Soovitusi ja nippe: kruiis Norwegian Prima pardal

14.10.2022
Estraveli vanemreisikonsultantid Riina Kõllo ja Piret Randmaa

Kas oled minemas Norwegian Cruise Line’i kruiisile või planeerid seda? Siit blogiloost saad abistavat infot Estraveli vanemreisikonsultantide Riina ja Pireti NCL Prima kruiisi põhjal tulevastele kruiisitajatele. Loe kindlasti ka Riina ja Pireti värskeid kruiisimuljeid.

  • Pagasi sildid prindi enne reisi välja ning kinnita need enne turvakontrolli minekut kohvrite külge. Kinnitamiseks laena hotellis liimi või pigem klammerdajat või prindi juba kodus kleeppaberile. Ilma eelnevalt sildistamata pagasiga saab ka laevale, aga lisa turvakontrolli ajale ca 1,5 tundi.
  • Turvakontrolliks varu aega vähemalt 1,5 tundi. On olnud juhtumeid, kus see võib aega võtta ka 3 tundi.
  • Kruiisile pääseb vaid passiga ja seda keegi ära ei võta. Hoia see reisi ajal kajuti tasuta seifis ja võta vaid maale mineku ajaks kaasa.
  • Kui kruiis toimub soojas piirkonnas ja soojal ajal, on reisijatel rohkem võimalusi tekkidel pakutavat nautida. Vastasel juhul jäävad avatud tekkidel pakutavad vee- ning päikesemõnud nautimata.
  • Suitsetajatele teadmiseks, et ruumisiseselt see lubatud vaid sigari popsutajale ja aktiivsele kasiinomängijale. Ülejäänud võivad tervist rikkuda väga väikesel ja tuultele-vihmadele avatud püstiseisu alal.
  • Peatustes kontrolli kindlasti üle, mis kell tagasi laevas tuleb olla ja naase pigem veidi varem. Maale minekuks tuleb kaasa võtta pass ja laevakaart. Laevakaarti kontrollitakse nii laevalt lahkudes kui laeva naastes. Lisaks on laeva tagasi sisenemisel turvakontroll pagasile. Maalt ei ole lubatud kaasa tuua ei sööki ega jooki (vihje: šokolaadi ja kommi ja vaalavorsti meilt ära ei võetud) Kui tegu non-EU kruiisiga, siis on maalt ostude puhul võimalik kasutada taxfree-d. Tšekid tuleb kindlasti esitada enne konkreetse riigi sadamast lahkumist laeva guest service teenindajale.
  • Kui kesklinn sadamast kaugel, pakub NCL väga hästi toimivaid shuttle busse. Minekul avastasime need puhtjuhuslikult, sest eelinfot selle kohta ei antud.
  • Meelelahutus soovituslik broneerida võimalikult varakult, sest muidu ei jagu vabu kohti. Kui kohta ei saa, pane end äpis ootelehele või mine 10 min enne etendust kohale. Võib vedada.
  • Prima teatris pakutud show’d olid OK. Stand-up komöödiaid on laias valikus. Baarides ja aatriumis jäi muusikute etteastete tase väga tagasihoidlikuks.
  • Igal kruiisil võiks olla vähemalt 1 merepäev, et jõuaks kõik laevas pakutava läbi teha: kardirada, jõusaal, mängude alal noolemäng, minigolf, minikeegel, laste veepark, basseinid, mullivann, suured liutorud. Interaktiivsed mängud ja põgenemistoa leiab Galaxy paviljonist. Ja muidugi Mandara Spa.
  • Kajuti riidekappides võib olla riiete ruum piiratud. Daamidel soovituslik kaasa võtta mittekortsuvast materjalist kleit, sest kapi ruum ei võimalda seda täies pikkuses sirgelt riputada. 
  • Kui eelistad laevas teenindajaga suhtlemise asemel kasutada digilahendusi, siis tuleks osta ette WiFi pakett ning tegutseda NCL äpis (vihje: laevas interaktiivsed tablood ja kajutis teleka lahendus kiiluvad reaalsuses kinni ning meelelahutuse, toitlustuse ja muu broneerimine vähemalt meil ei õnnestunud)!
  • Tee kohe kruiisi alguses endale selgeks, mis laevas tasuline, mis tasuta. Prima pardal oli osa etendusi, veetorud, välibasseinid, tasuta. Muu tasuline.
  • Meil oli Premium joogipakett ja see sisaldas kõiki lahtiseid jooke hinnaga kuni 15$. Selle info saime kätte NCL kodulehelt. Lisaks sai jooksvalt selgeks laevas, et kõigile kättesaadav ka joodav ent kloorimaiguga kraanivesi ja tavakohvi (regular). Need olid lihtsalt kohe esimeses buffees vabalt automaatidest võetavad. Tegime omad järeldused ja hiljem küsisime ka restoranides lihtsalt vett ning regular kohvi. Toimis. Kõik muud kohvid tasulised. PS Starbucks pardal olemas!
  • Ette ostetavad joogipaketid on laeva üksikhindadega võrreldes head, aga sõltub siiski konkreetsete inimeste joogiharjumusest. Kui sa ikka iga päev mitu kokteili ära ei tarbi, siis pakett kaotab mõtte. Sama pudelivee, limonaadi ja kohvi pakettidega. Kindlasti tuleb arvestada ka sellega, et ühe kajuti reisijatel tuleb soetada ühesugused paketid! Erandiks vaid lapsed. Jooke võttes saab laevakaardiga paketiomanik korraga tellida kuni 2 jooki.
  • Kajutisse pääseb laevakaardiga.
  • Kruiisi algul deponeeritakse krediitkaardi kontrollimiseks 100 €. See summa tasaarveldatakse hiljem.
  • NCL tunnussõnaks on freestyle. Söö, joo, shoppa, puhka just nii nagu soovid. See kehtib ka riietuse osas. Väga pidulikku riietust laeval ei kohanudki. Kõik riietusid nii nagu tahtsid ja tundsid end mugavalt.
  • Laevas on märkimisväärne osa eraldatud mänguritele. Kasiino oma tulede ja viledega oli avatud ööpäevaringselt v.a sadamas oleku ajad.
  • Kaupluseid leiad mitmelt korruselt ja sealt saad osta kõik hädavajaliku: esmastest hügieenivahenditest briljantideni välja. Kunsti sai osta kas laeva poolt antud hinnaga või siis nn silent oksjonite käigus. Esindatud olid ka Mark Kostabi teosed.
  • Prima suund on reisijaid hajutada. Seetõttu on ühe suure massi korraga mahutava restorani asemel tehtud rohkelt väiksemaid joogi- ja toidukohti. Toidukohad enamasti kõik hinnas, aga lisaks ka tasulisi a´la carte restorane nn speciality dining. Neisse viimastesse soovitav aeg ette broneerida. Oma isikliku toiduelamuse leiab ilmselt nii vegan kui mittevegan.
  • Rohkearvulised baarid on erinäolised ja pakuvad ka veidi erinevat joogivalikut. Tasub need läbi käia, et endale sobiv koht leida. Mõne baari tegi omanäoliseks atraktiivne baarmen, mõne hubased ripptoolid ja vaikne muusika, mõne aga hoopis panoraamaknad ja lebotoolid. Näiteks Observation baar 17 tekil on parim koht kas päiksetõusu või -loojangu vaatamiseks või hoopiski raamatu lugemiseks. Raamat tuleb ise kaasa võtta.
  • Hügieeni on laevas lihtne järgida. Desinfitseerijad igal nurgal. Vesi ja seep samuti. Maski kandmine vabatahtlik nii reisijatele kui personalile.
  • Pardal on hea võimalus endale ette ära maksta järgmise kruiisi soodustus. Teed ettemaksu ja sellega kaasneb suur soodustus uuele kruiisile. Isegi kindlat kruiisi ei pea kohe välja valima.
  • Kui kruiisi tagatiseks ei ole krediitkaardi andmeid antud, siis tuleb kindlasti eelviimasel õhtul peale 21.00 kõik laevaarved tasuda.
  • Lahkumise eelõhtul võid enda kohvri kella 22:00-ks ära pakkida, kajutisse kirjaga saadud pagasilipiku külge panna ja kajuti ukse taha tõsta, siis viiakse see sinu eest laevast välja. Samas võid enda kohvri vabalt ka ise laevast lahkudes kaasa võtta. Kajut tuleb viimasel päeval vabastada kohe hommikul, ca 1 tund peale laeva sadamasse saabumist. Laevast väljumiseni kehtivad endiselt kõik varasemad hinnas sisaldunud teenused.

Tahaksid ka kruiisile?

Vaata Norwegian Cruise Line’i näidiskruiise.

Vaata suuremat kruiisivalikut ja lisainfot kruiisimise kohta Estraveli kruiisiagentuuri CruiseCentre lehelt.

 

Kommentaarid: