TOP 5 reisikogemust – Katrin Samliku meenutused ja pildid – Kariibi eri

25.11.2020
Estraveli tootjasuhete juht Katrin Samlik

Estraveli tootjasuhete juht Katrin Samlik jagab oma TOP 5 reisikogemust. Vaatluse all Kariibi mere saared. Vaata pilte ja loe reisimälestusi.

Katrin: “Tänane hall ja tuuline sügisilm on ideaalne, meenutamaks Kariibi troopilist päikest, imeilusaid randu ja toredaid reisimälestusi. Seega siin on minu TOP 5 Kariibi mere saartest.
Igaüks neist on omanäoline ja eriline aga igal pool mõnus puhata, varbad liiva lükata ja nautida saareelu mõnusat rütmi, reggaet ja lihtsalt olla (take it despacito in Puerto Rico). Kariibidel on aastaringne temperatuur 25–30 kraadi ja seda nii õhu, kui merevee puhul. Lisaks ei ole merevesi kuigi soolane, seega puudub otsene vajadus peale ujumist duši alla tormata. Küll aga on õhuniiskus üsna kõrge, seega tasub riided kohvrist lahti pakkida.
Kõik saared on mõnusalt väikesed, et rentida auto ning mööda saart omal käel ringi sõita. Teed on küll enamasti üsna kitsad, käänulised ning järskude kurvidega. Liiklus on enamasti vasakpoolne. Boonusena on St Thomasel kõik autod ka vasakpoolse rooliga.”

TOP 5 Kariibi mere saared:
1) St John
2) Antigua ja Barbuda
3) Barbados
4) St Thomas
5) Puerto Rico

St John
St John on üks USA Neitsisaartest, kus leidub piltilusaid randu igal sammul. Vesi on seal hele-helesinine ja liiv valge – ideaalne puhkuseks Kariibidel. Saare pindala on 50 km2 ja seal puudub oma lennuväli. Küll aga on tihe praamiühendus sõsarsaare St Thomasega, kuhu lendavad ka mitmed Euroopa lennufirmad. St Johni majandus sõltub suuresti turismist, seega leiab saarelt laias valikus erinevaid rendivillasid aga ka hotelle ja resorte. Minu soovitus oleks St Johnil olla 2–4 päeva ja ühendada see puhkusega St Thomasel või mõnel muul saarel. Rannasoovitused – Cinnamon Bay ja Trunk Bay.

St John

Praam St Thomaselt St Johnile

 

Antigua ja Barbuda
Briti Rahvaste Ühendusse kuuluvatest saartest suurem on Antigua. Seal on nii rahvusvaheline lennuväli, kui kruiisisadam. Seega turiste ning neile mõeldud tegevusi leidub rohkem just Antigual. Näiteks Shirley Hightsis toimuv igapühapäevane päikeseloojangu pidu terasest trummidel mängitavate kariibi rütmide, rummikokteilide ja kohaliku grilltoidu saatel. Rannasoovitused Antigual – Half Moon Bay ja Darkwood Beach.
Barbuda on väiksem, vaiksem ja rahulikum. Kui tahad kõigest välja lülitada ja lebada postmargina kaunil rannal, siis kaalu puhkust Barbudal. Kohalesaamiseks soovitan pigem kohalikku lendu, kui laevaühendust, kuna ületatakse siiski ookeani. Rannasoovitus – Barbuda Pink Sand Beach.

Antigua Castaway Beach

Antigua Half Moon Bay

Antigua Darkwood Beach

Antigua Steel Drums

Barbuda Pink Sand Beach

Barbuda

Barbuda


Barbados

Barbadosel olles tasuks ette võtta “päev-merel-tüüpi-väljasõit”. Mitmed kohalikud pakuvad oma laevadega päevaseid meresõite, kus söögid-joogid on hinnas. Ujumiseks tehakse mitu peatust ja nii võib näha nii värvilisi kalu kui merekilpkonni. Kariibide üheks lahutamatuks osaks on rumm, seega võiks külastada Mount Gay tehast, kus saab osa võtta erinevatest ekskursioonidest alates tehase külastusest ja lõpetades kokteilikoolitusega. Lisaks leiab just Barbadoselt ühe 20-st Concordi lennukist. Muuseumis saab võtta nii giidiga ekskurisoone, kui omal käel lennukis ringi vaadata. Rannasoovitus – Crane Beach.

Barbados

Barbados Crane Beach

Barbados Mount Gay tehases

Barbados Concordi muuseum

 

St Thomas
St Thomas sobib puhkajale, kes soovib lisaks rannas lebamisele ka shopata ja nautida restoranides einestamist. Charlotte Amalie on populaarne kruiisisadam, seega liigub St Thomasel tavaliselt rohkem turiste, kui väiksematel saartel. Aga ka siin on palju piltilusaid randu. Kuulus Coki Beach on paraku kruiisituristide poolt sageli ülerahvastatud, seega tasub proovida mõnd tasulist randa, nt Magens Bay. Nagu eelpool mainitud, siis St Thomasel olles tasuks ette võtta kasvõi 1-päevane visiit kõrvalasuvale St Johnile. Laevad väljuvad Red Hooki sadamast iga täistund, autopraamid veidi harvemini.

St Thomas

St Thomas Coki Beach

St Thomas

 

Puerto Rico
Puerto Rico on hea valik loodusesõbrale – sealt leiab nii mägesid, vihmametsa, koopaid kui imeilusaid randu. Lisaks on Puerto Ricol võimalus ujuda pimedas sädelema löövas vees. Kindlasti väärib külastamist ka pealinn San Juan, mille värvilised majakesed ja arvukad kohvikud pakuvad mõnusat avastamist. Ja miks mitte käia ära ka Casa Bacardis ning mekkida erinevaid maailmakuulsaid rumme.

Teel Puerto Ricolt St Thomasele

Puerto Rico Casa Bacardi

Puerto Rico

Puerto Rico

 

Kariibi meres on üle 700 saare, nii et avastamist on veel küllaga.

Kui reisipilte vaadates tekkis reisisoov, siis kirjuta meile estravel@estravel.ee või helista 6266 266 ja paneme paika sinu järgmise reisi!

 

Kommentaarid: