Marina Bay Sands – Aasia maailmaime

23.01.2013
Anu Lill / Estraveller

Singapuri luksushotell Marina Bay Sands võiks Anu Lille arvates vabalt olla üks tänapäevaseid disaini ja arhitektuuri maailmaimesid.

Unustage Eiffeli torn kui meeldejäävaim arhitektuuriline sümbol – Marina Bay Sandsi nimeline integreeritud hotell ehk hotell, kasiino, ostu- ja elustiilikeskus Singapuris on hoone, mis paneb küsima, kas inimvõimetel on ikka piirid.
See 55-korruseline ja 2561 luksustoaga hotell, mis kroonib Singapuri “kilukarbivaadet”, võiks kuuluda iga inimese hotellikülastuste soovinimekirja.

Singapur, singapore, marina bay sands

Marina Bay Sands

Kuulsa Bostoni arhitekti Moshe Safdie kavandatud imeehitis asub Singapuri ärilinnaku keskmes ja 20-minutilise autosõidu kaugusel Changi lennujaamast. Ikoonilise ehitise kolm torni on ühendatud 23. korruse kaudu. Esimene torn on ehitatud 26-kraadise nurga all, mis teeb sellest ühe maailma kõige keerulisema konstruktsiooniga hoone.

Hotelli üks korrus ehitati nelja päevaga – sellise kaliibriga hoone puhul on see ülim kiirus. Marina Bay Sands on ära teeninud mitmekordse tunnustuse ka ökoloogiliselt teadlike disaini- ja ehituslike valikute eest. Ligi viis miljardit eurot maksma läinud kompleksis töötab 10 000 inimest.

Kolme torni kroonib 57. korrusel ja 200 meetri kõrgusel asuv taevapark, millelt avaneb 360-kraadine vaade Singapurile. Seal asuvad restoranid, vaateplatvorm, päevitamisala ja maailma suurim nii kõrgel asuv 150-meetrine “servata” infinity-bassein. Lisaks leiab hoone tipust minibotaanikaaeda meenutava rohelise ala, kuhu on istutatud üle 250 puu ja üle 600 muu taime.

Aasia finants- ja ärikeskus ning jõukate aasialaste elukoht Singapur on linnriik, Marina Bay Sands aga lausa oma maailm selle sees. Loomulikult on hotellis lisaks miljoni dollari vaatega tubadele ka ülihästi varustatud jõusaal, joogaruum ja Banyan Tree spaa. Marina Bay Sandsis on ka näituste- ja messikeskus, üle 60 restorani, kuninglik lootoseõiekujuline kunsti- ja teadusmuuseum, teater ja kontserdiala.

Bondiliku fiilinguga kasiino kristalllühter on maailma suurim – seda katab 132 000 Swarovski kristalli.
Üliluksuslikust ostlemiskeskusest leiad lisaks Louis Vuittoni, Bvlgari, Burberry, Chaneli ja Prada poodidele ka uisuvälja ja tõsi mis tõsi, väikese Veneetsia kanali.

singapur, marina bay sands

Läänelik Singapur

Ida ja lääne kultuuri kohtumispaik Singapur on gurmaanide paradiis ning paremal järjel kohalikud armastavad kõike läänelikku. Seega leiab sealt imelisi rahvusvahelise köögi maitseid ning Marina Bays Sandsiski saab maitsta tunnustatud kokkade, nagu näiteks Mario Batali, Daniel Boulud’ ja Guy Savoy loomingut.

Hea uudis magusasõpradele – iga päev kell kaheksa avatakse nii hotellielanikele kui teistele soovijatele 38 Singapuri dollarit (24 eurot) maksev šokolaadi-buffet, kus pakutakse 57 sorti (üks iga korruse auks) magustoite. Proovi kindlasti Botanicat – aia auks loodud signatuurdessert koosneb Sitsiilia pistaatsiapähklitest, tumedast šokolaadist, värsketest vaarikatest ja valge šokolaadi kreemist.

Öö hotellis võib maksta väga erinevalt, olenedes hooajast ja Singapuris parasjagu toimuvast. Erinevatest broneerimisveebidest võib siiski leida soodsamaid pakkumisi, kuid arvestama peaks vähemalt 300 USA dollariga (220 €) öö eest.

Hea teada

Singapuri hästitoimiv metroo on üks maailma puhtamaid, linna ostukeskused omaette meelelahutuspaigad siseveekogude, kinode, sadade söögikohtade ja kohvikutega kõigile maitsetele. Singapurist leiab lisaks Aasia brändidele ka suurimad Ameerika ja Euroopa kaubamärgid. Lisaks modernsele keskusele on Singapuris aga ka ülerahvastatud Little India, euroopalik Holland Village ja pulbitsev Hiina linnaosa, kus toimetavad, kauplevad ja pakuvad süüa kohalikud. Vaid taksosõidu kaugusel kesklinnast on Bukit Timah rahvuspark, mis on külastajatele matkamiseks tasuta.

Kommentaarid: