Merle ja Madlena reisimuljed Korfu saarelt

14.09.2022
Estraveli vanemreisikonsultant Merle Kullamaa ja vene kliendisegmendi müügikoordinaator Madlena Grintshak

Estraveli vanemreisikonsultant Merle Kullamaa ja vene kliendisegmendi müügikoordinaator Madlena Grintshak käisid juuni alguses Novatoursi korraldatud õppereisil Korfu saarega tutvumas. Loe reisimuljeid ja põhjalikku hotellide ülevaadet.

Madlena: “Merle suundus Korfu saarele esimest korda, minul oli see juba kolmas külastus. Oleme mõlemad Kreeka armastajad, seejuures mina olen just selle saare fänn. Korfu saar on üks populaarsemaid Kreeka kuurorte, turiste on seal aastaringselt. Ja seda õigustatult. See põhjapoolne Kreeka saar asub väga kenas ja mõnusas kliimavööndis. Suvel küündib õhutemperatuur 31 kraadini päeval ja ei lange alla 20 kraadi öösiti. Talvel on päevasel ajal temperatuur 14-16 kraadi ja öisel ajal 8-10 kraadi. Teiste Kreeka saartega võrreldes on Korfu kliima väga inimsõbralik, eriti nende jaoks, kes pole harjunud ekstreemselt kõrgete temperatuuridega.
Meie jaoks harjumuspärane saare itaaliakeelne nimetus Korfu (Corfu) pärineb keskajast, mil saar oli Veneetsia vabariigi valduses (ajaloo jooksul on saar olnud Itaalia, Prantsusmaa ja Inglismaa mõjusfääris). Kreekakeelseks saare nimetuseks on Κέρκυρα Kérkyra.

Maastiku poolest jaguneb saar selgelt kolmeks osaks, põhjapoolne on mägine, keskosa on võrreldes põhjaalaga pigem künklik ja lõunapoolne saare ala on tasane madalik. Saar rõõmustab elanike ja külastajate silmi eriilmeliste ja ilusate maastikuvaadetega. Kui külastaja tuleb Korfule enam kui nädalaks, tasuks valida asukohaks saare põhjaala ja avastada kogu saare vaatamisväärsusi rendiautoga liikudes. Kui Korfule minnakse vaid üheks nädalaks ja just rannapuhkust nautima, soovitan valida saare pealinna Kérkyra lähedal asuvad majutuskohad. Novatours pakub selleks mitmesuguseid võimalusi, nende valikus on ka Kérkyra linnas asuvaid hotelle. Korful on vähe uhiuusi ja ülimoodsaid hotelle, aga olemasolevad on heas seisus ja mugavad.

Ühepäevase ekskursiooniga külastatakse ka Korfu populaarsemaid ja ilusamaid randu Paleokastritsas. Ranna kontrastid on muljetavaldavad – peenikese ja pehme liiva alad lopsaka rohelusega kaetud lumivalgete kaljudega vaheldumisi. Need pilte tegema kutsuvad kaljud kaitsevad ka tuule eest. Seepärast on rannas peaaegu alati mõnusalt tuulevaikne. Infrastruktuur on hea, rannapuhkuseks vajalik olemas.

Kérkyra linn on asutatud arvatavalt Kórinthosest pärit kreeka kolonistide poolt 8 saj. e.m.a. Pika ajaloo vältel valitsesid seda linna mitmed vallutajad. Eriaegadel kuulus Kérkyra Rooma impeeriumile, Veneetsia vabariigile, Prantsusmaale, Vene impeeriumile, Suurbritanniale. Sooviga seda linna oma valduses hoida, ehitasid vallutajad losse ja kindluseid, mida saame nüüdisajal näha ja imetleda. Linn on integreerinud eelkõige kreeka, inglise, prantsuse ja itaalia kultuuride pärandi. Aastast 2007 kuulub Kérkyra vanalinn UNESCO maailmapärandi nimistusse.”

 

Merle: “Mai lõpus-juuni alguses täitus lõpuks üks minu ammustest unistustest – külastada Korfu saart. Olen eelnevalt sattunud mõned korrad Kreetale, käinud Rhodosel, Santorinil, Kosil, Lefkadal ja Pargas. Kõik need on imelised pärlid keset sinist läbipaistvat vett. Kreeka on vaieldamatult just see “minu koht “. Korfu oli tõepoolest eriline ja süvendas seda äratundmist veelgi. Meile kõigile on Korfu tuttav Durrelite värvikate tegelastega raamatutest ja kaunite kaadritega filmidest. Päris sellist ehedust ma ei kohanud, sest aega nappis. Aga nüüd tean, et sinna tuleb kohe kindlasti varsti tagasi minna!

Nädalase Novatoursi agendireisi raames tutvusime saare erinevate piirkondadega ja külastasime 36 erinevat hotelli. Nägime vapustavalt kaunist loodust, hunnituid vaateid, meetrite jagu läbipaistvat kristallselget Joonia merd, mägiseid kitsaid serpentiine ja ehedaid väikseid külakesi. Nautisime suurepärast kreeka toitu, head veini ja kreeklaste lõputut külalislahkust. Põnev oli Korfu linna ekskursioon, labürindina keerlevad vanalinna kitsad tänavad, pühak Spiridoni kirik, tohutu Spilia väljak, mis on väidetavalt üks suuremaid Euroopas, palju glamuurseid kohvikuid ja butiike. Linn on puhas, päikseline ja ääretult sõbralik.

Tegime päevase merereisi ja ekskursiooni Albaania linna Sarandasse, külastasime iidset linna Butrinti, mis on kantud UNESCO maailma kultuuripärandi nimistusse. Soovitan kõigil Korfut külastada ja praegu on selleks suurepärane võimalus.

Nimelt on alates 5. septembrist kuni 9. oktoobrini (2022) Novatoursil igal pühapäeval otselend Korfule.”

Meeldivaid hotelle oli palju, aga tooksin välja järgmise valiku, mida julgen soovitada.

 Aeolos Beach

Hotell asub saare idakaldal, lennujaamast vaid 8 km kaugusel. Tee ääres mäe otsas asuv suure ilusa territooriumiga 4 tärni hotell. Toad lihtsad, aga kenad. Peamaja ja bungalod eraldi, väga mõnusalt liigendatud ja privaatne. Kaunid hoolitsetud aiad bungalode ümber, lummavad vaated. Kena kaasaegne basseiniala. Rand üle tee, mäest alla, ca 200 m läbi tunneli, suhteliselt kivine kitsas rannala. Keskused eemal, Benitse 3 km. Elasime selles hotellis 2 ööd, toitlustus hea ja valikut piisavalt. Soovitan rahulikku puhkust armastavale täiskasvanutele, aga sobib ka suuremate lastega.

Delfinia

Asub saare lõunaosas Moraitika keskuses. Väga mõnusa atmosfääriga hiljuti täielikult renoveeritud otse mere ääres asuv hotell. Lobby on stiilne, hubane, mitte liiga suur. Hotelliomanikud elavad hotelli territooriumil ja hoiavad toimuval silma peal. Väike raamatukogu, mis loob kohe sellise õdusa koduse õhustiku. Kenad renoveeritud toad, rahulikud värvitoonid, mõnusalt suured rõdud.
Soovitan superior tuba, mis on eriti kena. Standard ka ok, aga pisut vanema sisustusega. Restoran on eraldi majas ja ilma väliterrassita, mis on ainus miinus.
Väga hea valik! Sobib kõigile.

 

Ionian Suites by Bruskos

Saare lõuna osas oli toredaks üllatajaks väike perehotell. Lihtne ehtsas kreeka stiilis valget värvi hotell. Nägime junior suite’i, mis oli kena heledates toonides, vaade küll tänavale, sobib hästi täiskasvanutele, kes otsivad kohalikku hõngu. Rand on 250 m kaugusel. Selline mõnus Durrellite stiilis külakoht, kuhu tuleks meeleldi tagasi.

Grecotel Costa Botanica

Saare põhja osas Acharavis, otse mere ääres asuv tohutu territooriumiga uus hotell. Parim rand – lai, liivane, rahulik. Isegi rannatoolid ja rannarätikud on stiilsed. Palju rohelust, mõnusaid privaatseid majakesi täis territoorium, kus on kõigile piisavalt ruumi. Kreeka mütoloogia stiilis kujundatud lobby mõjus sümpaatselt. Tube on erinevat tüüpi ja asuvad erinevates hoonetes, kõik nähtud toad olid kenad, avarad, värsked. Suure territooriumi eraldi osas on lastele suur veepark, aga see ei sega ka rahulikku täiskasvanud puhkajat, sest ruumi on tõesti palju.
Sobib nii lastega peredele kui täiskasvanutele.

Almyros Beach Resort & Spa

Saare põhjaosas Acharavi piirkonnas asuv uus heatasemeline hotell. Üsna suurel territooriumil asuvad eraldatud betoonist majakesed. Väga ilus pikk liivarand. Toad kenad, stiilsed, suured privaatsed rõdud, kaunid vaated. Sobib rahu ja privaatsust hindavale nõudlikumale reisijale.

 

Grecotel Lux Me Daphnila Bay Dassia

Asub otse mere ääres Dassiast 2 km kaugusel otse, mis on üks parima asukohaga ja elavamaid kuurorte Korful. Väga kaunite vaadetega terrioorium. Peahoone asub üleval mäe otsas ja allpool on mõnusad rohelusega ümbritsetud bungalod. Suurepärane lai liivarand, mis on Korful üsna haruldane. Bungalodesse mahub ka 4-liikmeline pere, lastele eraldi tuba.
See oli üks minu lemmikuid, soovitan väga kõigile.

Grecotel Eva Palace Luxury Beach Resort

Asub samuti mere ääres, Komeno külas, mis on Dassia ja Korfu linna vahel, seega ka asukoht on suurepärane. Suursugune, luksuslik ja taas hingematvate vaadetega Joonia merele. Majutust pakutakse nii peahoones standard tubades kui ka mõnusates privaatsetes superior bungalodes. Igast toast avaneb mere- või aiavaade, elegantselt sisustatud toad, romantilised elemendid, nagu näiteks baldahhiinvoodi ja klaasist seinaga vannituba. Hotell sobib rahulikku luksulikku puhkust armastavale täiskasvanule.

Kontokali Bay Resort & Spa

Hotell asub Korfu linnale lähedal ja on ehitatud 1971. aastal, seega juba 50 aastat vana. Rõhutavad jätkusuutlikkust ja keskonnasõbralikkust, kasutavad palju kohalikke tooteid. Äärmiselt kauni ja hoolitsetud rohelise territooriumiga hotell, otse mere ääres, suurepärase rannaga. Küpressid ja männid, helesinine Joonia meri – võrratu silmailu. Toad on meeldivalt suurte rõdudega, ehk pisut vanamoodsad, aga väga heas seisukorras ja luksuslikud. Väga stiilne ja rahulik on täiesti eraldi asuv bungalode ala. Ilus ja armas SPA.
Soovitan luksuslikkust armastavale täiskasvanule.

Pantokrator

Asub mäe Pantokratori mäe otsas, saare kirde osas väga maalilises Barbati külas. See piirkond on kaetud kitsaste käänuliste teedega, väga ehedate külakestega, üks hingemattev panoraamvaade lõppeb ja kohe algab teine. Hotell on ehitatud vahemere küla stiilis, punaste kivikatustega bungalod ja peahoone. Territoorium on mäeküljel, väga palju treppe ja tõuse, sobib heas sportlikus vormis puhkajale. Rand on kivine ja 300 m kaugusel, parem rand 900 m. Tube on erinevat stiili, mõned neist üsna lihtsad ja osad pisut üle pakutud butiikstiilis elementidega. Seega ei tasu oodatata, et saate just sellise toa, mille kodulehel valisite. Aga kõik toad, mida me nägime, jätsid süpaatse mulje, suured rõdud lummavate vaadetega. Avatud seinaga kauni merevaatega jõusaal.
Hästi mõnusa atmosfääriga hotell, soovitan täiskasvanud sportlikule reisijale. Autorent soovituslik.

 

Elea Beach Hotel

Asub Dassia külas ja hotelli eelis on suurepärane asukohta ja hea rand. Toad on renoveeritud, piisavalt avarad, lihtsa värske sisustusega. Sea view-ga toad on kallimad, aga fantastilise vaatega, soovitan. All inclusive teenusega on ka rannas rannatoolid tasuta. Sobib nii lastega peredele kui täiskasvanule.

Popi star

Asub Gouvia külas, väike lihtne, aga populaarne kahetärni hotell, mida eraldab rannast tänav. Kaugus rannast 200 m. Väga lihtne, aga hubane hotell, mis on väga hea asukohaga. Õueala on mõnusalt vaikne, väike bassein, kaunid buganvillipõõsad. Toad on väga lihtsad, aga korralikud. Koridorid renoveeritud. Pakutakse vaid hommikusööki. Sobib väiksema eelarvega reisijale lihtsks majutuseks.

CLUB MARIA

Asub saare põhjaosas Sidaris. Väike lihtne renoveeritud aparthotel – oli väga toredaks üllatuseks. Toitlustust ei pakuta, stuudiotes ja apartementides on kööginurgad. Väga hea mulje jätsid apartemendid, mis on kreekapäraselt maitsekalt renoveeritud ja sobivad ka suuremale perele. On ka 2 magamistoaga apartemendid. Omanik oli väga sõbralik, mõnus perehotell. Kaugus liivarannast 400 m.

 

Fiori

Hotell asub mõnusalt tihedas oliivi- ja küpressisalus, merest 1,5 km kaugusel Dassia randadest. Hotellini viis väike kitsas metsatee – nagu maale vanema juurde oleks sõitnud.
Väga rahulik rohelusse uppunud ümbrus, lihtsad toad, kaunis basseiniala. 10-minutiline sõit Korfu linna. Sobib rahu, lihtsust ja loodust armastavale täiskasvanud puhkajale. Siin on samuti autorent soovituslik.

 

Kui sooviksid ka Korfule puhkama minna, vaata Kreeka saarte reiside näidispakkumisi.
Või otsi reis ise pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: