Monica Gran Canaria reisilugu – OSA 3

11.11.2021
Estraveli agendimüügi haldur Monica Unt

Monica Gran Canaria reisiloo 3. osas saab lugeda, mida põnevat tasub saarel ette võtta. Monica soovitab ka oma lemmikuid hotelle Gran Canarial.

Loe ka reisiloo 1. osa ja 2. osa.

“Tere tulemast tagasi päikseliselt Gran Canarialt”, tervitati Tallinna lennujaamas. Selline see saar oli – päikseline. Palju positiivseid emotsioone, hooliv ja sõbralik vastuvõtt FlytoCanariase poolt. Soovitan julgelt pakutavat hotellide valikut, mis on tehtud oma ala professionaalide poolt. Isegi 2–3* hotellides on basseinid soojendusega.

Paljudes hotellides on võimalik juba kodus eelnevalt check-in teha. Kuna lend saabub hilisõhtul on see mugav võimalus kiiremini tuppa puhkama saada. Soovitan seda infot oma reisikonsultandilt küsida. Kohapeal võtab vastu pikaajalise kogemusega giid Kaie, kelle teadmistepagas saarest muudab reisi huvitavamaks.

 

Kindlasti soovitan sõita mägedesse, kus saab nautida kitsaid ja käänulisi mägiteid ja kauneid vaateid. Tasub külastada Bodega Las Tirajanas veinitehast, kus saab degusteerida ja kaasa osta erinevaid veine. Lummavad väikesed mägikülad pakuvad turistidele kohalike restoranide toidunaudinguid ja ratturitele väikest vahepeatust mägiteedest. Astu sisse erilise aura ja rahuga väikestesse kirikutesse, et leida hetk iseenda jaoks.

Külastasime ka kohalike seas populaarset kooparestorani Bar Restaurante Guayadeque, kus pakuti traditsioonilist kohalikku toiduvalikut.

Lastega peredele soovitan külastada kaunist loodusparki Palmitos Parki, kus on mõnus niisama jalutada ning tutvuda erinevate loomade ja lindudega.

Külastasime ka pealinna Las Palmast, kus jalutasime vanalinnas ja kaunil rannapromenaadil, mida ääristavad erinevad hotellid, poed ja restoranid. Linnas on ka suur kruiisilaevasadam. Iga-aastane Las Palmas de Gran Canaria karneval toob tänavatele uhketes kostüümides esinejad koos muusika ja tantsuga. 2022. a karneval peaks toimuma 11.02.–06.03.2022.

Külastasime ka veemaailma Poema Del Mar. Minule jättis kustumatu mulje süvamere osa, kus on maailma suurim kumera klaasiga akvaarium.
Lastega tasuks külastada ka suurt veeparki Aqualand.

 

Lisaks leiab saarel erinevaid vee- ja motospordi võimalusi. Sporti tehakse saarel palju – see lihtsalt hakkas silma. Hotellides olid jõusaalid ja seda võimalust kasutati aktiivselt. Paljudes suuremates hotellides on spaad koos sisebasseinide ja erinevate saunadega. Tavaliselt on spaa kasutamine tasuta, aga tasub täpsustada hotelli broneerimisel.

Kindlasti tuleks jalutada ka Maspalomase düünidel ja kaunitel liivarandadel. Pikk promenaad saab alguse San Agustini rannast ja lõppeb kaunis Melonerase piirkonnas, mis oli üks minu lemmik paiku saarel. Rannapromenaadil kohtab nii jalutajaid, jooksjaid kui ka kiirkõndijaid – kõik naudivad. Promenaadil on erinevad poed, kohvikud ja restoranid, kus mõnusalt nautida kohvi, karastusjooke või häid mereande.

Taksosõit saarel on soodne ja mugav. Kui aga soovite autot rentida, tuleks seda teha varakult enne reisi. Auto broneerimisel küsi pakkumist oma reisikonsultandilt.

Tänu saare asukohale ja kliimale on Gran Canaria üks populaarsemaid sihtkohti golfimängijate seas. Saarel on kaheksa suurepärast golfiväljakut. Eksperdid ei kõhkle kinnitamast, et need on ühed parimatest Hispaanias.

Soovitan saart kõigile, kes soovivad avastada midagi uut ja kellele meeldib Hispaania melu. Saar on koht, kus sõita ringi, nautida loodust, saare melu ja elu.
Mugavad otselennud uute lennukitega, meeldiv teenindus, 6 tundi lendu ja oletegi kaunil Gran Canarial. Imelist puhkust!

Hotellid, mida Monica Gran Canarial soovitab:

  • Riu Palace Maspalomas 5* – ainult täiskasvanutele, renoveeritud, väga kauni territooriumiga ja väga maitsvate toitudega hotell.
  • Hotel Faro, a Lopesan Collection Hotel 5* – ainult täiskasvanutele, värskelt avatud hotell, mere ääres, suurepärase teenindusega.
  • Hotel Abora Catarina 4* – sobib suurepäraselt peredele, lastele palju tegevusi.
  • Hotel Cordial Mogán Playa 4* – väga kauni rohelise territooriumiga ja maitsva toiduga, sobib peredele.
  • Dunas Don Gregory 4* – ainult täiskasvanutele, mere ääres, hea toiduga.
  • Cordial Green Golf 3* – sobib kõigile, kes soovivad rahulikult puhata, lopsaka territooriumiga Maspalomases.
  • Hotel Abora Catarina 4* – sobib suurepäraselt peredele
  • Abora Interclub Atlantic by Lopesan Hotels 4* – sobib suurepäraselt peredele.

Golfimängijatele:

  • Lopesan Costa Meloneras (Meloneras Golf)
  • Lopesan Villa del Conde (Meloneras Golf)
  • Glorias Palace San Agustin (kokkulepped Maspalomas Golf)
  • Cordial Green Golf and Cordial Sandy Golf ( Maspalomas Golf)
  • TOP! Salobre Hotel Resorts & Serenity ( Salobre Golf)

Vaata Gran Canaria reisipakkumisi.

Kirjuta reisisooviga Monicale või teistele reisikonsultantidele.

 

Kommentaarid: