Reisimuljeid Kreeka saarte kruiisilt

04.11.2021
Estraveli reisikonsultant Kristina Aasanurm

Estraveli reisikonsultant Kristina Aasanurm käis Azamara Kreeka saarte kruiisil ja jagab nüüd reisimuljeid.

Kristina: “Esimesel kruiisil käidud! Kruiisifirma Azamara kutsus peale pikka seisakut laeva testima ja sellest võimalusest lihtsalt pidi kinni haarama, seda enam, et kruiis toimus Kreekas mööda kauneid saari.
Kruiisilaevale pääsevad ainult täielikult vaktsineeritud inimesed. Mõni päev enne kruiisi on vajalik teha ära registeerimine, määrata ära aeg, millal saabud sadamasse ning teha ära ka registeerumine enne pardale pääsu vajalikuks testimiseks. Midagi keerulist ei ole, Azamara saatis kirju ja juhiseid ning segadust ei tekkinud. Kui Ateenas kruiisisadam leitud oli, siis edasi enam ise palju mõtlema ei pidanud, seal juba toimetas igal sammul väga tubli meeskond: võeti ära pagas, et see saata kajutisse, siis juhatati testimise järjekorda, testimise punkti, ootesaali istuma ning kui ekraanile ilmus minu number, mis tähendas, et tulemus on negatiivne, siis juhatati kohe, kuhu suunda edasi vaja minna ning iga 100 m tagant oli järgmine inimene, kes kuni laevani osutas teed. Laeva sisenedes oli vastas terve laevameeskond, kellest üks taaskord juhatas õigesse saali ohutusnõudeid kuulama. Kui need kuulatud, siis juhatas järgmine inimene otse kajutiukseni, kuhu mõned minutid hiljem saabus ka meie pagas. Kajutis juba ootasid infopaberid, mis see päev laevas toimub.

Azamara laevad on all inclusive ehk toidud ja joogid on kõik hinnas (v.a paar erirestorani või eksklusiivsemad joogid). Laev ise on pigem väike ning algul ehk pisut pelgasin, et võib-olla on igav, kuid seda tunnet peale ei tulnud ning polekski rohkemat tahtnud, kuna käisime kõik päevad maal ning ei veetnud kogu aega laeval.
Õhtuti on laeval meelelahutusprogramm: karaoke, disko, elav muusika. Basseini ümber toimus ka ühel õhtul Bright nights party. Ka seda, et laev on 21 aastat vana (ehk võiks arvata, et on kulumisi), siis seda polnud küll märgata ning seda kindlasti pelgama ei pea.

Iga saare sadamasse jõudsime ca 8 ajal hommikul, maale sai igaüks liikuda talle sobival ajal. Laev väljus sadamast üldiselt ca 18 ajal ning anti info, mis kell hiljemalt peab pardal olema. Seda eriti Mykonose puhul, kuhu sõitsime suurelt laevalt päästepaatidega ning korduvalt käidi üle info, mis kell on viimane paat. Igal saarel sai soovi korral osta ekskursiooni, kuid me seekord otsustasime omapäi igal saarel ringi liikuda ning jäime selle otsusega rahule.
Iga päeva õhtul saabus kajutisse järgmise päeva programm ning kõik vajalik teave, lisaks kohtas laevapersonali pea igal sammul ning vähimagi segaduse korral sai kõik üle täpsustada.

Veendusime, et päev merel on kruiisiprogrammil väga vajalik, et jõuaks veidi põhjalikumalt ka laeva nautida ning tutvuda laevas pakutavate võimalustega. Jõusaali riided näiteks jäidki kohvrisse ning seda aega lõpuks ei leidnudki.

Eelviimasel päeval testiti laevapardal kõik reisijad läbi, et kindlustada, et keegi laeval nakatunud ei ole. Saabus ka info, et laevast peavad olema kõik lahkunud kl 9.00ks (ehk pikka magamist ei ole), uurisime küll maad, et kas saaks vähe pikemalt olla, kuna lennule pole kiiret, kuid öeldi, et üle 30 min kauem ei saa lubada olla. Kohvrid pidime kajuti ukse taha panema eelmine õhtu kl 22ks ning need sai kätte järgmine päev sadama terminalis. Nüüd ei ole muud kui mõelda uue kruiisi kauneid mõtteid :)

Vaata kruiisipakkumisi Estraveli kruiisiagentuurist CruiseCentre www.kruiis.ee.

Azamara kruiiside eripakkumine kehtib broneerimiseks kuni 14.12.2021!

 

Kommentaarid: