enamikule lennukis viibivatest inimestest tagasilend magades.

Antalyas

Saabusime Antalyasse varahommikul, passikontroll läks kiirelt, küll aga pidime pagasit väga kaua ootama. Ilmselt hooaja lõpus ikkagi vähendatakse ka reisijaid teenindavat personali lennujaamades ja see andis tunda.

Coral Traveli olemasolu Antalya lennujaamas on vägagi tuntav, suurem osa transfeeribusse lennujaama ees tundusid just Corali omad olevat. Meie reis sattus olema just Türgi riigi 100. sünnipäeva ajal, seega kõikjal oli väga palju Türgi lippe ja Atatürgiga seotud sümboolikat.

Külastasime õppereisi käigus 30 hotelli, peamiselt Side, Beleki ja Kemeri piirkondades + lisaks üks linnahotell Alanyas. Kuurortidest niipalju, et peredele ja paaridele, kes soovivad head hotelli, aga samas ka natuke melu ja linnas jalutada, soovitaksin valida hotelli Side linna ja selle lähedale. Kes soovivad veeta puhkuse peamiselt hotelli territooriumil, siis võiks sobida hästi Beleki piirkond oma luksuslikemate hotellidega. Kemeri piirkond omakorda on looduslikult väga ilus oma mägede ja männisaludega, aga peab arvestama, et rannad on sealkandis kivisemad ja päike liigub õhtul juba suhteliselt vara (ca 16 paiku) mäe taha peitu.

 

Kirsika hotellisoovitused

Gloria Serenity Resort, 5* – Beleki piirkond. Super hotell, kindlasti suurim lemmik reisil külastatutest, ööbisime siin 2 ööd. Mõnus ja rahulik, samas tegevust leiab igaüks. Toad hiljuti renoveeritud ja väga ilusad ja avarad. Tubades nutipaneelid, millega saab valgustust, televiisorit ja kardinaid reguleerida. Vannitoas Bvlgari tooted. Territoorium ilus ja avar, olemas liivarand. Lastele oma miniklubi natuke eraldatud osas. Buffet-restoranis väga suur toiduvalik, toit väga maitsev, palju erinevaid live-cooking alasid, kus toit valmib Su nina ees. Spaa-alal sisebassein, soojendusega. Hotell avatud aasta läbi. Soovitan kõigile, nii peredele kui paaridele. Olemas tasuta transfeer teistesse Gloria hotellidesse (Gloria Verde, Gloria Golf Resort), saab kasutada nende hotellide territooriume, aga enamik restorane/baare on lisatasu eest (samas nt ööklubis joogid tasuta siiski ja osades kohtades veel). Villade külalised saavad kõigis hotellides tasuta süüa/juua.

 

Lago Hotel, 5* – Side piirkond, uus hotell, trendikas, kena territoorium, ühe basseini ääres valge liiv, mis toodud Maldiividelt. 350m pikkune liivarand. Olemas swim-up toad ja villad oma basseiniga.
Minule väga meeldis, samas oli ka neid meie grupis, kellele see hotell ei avaldanud eriti muljet (peeti liiga lagedaks), seega maitseasi.

 

Gloria Verde Resort, 5* – Belek. Väiksema territooriumiga hotell, nagu nimigi ütleb, siis väga palju rohelust. Avatud aasta läbi. Sobib hästi klientidele (nii peredele kui paaridele), kellele ei meeldi väga suured hotellid. Standardtoad heledates toonides, kenad ja ruumikad, peretoad samuti väga ilusad (koosneb kahest toast). 2 a la carte restorani (itaalia ja prantsuse), 1x külastus nädala jooksul tasuta. Sisebassein mereveega (12+), 2 basseini õues, jõusaal-hammam tasuta, spaahoolitsused, massaaž tasulised. Rannas on waiter service. Toateenindus öisel ajal tasuta, päeval tasuline, aga väikelastele 24/7 tasuta (olemas eraldi beebimenüü, HIPP toidud jne). Sõime ka lõunat siin, toidud olid väga head.

 

LIU Resorts, 5* – Side piirkond. Stiilne hotell, mitte väga suure territooriumiga. Boho-stiilis kujundusega. Importalkohol paketi sees, wifi tasuta kogu territooriumil. Rand asub samuti pisut eemal (ca 5 min jalutada, saab ka golfiautoga). Kenad toad. Soovitan noortele ja nooruslikele.

 

Ela Excellence Resort, 5* – Belek. Ilus hotell, suur territoorium, soovitan eelkõige peredele. Väga suur peabassein, päevane sumin oli ümbruses küllaltki korralik, kes soovib rahulikku ja vaikset puhkust võiks sel juhul pigem valida muu hotelli. Üks paremaid ja suuremaid miniklubisid Türgis, lastele väga palju tegevust, saavad mängida tuletõrjujaid, kirurge, detektiive jne. Sõime siin lõunat, toidud väga head ja valik suur, buffet-restoranis oli iga toidu juurde ka kaloraaž eraldi välja toodud, ehk kes soovib, saab ka kaalu jälgida. Toad renoveeritud, kenad, ruumikad, hommikumantlid/sussid toas, hommikumantel ja väike mänguasi tuuakse tuppa ka pere pisimatele.

Mirage Park Resort, 5* – Kemer, Göynuki piirkond. Avatud 1996, suur osa tubadest renoveeritud 2018. Toad jagunevad peamaja ja pargimaja vahel, muidu toad sarnased, aga peamaja tubades vaip maas, pargimaja tubades ei ole. Peamajas on võimalik broneerimisel valida seaview või landview vahel, pargimajas kõik toad run-of-house, vaadet pole. Kenad, värsked toad. Hommikumantleid tubades pole, küll on sussid. Veepark olemas. Soojendusega on ainult sisebassein, välibasseinid soojenduseta. 5 tenniseväljakut, tasuta, aga tennisevarustuse rent tasuline. Tagasiside on hotellile väga hea, kliendid kiidavad toitlustust.

Sherwood Exclusive Kemer, 5* – Kemeris, moderne hotell, kompaktse territooriumiga. Olemas veeliumäed. Lasteala pisut eraldi muust territooriumist. Peretoad aiavaatega. Lisavoodite asemel on sohvavoodi tubades. 4 a la carte restorani, kõik tasulised, 25-35€/inimene, 130m pikkune kivine rand. Väga meeldis, soovitan kõigile.

 

Sooviksid ka reisile minna? Osta lennupiletid Estraveli lennupiletite e-poest või vaata Türgi pakettreiside näidispakkumisi.

 

Kommentaarid: