Pärsia lahe kruiisi võlud

09.01.2020
estravel

Terje Tellis Estraveli omatoodete ja agendimüügi osakonnast käis grupijuhina kaasas Estraveli omatootena (Bonatours) korraldatud Pärsia lahe kruiisil.

Terje sõnul osutus kruiis väga populaarseks: “Kui juulis 2019 panime müüki Royal Caribbean´i Pärsia lahe kruiisi ühe väljumise 16.23. detsembril 2019, ei osanud ette näha, et selle kruiisi müük nii edukaks osutub. Septembriks olid kõik kohad välja müüdud. Kuna grupi suurus oli märkimisväärne ja tegemist oli veidi keerukama reisiga kui lihtsalt tavapärane rannapuhkus, oli otsus panna grupiga kaasa grupijuht, kelleks seekord olin mina.”

Kruiisi kava Jewel Of The Seas’ pardal oli järgnev:

  • Dubai, AÜE
  • Abu Dhabi, AÜE
  • Sir Bani Yas, AÜE
  • Kruiisilaeval
  • Muscat, Omaan
  • Dubai, AÜE

Jewel Of The Seas laev mahutab umbes 2100 reisijat ja üle 800 teenindaja. Vaatamata oma tagasihoidlikkusele oli laevas kõik vajalik olemas. Laevas olid igaõhtused meelelahutusüritused nii aatriumis kui ka kahes kohvikus (elav muusika, erinevad võistlusmängud jne), show´d teatris, disko, päeval päikesetekil sportlikumad mängud.

Dubai emiraadi avastamiseks oli kõige rohkem aega ja seega kõik, kes vähegi soovisid, said kas ekskursioonidena või omal käel ringi liikudes Dubaist väga hea ülevaate purjekujuline 7* hotell Burj Al Arab, tehissaared The Palm, Sheikh Zayed Road pilvelõhkujad ja maailma kõrgeim tornhoone Burj Khalifa, Dubai muuseum ajalooga tutvumiseks, vürtsi- ja kullaturg, Hop-On-HopOff bussiga erinevate linnajagudega tutvumine.

Abu Dhabis oli üks päev, mis andis võimaluse samuti selle emiraadi kõigi oluliseimate saavutustega tutvumiseks. Kõige populaarsemad olid ekskursioonid, milles sisaldus Sheikh Zayedi mošee külastus. See on koht, mis ei jäta kedagi külmaks ja mis on kindlasti väärt külastamist. Lisaks Emirates Palace, üks luksuslikumaid hotelle maailmas, Ferrari maailm, Yas Waterworld ja palju muud.

Kuna olin Araabia Ühendemiraate külastamas viiendat korda, oli minu jaoks juba üht-teist nähtud. Kuid see riik uueneb nii kiiresti, et alati on midagi uut, mida avastada. Minu seekordseks uueks avastuseks oli Abu Dhabi Louvre kunsti- ja tsivilisatsiooni muuseum. Muuseum on avatud 2017. aastal ning on osa Abu Dhabi ja Prantsuse valitsuse vahel sõlmitud kolmekümneaastasest lepingust. Abu Dhabi maksis Louvre’i nimega seostamiseks 525 miljonit USA dollarit ja lisaks 747 miljonit dollarit makstakse laenatud kunsti ja erinäituste eest. Louvre on Araabia poolsaare suurim muuseum, võttes enda alla 24 000 ruutmeetrit. Lisaks kunstile, ajaloole, kultuurile, luksuse- ja lastemuuseumile, on see lihtsalt ka üks nauditav jalutuskäik ühes järjekordses emiraatide arhitektuuri-imes.

Kolmas päev oli planeeritud Sir Ban Yas saare külastamiseks, mida paljud ootasid, et saada varvas Araabia lahe vette. Kuid seda meil kahjuks teha ei õnnestunud, sest ebasobivad tuuled muutsid väikeste paatidega saarele sõitmise ohtlikuks ja kapteni otsuse kohaselt seilasime edasi Omaani suunas.

Omaani pealinna Muscatisse jõudsime seega planeeritust pool päeva varem, mis andis meile võimaluse õhtul sadamasse jõudes laevast lahkuda ja minna avastama Muscati kuulsat Mutrah turgu, mis on üks paremini säilinud Pärsia turgudest. Aga kuna see mõte tuli vist korraga kõigil pea 2000 laevareisijal, siis laevast maha saamiseks seisime umbes tund aega järjekorras.
Aga midagi ei olnud teha, kõik seisid ja kirusid natuke, aga seisid edasi kuni lõpuks jala Omaani pinnale said.
Kruiisireisijale, kes lahkub sama laevaga Omaanist ja ei jää sinna edasi iseseisvalt maad avastama, on Omaani sisenemine viisavaba. Iga kord pardalt lahkudes antakse roosa migratsioonikaart, mis tuleb tagastada laeva tagasi jõudes.

Muscat jättis nii minule kui ka enamikele meie grupi reisijatele tunde, et tahaks tagasi, tahaks rohkem näha. Kuna aeg Omaani külastamiseks oli lühike, kulus see vaid Muscati linnaga tutvumiseks. Muscati linna peetakse maailmas üheks puhtaimaks linnaks. Sultan Qaboos Grand mošee, Al Alam Palace (Sultanipalee), imeline Kuninglik Ooperimaja, Al-Miran kindlus, Mutrah kaldapealne see oli osa linnast, mida ekskursiooni käigus nägime. Nägemata jäi Omaani imeline loodus, kõrb, kanjonid, milleks tuleb siis uus reis ette võtta.

Tagasi Dubai sadamasse jõudes jäime veel üheks ööks laeva, mis andis võimaluse soovi korral veel Dubaiga tutvuda.
Järgmisel päeval peale laevast lahkumist veetsime 4 tundi enne lennujaama minekut Dubai Mallis, maailma ühes suurimas kaubanduskeskuses. Samme kogunes kõvasti.

Tagasi Tallinna jõudsime ööl vastu jõululaupäeva, et Dubai Mallist ostetud kingid jõuluvana kotti poetada.

Küsi AÜE reisi või kruiisi pakkumist Estraveli reisikonsultandilt estravel@estravel.ee või telefonil 6266 266.
Vaata erinevaid reisipakkumisi siit ja kruiisipakkumisi siit.
Loe AÜE kohta lähemalt siit.

 

 

Kommentaarid: