Muljeid luksuslikult Uniworldi jõekruiisilt

15.11.2021
Estraveli Platinum Club teeninduse superviisor Triin Jaanimets

Estraveli Platinum Club teeninduse superviisor Triin Jaanimets käis luksuslikul Uniworldi jõekruiisil ja jagab nüüd reisipilte- ja muljeid.

Triin: Mul oli väga hea meel osaleda Uniworld’i jõekruiisi õppereisil oktoobrikuu lõpus, mil Kesk-Euroopas oli veel imeilus kuldne sügisilm.

Uniworld Boutique jõekruiisifirmal on 11 oma laevast koosnev laevastik Euroopa suurimatel jõgedel, lisaks rendib ettevõte jõelaevu kruiisidele Portugalis, Peruus, Venemaal, Indias, Hiinas, Vietnamis, Kambodžas ning Egiptuses. Iga laev on unikaalselt disainitud, kuid ühtlaselt hoitakse kõrget taset nii teeninduses, toitlustuses kui maapealses programmis. Tegu on kõik hinnas tootega, mis sisaldab lisaks luksuslikule majutusele nii lennujaamatransfeere, avatud baari, toitlustust, ekskursioone, wifit ja jootraha.

Aktiivsematele reisijatele on välja tuldud uue U by Uniworld kontseptsiooniga, et kõnetada ka tüüpilisest kruiisijast nooremaid reisijaid. Moodsa interjööri, jääbaari ja lõbusa pardaprogrammiga laevad alustasid seilamist 3 aastat tagasi. Maal olles saavad reisijad nautida aktiivseid ekskursioone süsta- ratta- ja jalgsimatkadel.

Minu kruiis S.S Antoinette pardal viis mind Rüdesheim´ist Baseli linna mööda Reini jõge. Nii nagu on Uniworldi iga laev omanäoline, on seda ka nende marsruudid. Laevu ja teekondasid on absoluutselt igale maitsele! Valikust leiab nii modernsemaid kui ka ajaloohõngulisi kruiisilaevu.

Antud kruiis oli keskendunud Reini jõe äärsetele ajaloolistele lossidele ning kohalikele veinidele. Iga päev algas uue sihtkoha ja väga rikkaliku buffet hommikusöögiga, peale mida viisid Uniworldi bussid koos professionaalsete giididega erinevatele põnevatele ekskursioonidele. Bussisõidul jagas giid huvitavaid fakte piirkonna kohta ning samal ajal sai siis ümbrust jälgida. Jalgsiekskursioonidele anti kaasa kõrvaklapid, et giidi infot edasi kuulata. Mis mulle väga meeldis, et alati oli ka vaba aega, et omas tempos liikuda, pilte teha, lõunat süüa ja kohalikke vaadelda. Oli kruiisipäevi, kus korraldatud oli poolepäevane ekskursioon ning ülejäänud osa päevast sai oma äranägemise järgi veeta, aga ka terve päeva kestvaid väljasõite. Paaritunnise ekskursiooni järel viisid bussid reisijad tagasi laeva, kus pakuti buffet stiilis lõunasööki, peale mida võis päikesetekil ilusat sügisilma nautida või siis omal käel piirkonnaga tutvuda.

Vahetult enne õhtusööki pakuti lounge´is maitsvaid kokteile ning toimus tutvustus järgmise päeva plaanidest ja ekskursioonidest. Kuna laevad on väikesed ning mahutavus on vaid veidi üle 100 reisija, siis pikki plaane ette tegema ei pea ning otsused järgmise päeva osas võib rahulikult ka hommikuks jätta. Kas siis võtta laevast jalgrattad ja uudistada ise ümbrust või valida giidiga tuur. Ekskursioonid kulgevad pigem rahulikus tempos, seega on sobilikud ka eakamatele reisijatele.

Meie ühel kruiisipäeval oli sihtkohaks Strasbourg, mis üllatas mind oma armsa vanalinnaga, väga mõnus oli seal lihtsalt ringi jalutada. Aga suurimaks elamuseks oli minu jaoks väljasõit Prantsusmaale Alsace´i piirkonda, mis oli nagu reis ajas 8 sajandit tagasi. Juba see bussisõit oli omamoodi vaatamisväärsus, kus sügiseselt kuldsed viinamarjaistandused silmapiiri taha ulatusid. Muinasjutuline Riquewihr küla oli nagu joonistus laste juturaamatust. Ja kui kõigist aastaaegadest valida, siis minu meelest on just sügis antud piirkonna külastamiseks parim aeg. See looduse värvidemäng oli tõesti võrratu.

Mul oli siiralt hea meel jõekruiisindusega tutvuda ning julgen antud toodet kõigile mugavust, luksust ja head teenindust hindavatele reisijatele soovitada. Alustades lennujaama saabumisest, kus Uniworldi esindaja kliente vastu võtab, transfeeriga laeva ning sisseregistreerimisest. Kõik on pisidetailideni läbimõeldud ja ette ära korraldatud. Seega on võimalus end argielust ja planeerimisest täiesti välja lülitada ning usaldada end professionaalse meeskonna hoolde. Mugav on see reisimise viis eelkõige seetõttu, et esimesel kruiisipäeval pakid oma kohvri lahti ning ei ole mingit nö kohvris elamist. Samas ärkad igal hommikul uues sihtkohas ning tutvud piirkondadega, kuhu lennukiga reisides enamasti ei satu. Ja muidugi ei saa mainimata jätta kõrgetasemelist toitlustust! Menüüd ning veinid valitakse alati vastavalt piirkonnale, kus parasjagu viibitakse. Eks ole toit ja vein ju osa kohalikust kultuurist, seega on tore, et sellele eraldi tähelepanu pööratakse.
Ning mis ehk paljude jaoks oluline on, et jõekruiiside laevad ei kõiguta! Seega kellel merehaigusega probleeme, võib julgelt mööda jõge seilama minna.”

Vaata kruiisivalikut Estraveli kruiisiagentuurist CruiseCentre www.kruiis.ee.
Vaata Uniworldi eripakkumist.

 

Kommentaarid: