Reisimuljeid Hurghadast ja TOP 5 hotelli

11.01.2023
Estraveli tellimiskeskuse reisikonsultandid Annabel Reilson ja Reili Jäädma

Estraveli tellimiskeskuse reisikonsultandid Annabel Reilson ja Reili Jäädma külastasid mõlemad novembris õppereiside raames Hurghadat. Loe, mida nad soovitavad Hurghadas ette võtta ja millised hotellid olid kõige meeldejäävamad.

Käisime mõlemad õppereisil Egiptuses, Hurghadas. Reili reisikorraldaja oli Coral Travel, Annabelil Novatours. Mõlemad külastasime Egiptust esmakordselt. Õppereiside peamine eesmärk oli tutvuda erinevate hotellidega, mida reisikorraldaja pakub. Enamus päevad kulusid just hotellidega tutvumiseks. Hotellides võttis meid vastu hotelli juhataja või töötaja, kes tegi hotelli kohta väikese ülevaate ja rääkis kõige olulisema info hotelli kohta, samal ajal tegime meie vajalikud märkmed. Võimaluse korral näidati meile ka tube, mida reisikorraldaja pakub ja tutvusime ka hotelli alaga.

Mida Hurghadas ette võtta?

Mõlemad reisikorraldajad pakuvad ekskursioonipäeva merel. Soovijad said võimaluse Punases meres snorgeldada või ujuda, teistel oli võimalus lihtsalt laeva peal ilma nautida. Teine pool päevast möödus saarel nimega Paradise Island, kus saime paar tundi rannas mõnuleda ja päevitada. Soovitan kindlasti inimestele, kes pole varem snorgeldanud ega veealust maailma oma silmaga näinud.
Coral Travel teeb kohapeal koostööd Odeon Toursiga ning seal on võimalus külastada El Gounat koos merekruiisiga. El Gounat kutsutakse Punase mere Veneetsiaks ning kui õigest kohast õige nurga alt vaadata, pidavat üks vaade majadele olema täpselt Itaalia Veneetsia koopia. Meie nägime El Gounat vaid kanalilt paadiga sõites, kuid see ei takistanud olema sellest imelisest linnast lummatud.

Novatours pakub ka ekskursiooni Luxorisse. Kohapeal võttis meid vastu giid, kes terve päeva vältel meiega kaasas käis ja vaatamisväärsusi tutvustas. Terve päeva jooksul külastasime mitmeid templeid ja oli võimalus käia ka mõnes hauakambris. Kellele Egiptuse ajalugu vähegi huvi pakub, on ekskursioonil osalemine kindlasti väga põnev. Soovitan kindlasti ka inimestele, kes külastavad Egiptust esimest korda. Ekskursioonipäev annab korraliku ülevaate terve riigi ajaloost ja ehk saab riigist ka enamat kui ainult üks rannapuhkuse riik.

Kohapealsed olud ja ilm

Novembris oli Egiptuse ilm väga hea. Igapäevaselt paistis päike ja taevas oli selge. Kohati oli isegi 30 kraadi sooja. Õhtuti, eriti hotellis, mis asub mere ääres, oli pigem jahe. Jopet jahe tuul küll ei nõudnud, aga jakk tuli igati kasuks. Soovitame kaasa võtta või koha pealt osta sääse OFFi, kuna moskiitod on seal väiksed aga neid on hulgi. Riik ei nõua enam sisenemiseks vaktsineerimispassi ega koroonatesti negatiivset tulemust. Samuti ei täheldanud kohapeal ühtegi piirangut ega maskides inimesi.

Egiptus sobib eriti inimestele, kes soovivad külma Eesti ilma eest põgeneda ja lõõgastuda päikese all. Suuremas hotellis pole vaja isegi nädal aega hotelli territooriumilt välja minna ja saab mõnusalt basseini või mere ääres päikest võtta. Kindlasti on sihtkoht mugav lastega peredele, kuna väga paljudes hotellides on arvukalt veeliumägesid ja/või torusid.
Tähelepanek tenniseväljakute kohta – suurtel tennisesõpradel on soovituslik sügisel enne broneerimist uurida, kas nad saavad väljakuid üldse kasutada, kuna New Years Gala jaoks püstitatakse paljude väljakute kohale telgid.

Kuurordid/piirkonnad

Kõige lähemal lennujaamale (ning ka linnale) on Village Road, seal on ka niinimetatud “kaubanduskeskused” olemas. “Kaubanduskeskus”, sest pigem on tegemist pika ehitisega, kus külg-külje kõrval asuvad poekesed, kus müüakse kindlate vahemaade tagant suhteliselt sama (suveniiri)kaupa. Ehk kui poodlema minna, siis tuleb kõik kauplused enne läbi käia ja vaadata, millise müüjaga kõige paremale jutule saab.

Kui Village Roadi poekestest villand saab, on võimalik minna Senzo Malli, mis on juba suurem kaubanduskeskus. Kõige soodsam on tõmmata endale telefoni taksoäpp Uber ning niimoodi vajadusel kultuurireisile Hurghada linna sõita.

Sahl Hasheeshis on kõik hotellid pigem eraldatud ja keset tühermaad. Samuti on palju ehitusjärgus olevaid hotelle. Sinna soovitan minna vaid hotellipuhkust nautima.

Makadi Bay seevastu on tihedalt hotelle täis ning väga ilus piirkond – eriti õhtuhämaruses, kui õnnestub mööda rannapromenaadi jalutamas käia ja erinevaid teisi hotelle kiigata. Selle piirkonna eeliseks on hea liivarand ja loodete mõjuvälja puudumine. Olemas on väike poodlemisvõimalus, kus olid müüjad palju tsiviliseeritumad, kui näiteks Village Roadil.

Kõige kaugemal linnast asub Soma Bay, kuhu soovitan minna neil, kes linnamelu ei soovi ning eelistavadki rahu ja vaikust.

TOP 5 hotelli

Tegemist pole meie poolse paremuse järjestuses olevate hotellidega, vaid pigem on tegemist viie kõige meeldejäävama hotelliga.

Steigenberger Al Dau Beach 5* – väga ilusa ja suure territooriumiga hotell. Kõik tundub puhas ja hästi hoolitsetud. Toad heledad ja avarad. Soovitaksin kõigile, kuna tegevust on nii lastele kui ka täiskasvanutele. Täiskasvanutele on eraldi täiskasvanute alad ja hotellist üle tee on teine sama keti hotell – Steigenberger Aqua Magic, kus on ka veeliumäed ja mida Al Dau Beach hotelli külastajad saavad kasutada. Hurghada keskus on vaid 5 km kaugusel ja lennujaam 6 km kaugusel, seega ei kulu liialt palju aega transfeerile. Tänaval on ka üsna palju erinevaid suveniiripoode.

Meraki Resort 4* (adults only) – omapärases boho stiilis hotell. Oma stiili poolest ei pruugi kõigile meeldida, aga noortele tundus see väga sobivat. Hotell oli isiklikult ka üks lemmikuid, kuna erines palju tüüpilistest kohalikus stiilis hotellidest. Tubade sisekujunduses on kasutatud palju puitu, mis teeb toa väga hubaseks. Ala on parajalt suur ja on ka palju rohelust. Pidevalt käib mõnus muusika ja õhtuti on palju meelelahutust. Soovitaksin peamiselt just noortele mõnusaks puhkuseks. Toitlustus oli samuti väga hea.

Rixos Premium Magawish 5* – sobib muidugi neile, kes soovivad luksust ja on nõus selle eest ka vastava tasu maksma. Endal pigem see lemmikute hotellide seas ei ole, aga saan aru miks ta paljudele meeldib ja seetõttu arvan, et ta ikkagi võiks selles viisikus olla. Ala on tohutult suur ja on ka väga palju rohelust. Sobib kindlasti neile, kes ei soovi hotelli alalt ära minna, kuna hotellis ise on juba väga palju teha (kaasa arvatud ratsutada!). Samuti sobib lastega peredele, kuna lasteklubi ja lastele mõeldud ala on samuti suur. Lastega pidevalt tegeletakse ja vanemad saavad samal ajal puhata. Kindlasti ei sobi hotell neile, kes soovivad vaikust ja rahu just seetõttu, et hotellis peatub palju inimesi ja pidevalt on midagi toimumas.

Sunrise Tucana Resort 5* – Veidi kreekapärane hotell, kus kujundus väga maitsekas, hallikates ja looduspärastes toonides. Ala on küll väike, kuid kogu ruum on andekalt ja kompaktselt ära kasutatud. See tähendab muidugi treppe, ehk liikumisraskustega inimestel võib olla keeruline. Buffee-restorani, kui sellist siin hotellis ei ole, kõik söögikorrad on a la carte. See oli ainuke hotell, mis võlus erilisusega ning siia tuleks kindlasti ise tagasi. Soovitan eelkõige täiskasvanutele mõnusaks puhkuseks.

 

Albatros Jungle Aqua Park 4* – Täielik laste paradiis! Kõik selles hotellis on suunitletud lastele – burgerirestoranid, mitu veeparki ning muud, kuid samas on olemas ka vanematele ala, kus suures vees möllamisest puhata. Hotell on teisel liinil, kuid saavad kasutada Pickalbatros Dana Beach Resort randa, kuhu viib tasuta shuttle. Nagu öeldud, veepark on seal võimas, juttude järgi olevat suurim Kesk-Idas ning pole kindel, kas nädalaga jõuab ka kõikidest torudest vähemalt ühe korra alla lasta, sest neid on lausa 83. Kindlasti soovitan igas suuruses perele.

Tahaksid ka reisile? Vaata Egiptuse reiside näidispakkumisi või otsi reis ise pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: