Suur ülevaade: milline hotell Kreetale reisides valida?

15.07.2022
Estraveli vanemreisikonsultant Hille Järve

Estraveli vanemreisikonsultant Hille Järve käis maikuus Kreeta saarel hotellide ja erinevate piirkondadega tutvumas ja jagab nüüd reisimuljeid, pilte ja hotellisoovitusi.

Kreeka kuulub kindlasti minu lemmiksihtkohtade hulka. Mind on alati paelunud Kreeka köök, selle ilus loodus ja sõbralikud inimesed. Olen varem käinud nii mandri-Kreekas kui ka saartel – Rhodosel ja Korful mitu korda. Kreeta saar oli veel mulle avastamata. Kreeta on kõige suurem Kreeka saartest  – ca 256 km idast läände, kuid kui üle mägede sõita, siis saab koguni 500 km sõita.

 

Meie nädalane reisiprogramm hõlmas 50 erinevat hotelli ja lisaks ka eksursioonipäeva. Seega külastasime nii saare idaosa kui ka lääne poole jäävat Rethymno piirkonda. Päris läänes asuv Hania piirkond jäi avastamata, kuna sinna Eesti reisikorraldajad hotelle ei paku.

Mais on Kreetal ilmad päeval päikeseliselt soojad, õhtud veidi kargemad ja tasub jakike peale võtta. Merevesi on mõnusalt karastav ja julgemad saavad ka ujuda 🙂

Millisesse Kreeta piirkonda puhkama minna?

Kreeta saarel leiab igaüks endale sobiva piirkonna, hotelle on pakkuda igale sihtgrupile. Saar on piisavalt suur ja igavust ei tunne. Loodus on imeline, mäed ja vaated lahtedele muljetavaldavad. Leiab häid liivarandasid kui ka väiksemaid lahesoppe. Merevesi on selge ja puhas. Kohapeal on hea teedevõrk, saab nii autot rentida kui ka kohaliku ühistranspordiga mugavalt liigelda. Kindlasti soovitan veidi ringi liikuda ja avastada saare erinevaid piirkondasid.

Lääne pool asuv Rethymno linn on sootuks erinev idaossa jäävate kuurortitega. See on tuntud kui renessansi linn. Seda nimetatakse kui Kreeta Veneetsiaks – sügava ajalooga ja kuna linn oli enamalt veneetslaste käes, siis siin on palju Veneetsia ajastule säilinud arhitektuurilisi ehitisi kui ka ottomanide vallutuste jälgi. Ilus vanalinn oma imeilusate säilinud kitsaste tänavate, kohvikute ja hotellidega. Tuntud ka kui sadamalinnana oma ilusa promenaadiga jalutamiseks. Selline mõnusa hõnguga linnake, kus on alati palju turiste uudistamas, olgu see siis nii päeval kui õhtuhämaruses.

Kui Rethymno piirkonnas peatuda, siis siin ka valida mitmete ekskursioonide osas. Kindlasti tasub külastada ka sealse piirkonna üht vaatamisväärsust – ajaloolist Preveli kloostrit, mis
teadaolevalt Rethymno linnast pärit aadliperekonnast, kes aitas kloostri taastamisele kaasa. Armas väike ja kena territooriumiga klooster, kus ka mungad ringi toimetavad.

Kloostri lähedal asub Püha Antoniuse kuru, kus saab matkata kitsas mäekurus üle puitsildade ja redelite ning süüa lõunat mägioja ääres asuvas kohalikus tavernas.

Ida pool asuv Hersonissose piirkond on tuntud kui kõige suurema turistikeskusena – mereäärne linnake, kus saab mugavalt väikest shopingut teha ja mereäärsetes tavernates aega veeta. Mõnusa meluga ja elav linnake.

Stalida ja Malia linnakesed jäävad Hersonissose ja Agios Nikolaose vahele. Suurepärase asukohaga mereäärsed ja elavad kuurortid, mis on võitnud turistide südamed. Stalidas on palju taverne, poekesi ja loomulikult ilus pikk liivarand. Stalida kõrval on kohe Malia, mis on populaarne noorte hulgas, siin on palju baare, diskoteeke ja siia kogunevad enamasti ka briti noored pidutsema.

Romantilisemaks puhkuseks on sobivad imeliste vaadetega ida poole jäävad Agios Nikolaos ja Elounda kuurortlinnad. Need asuvad imeilusa ja maalilise Mirabello Bay lahe ääres. Mäekülgedel, kõrgendikul asuvad linnakesed pakuvad imelisi vaateid. Elounda on tuntud ka kui väike kaluriküla. Seal on palju eksklusiivseid hotelle kui ka väiksemaid ja tagasihoidlikumaid majutusi.

Milline hotell järgmiseks Kreeta puhkuseks valida?

Hotellidest leiab nii moodsamaid kui ka ehedaid kreekapäraseid hotelle, mis meenutavad kui omaette väikseid Kreeka külasid.

Lastega peredele soovitan hotellidest:

Rethymno piirkonnas asub suure ja avara territooriumiga mereäärne hotell – Aquila Rithymna Beach****, mis on väga hea teeninduse ja toitlustusega, suurte basseinidega ja eraldi lastealaga. Siin ei ole küll veeparki, kuid lastele on väga korralik miniklubi, mis väga aktiivselt tegutseb.

Ammoudara külas asub mere ääres Atlantica Akti Zeus**** – veepargiga hotell. Heraklioni linn jääb 5 km kaugusele. Hotell paikneb vaikses piirkonnas, kuid hotell ise on suur ja tegevusi leiab palju. Suure ja ilusa territooriumi ja tubadega hotell. Eraldi osas asuvad peretoad, kus on ka swim-up toad.

Hersonissose ja Stalida kuurortide läheduses asub suur perehotell Nana Golden Beach***** – suure veepargiga ja kena suure rohelise territooriumiga, kus on palju erinevaid basseinialasid. Ilus liivarand ja ka eraldi rannnaosa otse kaljude peal täiskasvanutele. Ilus pikk promenaad jalutamiseks. Siin on nii peamajas asuvad toad kui ka bungalow’d, toad on kõik väga korralikud ja moodsad. Hea toitlustuse ja korraliku, aktiivse animatsiooniga hotell,  soovitan kindlasti!

Hersonissose lähedal asub ka populaarne perehotell oma veepargiga – Star Beach Village ja Water Park**** – toad on küll juba veidi vanemad, kuid kogu territooriumil toimuv melu kaalub selle üle. Hotell on hea asukohaga aktiivses piirkonnas ja väga suure territooriumiga, mere ääres. Lastele on väga palju tegevusi!

 

Cactus Beach**** – hea asukohaga Stalidas asuv hotell, meri jääb üle tee. Väga puhas ja kena hotell, kus on ka veepark lastele. Hotellis on aktiivne meelelahutus ja sobib kõikidele vanusegruppidele – nii peredele kui ka vaid täiskasvanutele.

Zeus Hotels The Village Resort & Waterpark**** – lihtsam 4* hotell, kuid lastele on tegevust ja veepark on samuti olemas. Rand asub eemal ja sinna viib transfeer.

Lyttos Beach***** – väga suur ja kõrgema tasemega luksuslik hotell. Suur veepark, asub kohe mere ääres. Väga ilusate tubade ja aktiivse tegevusega hotell. Peredele ideaalne valik, aga miks mitte ka vaid täiskasvanutele. Asub kohe mere ääres ja 5 km kaugusel Hersonissose linnast. Üks lemmikumaid, mida nägime.

Arminda Hotel & Spa**** – Lastele veepark ja tegevusi palju, hotellikülastajad saavad kasutada kõrval asuva hotelli Nana Golden Beach randa.


Minu lemmikhotellid Rethymno piirkonnas:

Bio Hotel Suites**** – Rethymno vanalinnast 10 min jalutada, väga hea asukohaga ja väikese, kompaktse territooriumiga hubane linnahotell. Sobib pigem täiskasvanutele, toad on ilusad. Avalik rand jääb 200 m kaugusele.

Aquila Porto Rethymno***** – samuti kohe Rethymno linna keskuses asuv hotell, mis on väga hea teeninduse ja toitlustusega. Rand jääb kohe üle sõidutee ja on hinnatud UNESCO sinilipuga. Territoorium ei ole suur, kuid see linnahotellile omane.

Nagu omaette väikest Kreeka küla meenutav hotell – Grecotel Plaza Beach House**** – meenutab justkui Rethymno linnakest, kus on Veneetsia arhitektuuriga majakesed. Kõikides tubades on kööginurk. Hotelli vastas on ilus ja pikk liivarand, mis on Sinilipu vääriline. Väga eksklusiivne apartmenthotell.


Vaid täiskasvanutele toon välja järgmised hotellid:

Aegean Pearl***** – sobib pigem täiskasvanutele, kuna lastele tegevust ei ole. Moodsate numbritubadega linnahotell, Rethymnost 2 km kaugusel. Territoorium on väike ja kompaktne. Rand asub kohe hotelli vastas üle tee, mille pikkus on 14 km. Rannale on ka omistatud UNESCO sinilipp.

8 km Agios Nikolaosest ja 2 km kaugusel Eloundast asub uus, romantilise hõnguga luksuslik hotell Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel***** (16+ vanusepiirang). Imelise vaatega kõrgendikul asuv väiksem butiikhotell on väga stiilsete numbritubadega. Hotell omab ka ökosertifikaati, toidu valmistamiseks kasutatakse puhtaid tooraineid. Hotellis puudub aktiivne meelelahutus ja sobib rahulikuks puhkuseks. Rand on hotellist üle tee.

3 km kaugusel Elounda külast asub luksuslik ja hea teenindusega hotell Aquila Elounda Village*****. Ilusate panoraamvaadetega ja kõige romantilisem Aquila hotellidest.

MGallery Niko Seaside Resort***** on uus ja moodne hotell Agios Nikolaose linna lähedal. Hotellil ei ole küll oma territooriumi, kuid linnahotellina soovitan väga täikskasvanutele. Toad ja üldruumid on väga kenad, uued, värsked ja moodsad. Avalik rand asub üle tee. Katusel on infinity-basseiniala. Paljudes tubades on oma mullivann (jacuzzi).

Malia kuurortlinnas asuv Ammos Beach Hotel***** on uus ja stiilne väiksem hotell, mis asub kohe mere ääres. Väga kenade tubade ja ilusa territooriumiga. Hotell asub Malia keskuses, soovitan kindlasti ja vaid täiskasvanutele!

Cactus Royal Spa & Resort**** – Stalida kuurortlinnas kohe kaupluste ja restoranide naabruses asuv hotell. Toad on kõik maitsekalt sisustatud, vaikse meelelahutusega ja sobib pigem paaridele.


Minu lemmikumad luksuslikematest hotellidest olid:

Creta Maris Beach Resort***** – väga suure territooriumiga luksuslik hotell kohe mere ääres, mis koosneb 2-3-kordsetest valgetest majakestest. Väga suur hotell, kus on mitmeid erinevaid toatüüpe ning lisaks ka suur veepark ka lastele eraldi alaga. Sobib rahulikumaks puhkuseks täiskasvanutele kui ka lastega peredele. Hotellikompleks on nagu ehtne Kreeka küla oma kiriku ja kohvikutega. Ilus ja stiilne, sobib ka romantiliseks puhuseks.

Lyttos Mare***** – uus ja luksulik hotell, mis sobib ka peredele ja vaid täiskasvanutele. Väga ilusad ja moodsad toad, asub kohe mere ääres. Basseinialad on suured ja toitlustus hotellis väga hea. Kindlasti soovitan. Üks minu lemmikuid.

Knossos Beach Bungalows Suites Resort & Spa***** – bungalowde kompleks, mis koosneb valgetest majadest. Toad on kaasaegsed, heledates toonides ja stiilselt sisustatud. Ilusate vaadetega hotell, mis asub kohe mere ääres. Jalutuskäigu kaugusel on kauplused, baarid ja tavernad. Sobib perepuhkuseks ja romantiliseks puhkuseks.


Tõsine üllataja oli veel minule Bali väikeses kuurortlinnas asuv väike ja moodne hotell Bali Star***. See on küll 3* hotell, kuid pigem 4* vääriline. Hotell on vaikne ja rahulik, värske ja uudse välimusega. Väike basseiniala, kuid väga armas. Kõik toad on erinevate värviliste toonidega. Liivarand asub ümber nurga, jalutuskäigu kaugusel. Kes soovib rahulikus piirkonnas puhata, siis sobib sobib hästi.

Hersonissose linnas toon välja järgmised hotellid, mis sobivad täiskasvanutele, kes soovivad just Hersonissose kuurordis olla:

Soso Anastasia Star**** – Hersonissose keskuses asuv butiikhotell. Hotellil küll oma territooriumi ei ole, kuid avalik rand on lähedal ja saab ka kasutada kõrval asuva hotelli Glarose basseiniala. Ilusate ja stiilsete numbritubadega.

Cretan Blue Beach Hotel**** on väga hea asukohaga kohe keskuses ja rannas asuv hotell. Värske ja moodsate tubadega. Hotelli katusel on basseiniala väga ilusate vaadetega.


Hea asukoha poolest tasub korralikest hotellidest veel ära mainida:

Aldemar Knossos Royal Beach Resort***** hotell on küll juba veidi vanemas stiilis ja toad tahaksid uuendamist, kuid asukoha ja suure rohelise territooriumi pärast soovitan küll. Hotellis toimub ka aktiivne meelelahutus ning siin on mitu basseiniala. Hersonissose linn jääb 2 km kaugusele.

Kreetale tasub minna ja kindlasti mitmeid kordi, sest ühe reisiga kogu saare võlusid avastada ei jõua! Küsi julgelt reisipakkumisi!

 

Kommentaarid: