Sharm el Sheikh – reisimuljed ja hotellisoovitused

10.12.2021
Estraveli reisikonsultant Laura Kalve

Estraveli reisikonsultant Laura Kalve käis novembri alguses Novatoursi korraldatud Egiptuse õppereisil. Loe Sharm el Sheikhi reisimuljeid ja hotellisoovitusi nii peredele kui paaridele.

Novembri alguses käisin reisikorraldaja Novatours Sharm el Sheikh’i õppereisil. 5 päeva jooksul külastasime kokku 19 hotelli. Lisaks külastasime ka erinevaid kuurorte ja käisime laevareisil.

Olukorrast kohapeal

Ilm kohapeal oli väga hea. Iga päev paistis päike ja polnud ühtegi pilve. Temperatuur päeval 30+ kraadi. Õhtuti oli natuke jahedam. Kuumade ilmade tõttu ei jäänud tulemata ka kerge päikesepõletus. Veetemperatuur oli umbes 26-27 kraadi. Kõige soojemad kuud Egiptuse külastamiseks on oktoober, november, märts ja aprill. Detsember-veebruar ehk meie talvekuud on jahedamad, siis on temperatuur natuke üle 20 kraadi.

Kohapeal maski keegi ei kandnud. Isegi avalikes siseruumides (poodides, restoranides jne) ei kantud maski. Kõikides hotellides, mida külastasime, samuti maski keegi ei kandnud (v.a üksikud hotelli töötajad). Ainuke koht, kus nägin inimesi maski kandmas, oli Sharm el Sheikh’i lennujaam. Seega kõik, kes soovivad praktiliselt maskivabalt soojal maal puhata, reisige Egiptusesse.

Egiptusesse sisenemise tingimused

Enne riiki sisenemist peavad kõik reisijad täitma ankeedi (seda saab küsida teenindajalt lennuki pardal) enda andmete ja kontaktinfoga ning kohustuslik on kehtiva tervisekindlustuse olemasolu.

Riiki saavad siseneda:

  • täielikult vaktsineeritud isikud, kes esitavad QR-koodiga vaktsineerimissertifikaadi, mis tõendab, et vaktsineerimise lõpetamisest on möödas vähemalt 14 päeva;
  • isikud, kes esitavad koroonaviirus SARS-CoV-2 originaalsertifikaadi (väljatrükina paberil inglise või araabia keeles) negatiivse PCR-testi kohta, mis peab olema tehtud mitte varem kui 72h enne Egiptusesse saabumist;
  • isikud, kes on koroonaviiruse läbi põdenud ja vaktsineeritud 1 doosiga kahedoosilisest vaktsiinist, peavad esitama koroonaviirus SARS-CoV-2 originaalsertifikaadi (väljatrükina paberil inglise või araabia keeles) negatiivse PCR-testi kohta, mis peab olema tehtud mitte varem kui 72h enne Egiptusesse saabumist.
  • Lapsed: alla 6-aastased lapsed ei pea esitama sertifikaati negatiivse testi kohta.

Vaata lähemalt Välisministeeriumi Reisi Targalt veebilehelt.

Mida Egiptuses ette võtta?

Reisi kõige põnevam ja meeldejäävam osa oli kindlasti Ras Mohamed laevareis. Laevareis algas hommikul kell 09.30 ja lõppes õhtul kell 16.30. Laev viis meid White Island saarele, mida kutsutakse ka „läbipaistvaks saareks“, kuna suure tõusuvee ajal pole seda näha. Tegemist pisikese liivaribaga, mille ümber on helesinine vesi. Enne saarele jõudmist said kõik soovijad ujuda, snorgeldada ja sukelduda. Vastav varustus snorgeldamiseks ja sukeldumiseks oli laeval olemas ja enne sukelduma minemist tehti sukeldujatele ka väike koolitus. Pärast White Island saarel käimist oli meil laevas organiseeritud lõuna. Toiduvalik oli piisav ja kõhu sai kenasti täis. Pakuti näiteks pastat, riisi, erinevaid salateid, küpsetatud liha jms. Joogiks sai kõrvale võtta karastusjooke või vett. Kõik maitses väga hästi ja kogu laevareis oli üldse hästi organiseeritud. Olen varem käinud Hurghadas Giftuni saare ehk Paradiisisaare ekskursioonil ja see oli samuti super, jäin väga rahule. Helesinine vesi, soe päike ja lummavad vaated – need lihtsalt jätavad ilusa mälestuse.

Reisi teise päeva õhtul läksime õhtusöögile Old Market’il asuvasse restorani nimega Elmasrien. Toidud olid jällegi väga maitsvad. Saime proovida ka mitmeid kohalikke roogi nagu näiteks kofta, khalta riis, erinevad hummused (tahini, suitsukala), lihasupp jpm. Egiptuse lihatoidud on üldjuhul valmistatud lambalihast, kuid palju kasutatakse ka veiseliha. Traditsioonilised Egiptuse magustoidud/maiustused on näiteks om ali, basbousa, balah el sham ja baklava, mida kõike loomulikult proovisin ka ise. Minu jaoks on Egiptuse magustoidud/maiustused aga natuke liiga magusad ja väga palju neid korraga süüa ei saa, kuna magusaisu saab kiiresti täis. Pärast õhtusööki oli meil umbes 1,5 h vaba aega Old Market’il ringi vaatamiseks ja ostlemiseks ja siis oligi tagasi hotelli minek.

Viimane reisi päev oli meil vaba päev, seega saime selle veeta nii nagu ise soovisime. Mina veetsin selle hotelli territooriumil võrkpalli mängides, rannas ja basseinis ujudes ning basseini ääres päevitades. Õhtul suundusime kõik Naama Baysse ostlema. Minu toakaaslane rääkis, et kogu Naama Bay ostupromenaad pidi umbes 7 km pikk olema, mis oli minu jaoks väga huvitav fakt. Naama Baylt leiab erinevaid poode, restorane, baare ja klubisid. Seega see on kogu aeg täis melu. Samuti rääkis mu toakaaslane, et soovitab suveniire pigem osta just fixed price poodidest, kuna nendes poodides on toodetel hinnasildid juures (hinnas tingimist pole) ja hinnad ka mõistlikumad. Ostsin osad suveniirid sellisest poest ja kogu kotitäis asju läks näiteks maksma umbes 10 eurot, mis on minu meelest väga hea hind. Seega selline nägi välja minu reisi viimane päev.

Hotellisoovitused peredele:

Rixos Premium Seagate 5* – Avati aastal 2016. Asub mere ääres, liiva- ja korallrannas. Hotelli territoorium on suur ja roheline ning nägi välja nagu paradiis. Toad heledates toonides, puhtad ja modernsed. Soojendusega basseine (talveperioodil) kokku 5. Palju aktiivse tegevuse võimalusi (rannavõrkpall, rannajalgpall, aeroobika, jooga, tennis jne). Hotellis asub laste lõbustus- ja veepark Rixos Aquaventure Park, kus on erinevad basseinid, kardirada, vaateratas, veeliumäed ja veeatraktsioonid. Mõnusa atmosfääriga hotell. Sobib igale sihtgrupile, kuid eriti just peredele, kuna lastele väga palju tegevust.

Pickalbatros Royal Albatros Moderna 5* – Hotelli territoorium väga suur ja hoolitsetud. Ranna pikkus umbes 250 m, sissepääs merre liivane (umbes 700 m). Toad kõik aia-, basseini- ja merevaatega. Standard basseinivaatega tuba puhas ja ilus. Wi-Fi tasuta kogu hotellis. Animatsioon iga päev ja hommikust õhtuni. Hotellis veepark, kus kokku 32 veeliumäge. Osa neist ka täiskasvanutele. Basseine kokku 10, millest soojendusega basseine 7 (talve perioodil). Tubades ka kids club channel, millelt vanemad saavad jälgida oma lapsi miniklubis). Sõime siin hotellis ka õhtust ja see maitses väga hästi. Toiduvalik oli suur ja mitmekesine.

Hotellisoovitused paaridele:

Four Seasons Resort 5* – Mere ääres, korallrannas. Väga suur ja roheline territoorium. Kõik toad asuvad villa tüüpi majakestes. Nii tubades kui üldaladel oli tunda araabia stiili. Toit restoranis väga maitsev ja valik mimekesine. Hommikusööki sai võtta nii buffeest kui tellida a la carte menüüst. A La Carte menüüs olid valikus näiteks omlett erinevate lisanditega, eggs benedict, belgia vahvel erinevate lisanditega jne. Wi-Fi tasuta kogu hotelli territooriumil. Hotellis olemas ka kauplused. Antud hotell tekitas väga hubase tunde.

Rixos Sharm El Sheikh 5* – 16+ hotell. Renoveeritud 2019. aastal. Asub mere ääres, liiva- ja korallrannas. Hotelli territoorium suur ja kaunis. Toad puhtad ja ilusad. Palju aktiivse tegevuse võimalusi (rannavõrkpall, tennis, minijalgpall jne). Lastele tegevus puudub.

Soodsamaks puhkuseks paaridele soovitan:

Sierra 5-* – Hotelli territoorium suur ja roheline. Standardtuba lihtne ja puhas. Wi-Fi hotelli territooriumil tasuta, tubades lisatasu eest. Hotelli lähedal asub meelelahutuskeskus „SOHO Square“.

Grand Plaza Resort 5-* – Asub mere ääres, liivarannas. Hotell osaliselt renoveeritud 2015. Hotelli territoorium kena, suur ja roheline. Toad puhtad ja korralikud, kuid veidi kulunud.

Olen varem käinud ka Hurghadas, kuid Sharm el Sheikh sümpatiseeris kuidagi rohkem ning Sharm el Sheikhi läheksin hea meelega uuesti tagasi.

Egiptuse reisisoovi korral võid Laurale kirjutada või võtta ühendust meie teiste reisikonsultantidega.

Vaata Egiptuse reiside näidispakkumisi.

Vali reis Estraveli pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: