Reisimuljeid Tansaaniast

28.02.2022
Elis Seeland ja Julius-Mihkel Hiie

08.–16.02 toimus meie Southwestern Advantage raamatumüüjate iga-aastane auhinnareis Tansaaniasse. Sel aastal võitsid VIP tripi lausa üle 30 inimese ning selle aitas teoks teha suurepärane koostöö Estraveli ja Riina Vainulaga. Esimesed 3 päeva veetsime Tansaania rahvuspargis safaril ja sealt edasi sõitsime saarele. Kindlasti ei piisa Sansibari puhul ainult 7 päevast, aga seekord läks nii.

Safari oli igatpidi imeline – kogu korraldus, need elamused ja vaated olid meie kõigi jaoks esmakordsed. Sõbrad olid meile soovitanud minna safarile just Kihindoga ja me ei pidanud seda kordagi kahetsema. Kui algul eeldad, et Aafrikas ei saa just väga korralikku toitu ning viisakasse hotelli, siis meid viidi alati kõige parematesse söögikohtadesse ja hotellidesse. Rääkimata muidugi metsikute loomade nägemisest oma silmaga ja nii lähedalt, samuti Masaiide külast ja nende eluolust.

Kui mõtlesime, et paremaks minna ei saa, siis Sansibar oli nagu unistuste saar. Tegemist jätkub seal palju – paadituurid sinises laguunis, paradiisirannad, kilpkonnade ja delfiinidega ujumine, metsikud ahvid, Stown Towni külastamine, festivalid ning peod vabas õhus ja seda iga nädalapäev.

Kõige erilisemaks muudabki Tansaania ja Sansibari arvatavasti see kohapealne melu ja inimeste ellusuhtumine. Enamusel pole materiaalselt millegagi väga kiita, kuid ühtegi kurba kohalikku pole ma näinud. “Hakuna matata” (no problem) ja “Pole pole” (slowly) on nende põhiline sõnavara, mis hakkab lõpuks endalegi külge. Ilma liialdamata võib öelda, et saabusime just oma elu parimalt reisilt. Seda tunnistasid ka mitmed, kes on reisinud kümnetes riikides üle maailma. Sansibari puhul on tegu kombinatsiooniga üliautentsest kultuurikogemusest koos paradiisirandadega.

Meie reisile andis palju juurde ka see, et kõik jooksis alates lendudest kuni saarel olemiseni nii sujuvalt ning meil olid alati parimad soovitused, siinkohal läheb kindlasti suur tänu Riina Vainulale!

Tekst ja galerii: Elis Seeland ja Julius-Mihkel Hiie

 

Vaata Tansaania reisipakkumist.

Vaata kõiki reisipakkumist Estraveli pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: