Millal on lennupileti ostmiseks parim aeg?

08.05.2014
Mauri

Kindlasti on igaüks meist murdnud pead küsimuse üle, millal oleks just see kõige õigem aeg lennupileti ostmiseks soovitud reisisihtkohta? Sel teemal on diskuteeritud korduvalt ja peab tõdema, et ühest vastust kindlasti ei ole. Kõik sõltub sihtkohast ja reisiperioodist. Järgnevalt jagaksime siiski mõningaid nippe, mida meeles pidada ja mille abil on võimalik oluliselt säästa.

HommikLennupileteid müüv Ameerika portaal CheapAir.com avaldas hiljuti uuringu, kus võrreldi 1,3 miljardit eri lennukipileti maksumust ja leiti, et keskeltläbi on parim aeg pileti broneerimiseks 54 päeva enne lendu. See uuring viidi läbi USA-s, kus enamik reisijaid (u 90%) reisib siselendudel, seega meie hinnangul ei tasuks seda üldistada Euroopa ega teistele interkontinentaalsetele lendudele.

Millal siis ikkagi lennupilet ette osta?

  • Euroopasse tasuks pilet osta 1–4 kuud ette (suvekuudeks puhkusemaigulisematesse paikadesse siiski veel varem, hea oleks ost sooritada juba talvel).
  • Kaugsihtkohtadesse 2–6 kuud (või veidi enam) ette, vältides võimalikke kõrghooaegu ja hoides silma peal kampaaniapakkumistel.

Tasub silmas pidada…

  • Enamik meist teab, et kõige kehvem aeg lennupileti ostmiseks on viimasel minutil. Hinnad hakkavad püstloodis tõusma alates hetkest, kui reisini jääb 2 nädalat. Mida kauem broneerimisega venitada, seda kõrgemaks kerkib pileti hind.
  • Odavalt lendamiseks parimad nädalapäevad on mõlemas suunas teisipäevast neljapäevani. Nädala alguses ja lõpus on lisaks hinnaaspektile ka saadavus kehvem.
  • Soodsalt lendamiseks väldi kõikide vähegi pikemate lendude puhul lendamist aastavahetusel koos sellele eelnevate ja järgnevate nädalatega (see on lennufirmadele väga magus aeg kõrgema hinnaga lennupiletite müügiks).
  • Atlandiületuseks (ja ka Okeaania puhul) tasuks kallima hinna vältimiseks välistada lendamist suvekuudel, vähemalt poolest juunist poole augustini.
  • Kui puhkusesoovi puhul ei õnnestu kuidagi „kalleimaid perioode“ vältida, siis tuleks piletid osta ära koheselt, kui need müüki tulevad, tavapäraselt kuskil 330–360 päeva ette.
  • Sooduspakkumised – nende puhul tasub reageerida kiirelt. Kui näed soodsat hinda, siis tasub osta, sest tõenäoliselt selline võimalus kaua ei kesta.

 

BrasiiliaNäide: soodsalt Brasiiliasse
Näiteks soovides selle aasta sügisel minna mõnda väiksemasse Brasiilia linna ja vaadates piletihindu aasta varem (2013. a sügisel) ette, algasid need umbes 1500 €.

Täna on kampaaniapakkumise raames samad kohad saadaval alates 650 €, kui pilet umbes pool aastat ette osta. Ehk hetkel on just praegu selleks ostuks väga hea aeg. Aegamisi hakkavad hinnad tõusma taas tagasi 1500 € suunas. Kõige kiiremat hinnatõusu on oodata kindlasti 2 nädalat enne reisi.

Kiireloomulise pakkumise puhul on võimalus kasutada ka Estraveli järelmaksu, mis antud näite puhul tähendaks 650 € reisi puhul aasta jooksul 59 € kuumakset ning võimaldaks hea hinnaga reisi kiiret ostu – kokkuvõttes säästab rohkem.

Kas Sina oled tajunud lennupileti ostmisel märgatavat hinnavahet etteostu ajas? Jaga meiega oma kogemusi!

Kommentaarid: