Koroonakriisi järgsed reisimuljed Kreeta saarelt

22.07.2020
Kristina Aasanurm, Estravel

Kristina Aasanurm Estraveli Suur-Karja büroost jagab oma värskeid reisimuljeid Kreeta saarelt, kust ta paar päeva tagasi saabus.

 

„Lennujaama läksin ca 1,5 tundi enne lendu ja lennule registeerides paluti lauas ette näidata, et Smartlynxi täidetud ankeet on kaasas ning QR kood olemas. Samuti küsiti üle, kas mask on ikka kaasas.

Mask paluti ette panna, kui hakkas pardale minek. Pardale minek toimus ridade kaupa: esmalt read 30-20 jne.
Pardale jõudes võtsid stjuardessid esimese asjana ära Smartlynxi ankeedi ja seejärel võis oma kohale liikuda. Pardal on kohustus kanda maski terve aja, v.a kui sööd või jood (seeõttu tasub süüa, näksida, juua).
Õhk liikus lennukis hästi ja maskiga suurt ebamugavust polnudki tunda (kuigi algul mõtlesin küll, et kuidas need ca 4 tundi küll mööduvad).
Esimesed tualetid on ainult lennuki meeskonnale, reisijad saavad kasutada tagumisi.
Lennuk oli 100% täis, ei olnud jäetud tühje ridu ega üksikuid kohti vahele.

Heraklioni maandumisest kuni transfeerbussi jõudmise peale läks ca 30 min. QR koodi kontrollitakse terminali sisenedes kohe uksel ja pisteliselt üksikud saadetakse testi tegema. Soovitan QR kood paberile printida, paberit käes lehvitades viibati meid kenasti läbi.
Maski on vaja kanda lennujaamas sees. Kui jõuad õue, siis võib ära võtta. Transfeeribussis maski ette panna ei palutud. Samuti ei öelnud keegi, et peaksime laiali istuma.

Juulikuine Kreeta ise on super mõnus ca 30 kraadi sooja, meri ca 26 kraadi, lisaks mägised vaated ja suurepärane Kreeka köök ;)
Soovitan alati klientidel võimalusel rentida auto ja ringi sõita nii on elamus suurem!

Teenindav personal kannab siseruumides maske. Kui neid tabatakse seda mitte tegemast, siis on trahv 150 €. Enamuses on nende maskid läbipaistvast plastikust visiiritaolised (maski suuruses vaid suu ees).
Buffee restoranid hotellides on kõik avatud, aga ise endale midagi tõsta ei tohi, taldriku võtab ning soovitud söögid soovitud koguses tõstab hotelli töötaja. Jookidega sama moodi juba tühjaks joodud tassi/klaasiga tagasi ei tasu minna, nad panevad joogi alati uude tassi/klaasi. Leivad jms on kiletatud, palju on pakendamist.

Linna peal on poed/söögikohad valdavas enamuses kõik avatud, siin-seal on pigem mõni üksik, mis on kinni. Rahvast on vähe (tunne on, nagu oleks hooaja lõpp). Suveniiripoodides oli siin-seal näha ka soodukaid, baaris-tavernates mitte (võib olla ka läbirääkimiste küsimus ning diili tegemine ;)). Panorama Village hotell lubas juulis-augustis standardi broneeringud superiori tõsta. Oasis hotelli peremees ütles, et kui keegi toob kaasa oma kohaliku õlle, siis annab baarist terve seal viibimise aja -10% jookidele. Selliseid diile on praegusel ajal vast mujalgi, kui maja täis pole ja väike Eesti jook/maius soojendab lisaks suhteid ;)“

 

Vaata Kreeta reiside pakkumisi SIIT.
Reisisoovi korral kirjuta estravel@estravel.ee või helista 6266 266.

 

Kommentaarid: