Nutikas puhkab sellel suvel villades

11.02.2010
Helena Parmask

Homme algava Touresti messi raames oleme valmis teinud mõned väga heade hindadega villareisipaketid, millega paljud juba loodetavasti veebis tutvust on teinud.

Selleks aasta Tourestil villade mõttes paljulubav: Estonian Air alustab lende Lõuna-Prantsusmaale Nizzasse.

Sellepärast ma tahaksin Prantsusmaast eraldi ja pikemalt kirjutada.
Kõnealused Nizza lennud sobivas villapuhkuseks lausa ideaalselt. Nädalast villarenti arvestatakse laupäevast laupäevani ning Nizza lennud just laupäeviti toimuvadki.

Millegi pärast on inimestel tekkinud eksiarvamus, et Lõuna-Prantsusmaa, see tähendab Nizzat ja Nizza, see tähendab Cote d’Azuri. Ja et kogu see kant on täis peeneid mereäärseid villasid ja uhkeid jahisadamaid. Pigem on Nizzas, Cannes’is, Antibes’s ja teistes populaarsetes kuurortlinnades mõistliku hinnaga saadaval apartement-tüüpi majutus spetsiaalsetes puhkusekompleksides.

Piirkonna väikelinnades ja külas on saadaval ka suvemaju ja villasid, mille hinnatase siiski pisut kõrgem. Otseselt ranna äärde on majutust saada suhteliselt keeruline, lisaks on mereäärsed kinnistud need kõige magusamad ja kõige kallimad.

Et Cote’d Azur on suvehooajal võrdlemisi ülerahvastatud, siis soovitan soojalt vaadata pisut kõrvale. Lõuna-Prantsusmaa sümboliks olevate lavendli- ja päevalillepõldudega Provence’i maakond pakub suurt valikut üllatavalt suurepäraste hindadega villasid. Meri jääb küll kaugemale, kuid paljudel majadel on olemas jahutavad välibasseinid.

Maalilised väikelinnad ja mõnus maaelu teevad Provence’i paljude jaoks ihaldatud puhkusepaigaks. Kui sa oled lugenud raamatut või näinud filmi „Hea aasta“ (A Good Year“), siis see on just see, mida seal filmis näidati. ;)

Kuid, Prantsusmaa on pakkuda veel ja veel rohkem. Kuigi keegi on huvitatud, siis mina soovitan tungivalt suvemaja rentida hoopis Lääne-Prantsusmaal, Atlandi ookeani ääres. Soodsa hinnaga lennud Pariisi ning seal mõnetunnise autosõidu kaugusel asuvad maalähedased Normandia ja Bretagne maakonnad. Villade hinnad langevad siin veelgi, 4-inimese maja saab juba 350 EUR eest nädal. Mõlemad piirkonnad on täis vapustavalt kaunist loodust, sarmikaid linnakesi ja põnevaid vaatamisväärsusi nagu näiteks Mount St Michel – kord saar, kord osa rannikust.

Paar sõna lisan ka Itaalia villade kohta.

Kahjuks veab Estonain Air-i lennugraafik siin alt, sest Rooma sõidetakse teisipäeviti. Küll aga saab kasutada teiste lennufirmade häid pakkumisi.Itaalia populaarseim villarendi piirkond on Toscana maakond (tuntud raamatute ja filmi „Toscana päikese all“ järgi).

Ka Toscana puhul räägime me ikkagi maakohtades, väikelinnades ja külades asuvatest majadest, kuigi Toscanal on ka merepiir, siis mere lähedal asuvat villat on Itaaliasse hankida keeruline. Mere ääres asuvad hotellide tasulised rannad. Kõige mugavam oleks lennata Firenzesse, Roomast on Toscanasse ca 3 h autosõitu mööda kiirteed, Milanost ca 4 h.

Jällegi, Toscana on lihtsalt nimi, mida inimesed on kuulnud. Vaata villarente ka Umbria, Marche, Emilia-Romagna maakondadesse, mis ei erine palju Toscanast ning pakuvad samamoodi suurepärase hinnaga majutusvõimalusi.
Villasid saab rentiga ka Põhja-Itaalias järvede piirkonnas, Lõuna-Itaalias, Sitsiilias, Sardinias.

Pea meeles, et villa rendiga kaasnevad ka autorendi kulud ning koha pealne toitlustus, mis tuleb ise organiseerida. Mida rohkem inimesi reisib, seda soodsamalt saad majutuse ja eks sööki ja bensiinigi ole hea mitme vahel ära jagada. Mine sõpruskonnaga või võta kaasa kogu pere!

Vaata kõiki villapakkumisi Estraveli kodulehel.

Kommentaarid: