Reisimuljeid Kreeka saarelt Korfu

23.09.2021
Estraveli vanemreisikonsultant Hille Järve

Estraveli vanemreisikonsultant Hille Järve käis hiljuti Korfu õppereisil ja jagab nüüd reisimuljeid ja -pilte.

Septembri alguses toimunud Korfu õppereisi jooksul sain hea ülevaate tervest saarest, kuurortitest ja seal asuvatest hotellidest, samuti ka suve pikendada. Nädala jooksul tutvusime 43 Novatoursi poolt pakutava hotelliga, külastasime saare erinevaid kuurorte, vaatamisväärsusi ja jõudsime päevaks Albaaniassegi.
Ilmad on septembris valdavalt väga soojad ja päikeselised. Mõnel päeval võib olla veidi pilvisem ja kerget vihmagi saada. Sooja on keskmiselt 25 kraadi ja rohkem.

Kohapeal on tursimihooaeg väga kenasti käimas. Turistide rohkus üllatas. Kreeklased on väga sõbralikult rahulolevad ja õnnelikud, nende hooaja lõpp ületab kõikide ootuseid. Kohapeal jälgitakse hoolega turvalisuse nõudeid, st siseruumides tuleb kanda maske, kuid väljas saab ringi liikuda piiranguteta.

Kui mõelda, miks Korfut eelistada, siis toon välja järgmised tähelepanekud:

  • Kõige rohelisem Kreeka saar ilusa loodusega
  • Piisavalt väike, imelised ja unustamatud vaated ja lahesopid
  • Mõnusad väiksesed kreekapäraseid kalurikülad ja maitsev kreeka köök
  • Paleokastritsa piirkond ja Pantoraatori mägi, kust avanevaid vaateid peetakse Euroopa TOP10sse kuuluvateks vaadeteks
  • Sobib nii rannapuhkajatele kui ka kultuuri- ja ajaloohuvilistele
  • Imeilus Korfu e Kerkya vanalinn
  • Hästitoimiv ühistransport ja teedevõrgustik
  • Lühike ja mugav otselend Tallinnast vaid 3,5 h kaugusel

 

Paradiisisaar Korfu asub Joonia meres ja on kõige põhjapoolsem ja rohelisem Kreeka saar. Korfu eripära ongi see, et ta on piisavalt pisike – põhjast lõunasse ca 65 km ja idast läände ca 35 km. Saar on ilusa lopsaka rohelise loodusega. Korfu kõrgeim mägi on Pantokraatori mägi (906 m kõrge). Sealt avanevad imelised vaated, mida on nimetatud ka Euroopa TOP 10 vaadete hulka. Paljud seostavad Korfut just kirjaniku Geralt Durrelli raamatuteose “Minu pere ja muud loomad” järgi, kus kirjeldatakse saare loodust ja loomastikku.

Korfu põhjaosa ja keskosa on tunduvalt mägisem oma kitsaste ja keeruliste mägiteedega. Iga kurvi taga jää või seisma ja imetle neid kauneid unustamatuid vaateid. Vaatamist väärivad kõikjal ilusad pisikesed lahesopid ja laguunid türkiissinise veega. Väikeseid kalurikülasid on saare põhja- ja keskosa täis, endiselt leidub rohkeid oliivisistandusi. Kas teadsite, et Korful kasvab üle 3 miljoni oliivipuu?

Saare põhjaosas asub 9 km pikkune liivarand, mis kulgeb Sidaris kuni Almyroseni välja. Idarannikul on seevastu pigem väiksemaid lahesoppe ja lõunaosa taas veidi laugem suuremate liivarandadega. Selleks tasubki seal kindlasti ringi liikuda, et näha piirkondade erinevusi.

Korfu erineb teistest Kreeka saartest ka seetõttu, et saar on olnud ajaloo jooksul rohkem Itaalia, Prantsusmaa ja Inglismaa mõjutuste all, seega Euroopa mõjusfääris ja see paistab silma nii kultuuriliselt kui ka arhitektuuriliselt. Korfu vanalinnas jalutades on itaaliapärane arhitektuur eriti näha ja unustad või ära, et oled Kreekas. Vanalinn on melu täis oma rohkete kohvikute, ilusate tänavate ja hästisäilinud ajalooliste ehitistega. Ka kohalikel on kombeks nädalavahetuseti peredega just vanalinna aega veetma tulla, seal peetakse mitmeid suuremaid ja väiksemaid festivale.

 

Kuurorte turistidele on seinast-seina põhjast-lõunasse välja ja kõigil omad eelised ja eripärad. Igaüks leiab meelepärase.
Saare põhjaosa on vaiksem ja rahulikum piirkond. Sidaris, Rodas ja Acharavis kulgevad pikad ja ilusad liivarannad. Imeväikeses St. Spyridoni külakeskes leiab jälle mõnusaid rannasoppe ja on rohkem kreekapärasem.

Põhjapoolsematest kaluriküladest on üks ilusam kreekapärane Kassiopi oma imeliste lahesoppidega ja sadamaga. Kindlasti tasub ära käia ja üle vaadata. Kõige ilusam ja sopilisem rannajoon ja palju häid kuurorte ongi põhjast mööda idarannikut alla tulles.

 

Väga head piirkonnad puhkamiseks on idarannikul asuvad kuurortlinnad, siis jääb Korfu linn mõnusa lühikese bussisõidu kaugusele. Kuurortitest soovitan Dassiat, mitte kaugele ei jää Gouvia ja Kontokali. Imeline ja privaatne on väikesel poolsaarel asuv luksushotellide piirkond – Komeno.

Ühistransport ja bussiühendus on saarel hea ja samuti ka teed autorendiks korralikud. Tuleb arvestada tiheda liiklusega ja kitsaste ning käänuliste teedega. Läänepool asuv Paleokastritsa ja Ermonesi piirkond asub kõrgel kaljurannikul, kust samuti avanevad imelised vaated ja mõnusad lahesopid. Saare lõunaosas asuvad kuurortlinnad Agios Ioannis, Moraitika ja Messonghi on samuti väga populaarsed, kus leiab toredaid hotelle nii peredele kui ka täiskasvanutele.

Kes raatsib saarelt lahkuda, siis saab Korfult väga mugavalt ja kõigest 40-minutilise laevasõidu kaugusel asuvat Albaaniat külastada. Tuleb arvestada terve päevaga, et jõuda Albaania rannikul asuvas Saranda linnas ringi liikuda. Kindlasti tasub külastada ka iidset Butrinti rahvusparki, mis on üks peamisi vaatamisväärsusi sealses rannikuäärses linnas.

Hotellisoovitused:

  • Põhja pool St. Spyridoni kalurikülas asuv Mareblue Beach Resort 4*.
    Rahulikus piirkonnas asuv korralik hotell. Territoorium on ilus ja roheline, mitu basseiniala ja ka eraldi täiskasvanute bassein. Söögivalik restoranis väga hea. Soovitan nii peredele kui ka täiskasvanutele. 2 imeilusat rannasoppi jäävad umbes 150 m kaugusele. Tuleb arvestada, et ringiliikumiseks on vajalik kas autorent või siis kasutada ühistransporti. Lähedal asuvad suuremad kuurordid Kassiopi ja Acharavi jäävad 7 km kaugusele. Taksoga maksab sõit sinna hotellist 12 €. Korfu linn asub 40 km kaugusel.
  • Põhja pool imeilusa rannaga Acharavi linnas soovitan Acharavi Beach 4* hotelli. Asub kohe mere ääres, armasad 2-korruselised majad on korralike tubade ja ilusa territooriumiga. Sobib nii peredele lastega kui ka täiskasvanutele.

Kes soovivad mäeküljel imeliste vaadetega hotelle, siis Barbati piirkonnas asuvad:

  • Golden Mare Resort 4*
    Alles 2018. a avatud mäeküljel asuv hotell. Siin tunnuseks: uus, modernne, ilus ja puhas.
    Nii peredele kui ka täiskasvanutele, kes ei pelga mäest üleskäimist. Asub elava liiklusega sõidutee juures ja randa saab üle tee. Kindlasti soovitan samuti ringiliikumiseks autorenti kasutada.

Idarannikul keskosas asub Dassia kuurort, mis on ideaalne puhkamiseks ilusa rannaääre ja asukoha poolest.

  • Hotellidest soovitan Elea Beach Hotel 4*
    Suur ja lihtne 4* hotell, kus on toad kõik renoveeritud ja kenad. Hotelli üldruumid veel renoveerimata, kuid asukohalt super – kohe rannas ja kuurordi keskuses. Väga mugav asukoht ühistranspordiga liikumiseks, Korfu linna sõidab ca 20 minutit. Soovitan julgelt nii peredele kui ka vaid täiskasvanutuele.
  • Grecotel Lux.Me Daphnila Bay 4*+
    Väga soovitan! Suur hotell, kus toad nii peamajas kui ka bungalow´des. Bungalow´des asuvad toad on väga suured, ilusad ja avarad. Territoorium rohelust täis ja hotell asub kohe mere ääres. Ilusas lahesopis saab ujuda. Söögivalik restoranis väga hea, teenindus meeldiv. Üks lemmikuid. Sobib nii peredele kui ka täiskasvanutele.

Kes ihkab luksust, siis sobib hästi Komeno privaatsel poolsaarel asuv hotell:

  • Grecotel Corfu Imperial Luxury Beach Resort 5*
    Väga suure territooiumiga luksuslik hotell, mis koosneb 300 toast peamajas, bungalow´dest, villadest ja palazzodest. Asub kohe mere ääres, väga kenad lahesopid ujumiseks. Teenindus suurepärane. Toad kõik kenad, suured, avarad. Soovitan julgelt nõudlikule kliendile.
  • Gouvias asuv AMR Corcyra Beach 4*
    Väga hea asukohaga kohe rannas asuv hotell. Asub saare idarannikul ja Korfu linn jääb ca 6 km kaugusele. Koosneb nii peamajast kui ka bungalow´dest.
    Sobib nii peredele kui ka täiskasvanutele. Sel hooajal algab suur renoveerimine, seega 2022. aasta kevadeks avatakse uuendatud kujul.
  • Neile, kes ihkavad omaette olemist, on sobiv vaikne hotell – saare läänerannikul Atlantica Grand Mediterraneo 4*
    Ermoneses väga erilises piirkonnas asuv hotell, mille tunnus on relax. Hotell asub mäeküljel, alla randa viib lift. Imelised vaated ja kena lahesopp ujumiseks.
    Sobib vaid täiskasvanutele, kes eelistavad vaikset piirkonda ja ise autorendiga ringi liikuda.

Saare lõunapool on samuti hotelle nii täiskasvanutele kui ka lastele:

  • Väga ilusal mäeküljel Peremas on hotell Aeolos Beach Resort 4*
    Ilusa suure territooriumiga nagu omaette külakene. Sealt avanevad kenad vaated. Mitu basseiniala ja armas kitsas rannariba. Korfu linnaga on hea bussiühendus.
    Sobib nii peredele kui ka täiskasvanutele, tuleb arvestada mäekallaku ja treppidega!
  • Saare lõunaosas Moraitikas asuv Delfinia 4*
    Korralik 4* hotell pigem täiskasvanutele. Kohe mere ääres, kus vesi on helesinine. Asub ka kohe keskuses ja hea ühendus Korfu linnaga, mis jääb ca 20 km kaugusele.

Lastega peredele on suuremate territoorimitega hotellid:

  • Saare lõunaosas Agios Georgioses asuv Labranda Sandy Beach Resort 4*
    Väga suuur hotell ja territoorium. Asub kohe mere ääres ja on suure liivarannaga. Sobib peredele, lastele on palju tegevust. Territooriumil mitu suurt basseiniala, eraldi bassieniala ka lastele, kus veeliumäed ja erinevad tegevused. Õhtuti miniklubid. Sobib just neile, kes eelistavat suurt hotelli ja soovivad pigem olla hotellis kohapeal. Korfu linn jääb ca 40 km kaugusele.
  • Sentido Apollo Palace 5*-
    Saare lõunaosas Messonghis asuv hotell on suure territooriumiga. Asub kohe keskuses ja kiviklibu rand on 50 m kaugusel. Perehotell, kus lastele palju tegevusi. Territooriumil on mitu erinevat basseiniala, nii lastele eraldi kui ka vaid täiskasvanute ala. Pigem lihtsam hotell.

 

Korfu on kindlasti üks minu lemmikutest Kreeka saartest, kuhu võib alati tagasi minna.

Vaata reisipakkumisi Estraveli pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: