Reisimuljeid Kuubalt

22.12.2023
Estraveli reisikonsultant Olga Baklitskaja ja Novatours

Estraveli reisikonsultant Olga Baklitskaja külastas Novatoursi kutsel õppereisina Kuubat. Õppereisil tutvuti paljude hotellidega, käidi ekskursioonidel ning kabarees. Loe, millised nähtud hotellidest olid Olga lemmikud ja milliseid piirkondi külastada.

Kuubast

Kuuba on Antillide rühma suurim saar, mis asub Atlandi ookeani ja Kariibi mere vahel. See on tõeline troopiline paradiis, kus valitseb igavene suvi ning päikest ja merd saab nautida 12 kuud aastas. Puhkus Kuubal on romantika, positiivsuse ja lahkuse, temperamentsete tantsude, meelelahutuse, põnevate vaatamisväärsuste, kaunite siniste laguunide ja õrnade tuulte, kuuma päikese ja valge, pehme liiva kehastus. Kuubale minnes tekib tunne, et justkui kukume läbi aegruumi kõveruse eelmise aastasaja keskpaika. Pisut lohaka fassaadi taga pakitseb sisemine ilu. Kuuba säilimine on ime iseenesest. Kuuba kütkestab reisijaid oma kaunite randade, lahtede, mägede, rummi, muusika, tantsu ja lopsaka loodusega.Kuuba ajab vahel marru, ent kindlasti liigutab pisarateni.

Havanna

Havanna on Kuuba saare süda, mis mahutab nii arhitektuuripärandit kui ka linnaelanike traditsioonilist eluolu ja Kariibi mere kuurorte. Havannas tasub külastada Vana väljakut (Plaza Vieja), Havanna katedraali, linna kaitseks rajatud forti. Kuuba pealinna armastas külastada Ameerika kirjanik Ernest Hemingway – praegugi saab siin kõndida mööda tema sissetallatud radu, külastada kirjaniku lemmikrestorane ja -kohvikuid. Havannas ärge unustage nautida troopilisi maitseid ja helisid kokteilibaaris, elava Kuuba muusika klubis või salsatantsu väljakul.

 

Varadero

Varadero on üks populaarsemaid kuurordialasid kogu Kuubal ja isegi terves Kariibi mere regioonis. Kitsal neemel paiknev kuurort rõõmustab puhkajaid 21 km pikkuste fantastiliste randade ja kristallselge sinise veega. Varadero linnakeses endas ehk ajaloolist hõngu polegi, kuid sealt võib ikkagi leida muuseume ja galeriisid, lõbustuskohti, baare ja kohvikuid, suveniiripoode ning sigari- ja rummipoekesi. Varadero linnakesest leiate Kuuba köögi, salsatantsu, kabaree, diskoteegid või lihtsalt rahuliku paradiisinurgakese rannal palmide keskel. Loodusearmastajad saavad Varadero lähedal proovida haljendavaid džungliradu ja ekskursioone koobastesse.

Vinales

See on üks Kuuba looduse kauneimaid nurgakesi, kuhu on lihtne jõuda. Vinalese orus on palju väikeseid hubaseid linnakesi ja külakesi, kõrgele taeva poole sirutuvaid lubjakivikaljusid, männimetsi ja traditsioonilisi tubakaistandusi. Kõige tuntumad Kuuba sigarid saadakse just selle oru istandustest. Haljendava oru radadel võib kõndida jalgsi, sõita jalgrattaga või ratsutada hobusega ning vaadata, kuidas kulgeb rahulik Kuuba provintsielu.

 

Trinidad

Oma suurepäraselt säilinud pärandiga jääb Trinidad Kuubal alla ainult Havannale. Vanalinn kujutab endast Hispaania koloniaalajastu pärandit ja autoliiklus on seal keelatud. Ilusad pastelsetes toonides majad ja kivisillutisega tänavad lasevad heita pilgu minevikku. Veelgi rohkem veetlust annavad Trinidadile ümber linna haljendavad mäed, palmid ja õrna tuule poolt hellitatav mererand. See linn on üks riigi ökoturismi keskusi. Trinidad on kuulus oma tantsupõrandate poolest, mis on rajatud isegi sellistesse kohtadesse nagu kirikuvaremed või endised haiglahooned. Linna ümbruskonnas paiknevad suhkrutehased, mida on samuti huvitav külastada.

Kabaree Triopicana

Põneva ajalooga Tropicana revüüteater lahutab teie meelt kuulsate Kuuba rütmidega, mis on segatud rumba, mambo, šansonettide ja ladina džässiga. Müüjatel oli üks tingimus – uus omanik pidi säilitama võimalikult palju puid, põõsaid ja taimi. See ajalooline detail teeb Tropicana eriliseks – terve klubi on ümbritsetud lopsaka rohelusega.Kabareese pääesevad imimesed vanemad kui 18 aastasased külastajad.

Kuuba kliima

Kuuba troopiline kliima sobib ideaalselt ka puhkuseks.Temperaatur kõigub Kuubal 26 kraadi ümber ja sellel maal paistab päike. Kariibi mere veetemperatuur Kuuba randadel kõigub samuti 26 kraadi ümber. Kuuba saab vihma vältida detsembrist aprillini, ilm hellitab meeldiva soojuse, mitte rammestva palavusega. Kuuba on fantastilise looduse, haljendavate mägede, metsade ja orgudega maa. Sellel saarel kasvab suurepäraselt peaaegu kõik – alates suhkruroost, kohvist ja tubakast ning lõpetades troopiliste puuviljade, riisi ja ubadega. Riigi looduse ilu on kooskõlas kohalike elanike laiade naeratustega.

Kuuba sobib nii nooretele kui vanematele ja ka lastega peredele.

Lendudest Kuubale

Lennud Havannasse toimusid ümberistumisega Istanbulis. Sõltuvalt kuupäevast ja lennu suunast on ümberistumise aeg umbes 3–10 tundi. Lennuvedajaks on Turkish Airlines.
Pagasimäär: Täiskasvanud ja lapsed alates 2 aastat – 2 x 23 kg äraantavat pagasit, 8 kg käsipagasit (1 ühik 23x40x55 cm+käekott või sülearvuti).
Imikud kuni 2 a lendavad istekohata, vanema süles. Lubatud 10 kg äraantavat pagasit ja üks lapsekäru või vanker (kuni 115 cm). Lennul pakutakse sooja toitu ja karastusjooke. Kliendid saavad Tallinnas 2 pardakaarti: TLL-IST ja IST-HAV. Pagas registreeritakse otse TLL-HAV, Istanbulis ei pea pagasit uuesti registreerima.

 

Olga TOP 6 hotelli Kuubal

BARCELO SOLYMAR 4*

Hotell on väga suur ja lobby on heledates toonides koos rohelise botaanikuaiaga. Hotellis on 525 tuba, 3 basseini, 4 a la carte restorani, spa, saun, massaaž, snack baar, wifi ja seif on hinna sees, rannarätikud on hinnas, restoran buffet, lobby bar ja a la carte: itaalia, seafood, international on hinna sees. Mini lasteklubi. Hotell sobib mitte väga nõudlikutele klientidele. Hotellitoad on renoveeritud. Hotell sobib pidutsejatele ja noortele inimestele, paaridele ja peredele ja lõbusaks puhkuseks.

 

MELIA INTERNATIONAL VARADERO 5*

Hotell avatud 2019. aastal, sobib nõudlikutele klientidele, peredele, paaridele,vanematele inimestele.
Suure territooriumiga hotell mere ääres, 946 tuba. Ehitatud eraldi hoone ainult täiskasvanutele. Hotellis on 5 a la carte restorani (tex mex, hiina, jaapani, kuuba) on reserveeringu alusel.
Snack bar, sport, spa, kids club. Hotellis on 3 eraldi osa: standard level, level adults only (private restoran) ja Vip teenindus. Wifi ja seif on hinna sees.

 

IBEROSTAR BELLA VISTA VARADERO 5*

Suur ja moodne hotell mere ääres. Hotell on avatud 2017. a, hotellis on 827 tuba ja eraldi täiskasvanute osa.
Hotellis on 17 swim up tuba, 3 a la carte restorani: itaalia, kuuba ja hiina. Baar, pood, 14 erinevat animatsiooni showd, miniklubi ja seif on hinnas. Hotellis on katuseterass imeilusa vaatega merele.
Soovitan peredele, paaridele, vanematele inimestele ja nõudlikutele klientidele lõbusaks pukuseks.

 

ROYALTON HICACOS RESORT AND SPA 5*

Adults only hotell ehitatud tai stiilis, 404 tuba. Hotellis on butler service ja level klientidele on room service. 1 kord sukeldumine hinna sees koos instruktoriga.
Diamond Club – 3 reservations ühes nädalas. Wifi on hinna sees. Käevõrudega saab avada uksed ja seifi. Restoran asub katusel (tex mex, itaalia, fish, international). Beach grill, animatsiooni programm. Private area-  diamond clubi klientidele. Hotell on üks minu lemmikutest, sobib nõudlikutele klientidele.

 

ROYALTAN HABANA

Hubane ja modernne väike linnahotell väga ilusa disainiga. Hotell on avatud 2019. aastal. Hotellis on 250 tuba, lobby bar on avatud 24/7, hotellis on šokolaadipood, kohvik magustoiduga, spa, bassein koos snack bar’iga. Katusel asub infinity bassein ja restoran ning a La carte koos elava muusikaga (näiteks klaverimängija). Üks minu lemmikutest hotellist ja soovitan nõudlikutele klientidele luksuslikuks puhkuseks. Hotellis on Sky Level Premium teenindus lisatasu eest ja kõrgema tubade kategooriale.

 

IBEROSTAR GRAND HOTEL PACKARD

Suur ja luksuslik hotell modernse disainiga. Esimene kord hotell avatud 1911. a ja 2019. a on avatud ja renoveeritud Iberostari kettide hotelli all. Hotellis on 221 tuba, 4 restorani, 5 baari, 24/7 piano bar. Wifi on hinna sees, bassein katusel terrasiga ja roheline botaanikaaed. Snack bar ja spa, ilusalong. Sobib väga nõudlikutele klientidele ja täiskasvanutele luksuslikuks puhkuseks. Üks minu lemmikutest.


MYSTIQUE HABANA REGIS BY ROYALTON

Hubane linnahotell kuuba stiilis, toitlustus on hommikusöök ja lõuna-õhtusöök on lisatasu eest.
Hotell on avatud 2022. a, hotellis on 61 tuba, toad on rõduga ja modernse disainiga. Lobby on avatud 24/7, hotell on boutique stiilis. Wifi, seif, kohvimasin ja minibaar on hinna sees. Hotellis on väga viisakas ja sõbralik personal. Sobib täiskasvanutele ja nõudlikule kliendile linnapuhkuseks.

 

 

Allikas: Novatours

Tahaksid ka Kuubale puhkama? Vaata Kuuba reiside näidispakkumisi või otsi sobilik ise pakettreiside otsingust.
Piilu lennupiletite e-poodi või küsi pakkumist reisikonsultandilt.

 

 

Kommentaarid: