Reisihommik viib päikeselisse ja luksuslikku Dubaisse

08.11.2018

Sel laupäeval, 10. novembril kell 12 toimub Viru Keskuse Rahva Raamatus Dubai reisihommik, kus vestlevad Araabia Ühendemiraatide kõige olulisema kuurordiga seotud teemadel moekunstnik Lilli Jahilo, kolumnist ja kirjanik Susan Luitsalu, Estraveli lennupiletite müügidirektor Mauri Saarend ning meigikunstnikust Dubai sõber Reet Härmat. Reisihommikul toimub ka Susan Luitsalu raamatu „Minu Dubai“ esmaesitlus.

Estraveli lennupiletite müügidirektori Mauri Saarendi sõnul on Araabia Ühendemiraatidesse ja eelkõige Dubaisse reisimine viimaste aastate jooksul trendina kasvanud: „Hüppeliselt suurenes puhkusereisijate arv 2016. aastal, kui AÜE-sse reisis pea kaks korda rohkem Eesti inimesi, kui kaks aastat varem. Ülekaalukalt on kõige populaarsem sihtkoht Dubai, kuhu viivad paljud Euroopa ja Lähis-Ida lennufirmad vaid ühe ümberistumisega. Meie talvehooajal on see üks kiiremaid võimalusi nö akude laadimiseks, sest Dubais on päikeseline ja soe rannailm garanteeritud.“ Seitsmest emiraadist külastatakse kõige enam Dubaid, teisel kohal on AÜE pealinn Abu Dhabi, mis asub Dubaist vaid tunnise autosõidu kaugusel ja kus asub imeilus vaatamisväärsus Sheikh Zayedi suur mošee, populaarsuselt kolmas emiraat on Sharjah.

Reisihommikul esitleb Susan Luitsalu oma värsket reisiraamatut „Minu Dubai“. Eestis teravkeelse kolumnisti ja blogijana tuntud Luitsalu töötab rahvusvahelises teleäris ja käib sellega seoses sageli Dubais tööl. Tema raamatus leiab vastused paljudele küsimustele, näiteks: kas Dubais peab käima burkas? Kas vetsudes on kraanikausid kullast? Kas kõik sõidavad Ferrariga? Autori sõnul muretsevad paljud Dubais turistina käinud eestlased selle üle, kas sihtkoht pole mitte liialt sünteetiline või kunstlik – majad klaasist ja terasest, kõik täiesti uhiuus… Luitsalu jutustab oma raamatus ja reisihommikul, mida teevad reisijad tuntuimas emiraadis veel lisaks päevitamisele ja ostlemisele. Mida seal olles ette võtta ja millest Dubais olles kindlasti hoiduda? Kas seal saab rannapuhkust, peopuhkust, perepuhkust jne.

Rahvusvaheliste auhindadega pärjatud moekunstnik Lilli Jahilo tutvustas tänavu jaanuaris oma uut kollektsiooni Dubai kõige prominentsemal moeüritusel Fashion Forward ning tema tunneb Dubaid hoopis teistsuguse nurga alt. See oli juba kolmas kord, mil Jahilo esitles Dubais oma kollektsiooni – tema brändil on tekkinud Araabia Ühendemiraatides ja ümbritsevates piirkondades ustav fännibaas. Reisihommikul räägib ta oma kogemusest Dubais reisimisel ja töötamisel.

Dubai, Shutterstock

Estraveli lennupiletite müügidirektor, korduvalt Dubais koos lastega reisinud Mauri Saarend jagab praktilisi nõuandeid, millal, kuidas ja kuhu täpsemalt Dubais minna ja mida seal näiteks nädalase puhkuse käigus ette võtta. Tuleb juttu ka sellest, kust leida soodsamaid lennupileteid – kui keskmine edasi-tagasi lennupilet Tallinnast Dubaisse maksab 588 eurot, siis sooduskampaaniate ajal võib Dubaisse ja tagasi lennata 370 ja Sharjahi lausa 315 euro eest: vaata pakkumist SIIT.
Reisihommiku vestlusringi juhib särtsakas meigikunstnik Reet Härmat, kes on Dubais käinud kokku kaheksa korda ja tunneb end sealses glamuurses ning päikeselises keskkonnas väga mõnusasti.

Kohale tasub tulla, sest kõigi saabunute vahel loositakse välja kolm “Minu Dubai” raamatut. Reisihommik on tasuta üritus ja vestlust on võimalik jälgida ka otseülekandena või järele vaadata Estraveli ning Rahva Raamatu Facebooki lehel.

Estraveli, Rahva Raamatu ja Petrone Prindi korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus Viru Keskuse Rahva Raamatu IV korrusel. Järgmine Egiptuse-teemaline üritus leiab aset 15. detsembril, jaanuarikuine reisihommik viib osalejad Austraaliasse.

Lisainfo:
Airi Ilisson-Cruz
Estraveli turundusdirektor
Tel: +372 626 6371
Mob: +372 5030 329
Email: airi@estravel.ee