Reisimuljeid Kreeka saarelt Kefallonia

21.09.2021
Estraveli vanemreisikonsultant Kalli Berg

Estraveli vanemreisikonsultant Kalli Berg käis hiljuti Kefallonia õppereisil ning jagab nüüd reisimuljeid ja -pilte.

Lend Tallinnast Kefallonia saarele

Lennuaeg Smartlynxiga Kefallonia saarele oli 3 tundi ja 20 min, lennud toimusid väga täpselt. Tallinna lennujaamas kontrolliti põhjalikult Kreeka ankeedi täitmisel saadud QR-koodi ja lisaks digiloost välja trükitud vaktsineerimise sertifikaati (sobis ka negatiivne PCR/kiirtesti tulemus).
Kohale jõudes kontrolliti lennujaamas samuti mõlemat paberit, tundus, et kreeklased suhtuvad sellesse väga tõsiselt. Enne tagasilendu kontrollitakse check-in´i tehes Eestisse saabumise tervisedeklaratsiooni, mida saab täita eelnevalt internetis või siis paberkujul esitada.

Saarest

Kohapeal on maski vaja ainult siseruumides, poodides ja transpordis (kas bussis või taksos). Mere ääres, basseinialal, tänavatel ei ole maski vaja kanda. Samuti ei ole seda vaja õues tavernates istudes. Meie hotellis oli toitlustamine rootsi lauas korraldatud nii, et saime kõike ise tõsta aga kilekindad pidid käes olemas. See on hotelliti erinev, mõnes kohas tõstavad teenindajad toitu.
Kohalikud on väga külalislahked ja kõik turistid on saarele väga oodatud. Ilmad olid septembri keskel väga soojad ja päikselised.

Olen käinud erinevatel Kreeka saartel, kuid Kefallonia on kindlasti üks minu lemmikutest.
Loodus on vapustavalt ilus, saar on väga mägine ja lopsaka loodusega. Teed on korralikud, kindlasti soovitan auto rentida ja saart avastada.
Kefallonia võlub just oma rahuliku kreekapärase atmosfääriga, kohalikud toimetavad oma külakestes ja istuvad tavernates. Asustus on üsna hõre ja saar on massiturismist veel puutumata.
Meie hotell asus saare lõunatipus, Skala kuurordist 4 km kaugusel. Pealinnast Argostolist kestis sõit sinna u 1,5 tundi ja teekond oli imeilusate vaadetega. Ühel pool pilvedesse kõrguvad mäed, teisel pool oliivisalud ja küpressid. Kaugemal sillerdas sinine meri. See osa saarest ongi lopsakama loodusega ja saime ühel päeval isegi vihma. Kohalikud olid väga rõõmsad, kuna see oli esimene vihm üle 3 kuu. Seevastu saare lääneosa Lixouri piirkond on tunduvalt kidurama taimestikuga ja kuivem.

Ekskursioonidest soovitan kindlasti saaretuuri, selle käigus saab hea ülevaate kogu saare peamistest vaatamisväärsustest. Külastatakse Drogarati koopaid, Melissani maa-alust järve (kus saab paadiga sõita) ning imearmsaid Fiskardo ja Assose külakesi. Lisaks pakutakse laevareise Zakynthose ja Ithaka saarele.

Hotellisoovitused Kefallonial

White Rocks ****+ – soovitan kindlasti merevaatega tuba. Hea asukohaga – Lassi keskusest u 500 m kaugusel, mere ääres, mäeküljel. Väga ilusad vaated , olemas ka väike liivarand. Luksuslik.
Mediterranee ****+ – merevaatega tuba. Üks populaarsemaid, asub otse mere ääres liivarannas. Lassi keskus lähedal.
Apostolata Resort Spa ***** – imelised vaated, Hotell asub mäeküljel. Kindlasti vajalik autorent, sest lähim keskus on 4 km kaugusel. Rand on kaljune, lähim liivarand 4 km kaugusel Skala keskuses.
Apollonian Asterias Resort Spa ***** – väga ilus ja luksuslik, transfeer lennujaamast bussi + laevaga 35 min + buss, asub Lixouri piirkonnas. Sobib ka suuremate lastega peredele, kuna transfeer on üsna pikk.
Aggelos ** – väga armas väike ja lihtne linnahotell, sobib neile, kes soovivad pealinna Argostolit avastada. Aknast avanevad imelised vaated mägedele ja merele.
Oceanis *** – asub Poroses, mäeküljel. Fantastilised vaated armsale Porose sadamale ja mägedele. Randa saab treppidest.

Kokkuvõttes soovitan seda saart kõikidele, kes soovivad avastada midagi uut ja kellele meeldib kreekapärane elu koos väikeste tavernate ja armsate perehotellidega.
Kindlasti ei ole see koht, kus olla nädal aega ühes hotellis. Sellel saarel tuleb ringi sõita, nautida imelist loodust ja teie puhkus tuleb imeline!

 

Vaata reisipakkumisi Estraveli pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: