Kreekasse sisenemise registreerimisvorm reisijatele

30.06.2020
Estravel

Kreeka valitsuse teate kohaselt peavad reisijad, kes saabuvad Kreekasse õhu-, mere- või maismaatranspordiga, vähemalt 48 tundi enne riiki sisenemist täitma registreerimisvormi (Passenger Locator Form – PLF), mille leiab siit lingilt.

TÄIENDUS (21.07.2020):

Alates 22. juulist peavad Kreetale suunduvad kliendid esitama Tallinna Lennujaamas enne lennule minekut QR koodi, mille Kreeka valitsus on reisija(te)le väljastanud peale registreerimisvormi (Passenger Locator Form – PLF) nõuetekohast täitmist. Kood saadetakse reisija e-mailile reisi väljumiskuupäeva esimestel tundidel. Palume kõiki Kreekasse suunduvaid reisijad muudatustest kindlasti teavitada esimesel võimalusel.

Kõik Kreekasse suunduvad reisijad peavad täitma registreerimisvormi (Passenger Locator Form – PLF) vähemalt 24 tundi enne riiki sisenemist. PLF-vorm tuleb täita veebis ning selle leiab siit: https://travel.gov.gr/ (vorm ei pruugi igas brauseris avaneda).

 PLF registreerimisvormis tuleb esitada detailne teave oma lähtepunktist, hiljuti teistes riikides viibitud perioodi kohta ja Kreeka majutusasutuse aadressi kohta, kus reisija puhkuse ajal viibib. Pärast PLF-vormi esitamist saabub vormi esitamise kinnitus ja iga reisija saab reisiga samal kuupäeval isikliku QR-koodi, mis tuleb esitada nii Tallinna Lennujaamas, kui ka Kreeka lennujaama saabumisel oma mobiiltelefoni ekraanilt või paberil.

PLF registreerimisvormi tuleb täita veebis, 48 tundi enne riiki sisenemist, esitades detailse teabe oma lähtepunktist, hiljuti teistes riikides viibitud perioodi kohta ja Kreeka majutusasutuse aadressi kohta, kus reisija puhkuse ajal viibib. Pärast PLF-vormi esitamist saab iga reisija isikliku QR-koodi, mis tuleb Kreeka lennujaama saabumisel esitada, kas mobiiltelefoni ekraanilt või paberil.

Kreeka avab 1. juulil kõik oma lennujaamad rahvusvahelistele lendudele ning registreerimisvormi eesmärk on kaitsta kodanikke ja turiste ning takistada Covid-19 koroonaviiruse levikut.

Juhend Kreekasse lennukiga saabuvatele reisijatele

• Reisijad saabuvad sihtkoha lennujaama.

• Edasi suunduvad reisijad alasse, kus lennujaama töötajad kontrollivad QR koodi, mida iga reisija saab näidata kas oma mobiiltelefoni ekraanilt või eelprinditud lehelt, kus see kood peal.

• Tulenevalt nende QR-koodist suunatakse reisijad kas vaatluse alale või väljapääsu poole (passikontrolli ja pagasi alale). Vaatluse alasse suunatud reisijatele tehakse väljaõppinud tervisekontrolli meeskonna poolt COVID-19 viiruse kiirtest. Testi negatiivse tulemuse korral suunatakse reisijad väljapääsu poole. Positiivse tulemuse korral peab reisija end isoleerima registreerimisvormis (PLF) näidatud lõppsihtkoha aadressil.

Allikas: Novatours ja TEZ Tour.

Vaata Kreeka reisipakkumisi SIIT.

 

 

Kommentaarid: