Kas teadsid, et Estravelist saab välisreisidele ette tellida ka taksoteenust?

15.01.2019
Kristi Kukk

Estraveli tootjasuhete juht Kristi Kukk selgitab omast kogemusest, miks ta reisides tihti transfeeri teenust eelistab.

Ma arvan, et ma pole ainus, kui ütlen, et alati, kui seisab ees reis, tekib mul muu reisituhina hulgas ka hirm selle osas, kuidas ma kohapeal lennujaamast soovitud punkti jõuan. Ilmselt oleme kõik kuulnud lugusid, et siin-seal pead taksojuhiga hinnas enne taksosse istumist kokku leppima või siis seda, kuidas taksojuht saab kohe aru, et sul pole õrna aimugi, milline on otsetee ja viib sind suure ringiga sinu sihtpunkti. Või loed internetist, et “kui sa paistad välja nii nagu sul oleks raha, või oled turist, siis kohalikud nöörivad sind kindlasti”. Pole just meeldiv mõte? Osades linnades on suurepärased bussi- või rongiühendused lennujaama ja linna vahel. Aga edasi? Kui juhtub, et kohver on suur ja hotell rongijaamast ebamugavalt kaugel, ilm kehv? Õnneks – kus on nõudlust, on ka pakkumist. Lihtsaim viis eelpoolmainitud pinged maha võtta, on tellida endale vajalikku kohta transfeer vastu. See on sisuliselt nagu takso, mis viib su sinu poolt tellimuse käigus määratud sihtpunkti selle vahega, et hinna saad teada tellimise käigus ja selle teenuse eest saab ka ette maksta. Jääb ära sehkendamine tšekkide ja jootrahadega. Privaat-transfeeride tasemeid on tavapärasest taksost või minibussist luksusautoni, valida saab vastavalt soovile ja vajadusele. Kui on rohkem aega ja seiklushimu suurem, võib katsetada ka jagatud trasfeeri, see on tavaliselt privaattransfeerist odavam aga ilmselt ajakulukam. Ma ei väida, et privaat-transfeer on odavam kui takso aga vähemalt on summa mulle eelnevalt teada ja ka ette tasutud. Kindlustunne ja mugavus maksab ka midagi. Järgmisel korral samas kohas reisides olen võib-olla kogenum aga pole välistatud, et ma eelistan siiski seda turvatunnet ja tellin taaskord transfeeri mugavalt ette.

Oma Estraveli kaudu tellitud transfeeri lustakast kogemusest räägib ka Martin Mällo, Reva Print AS-st.
Kus: Prantsusmaa, Pariis
Tellitud teenus: ette tellitud transfeerid lennujaamast hotelli ja hotellist kohtumisele

“Kõige suurem elamus oligi ette tellitud transport. Lennujaama saabus see küll nõks hiljem, aga see kuulub asja juurde – saabus terve 12-kohane buss, milles sai uhkes üksinduses hotelli sõidetud. Pimenevas Pariisis transpordi leidmine ja hotelli jõudmine oleks ilma transfeerita olnud tõeline väljakutse.
Miski ei varjuta aga hommikust kogemust jõuda kella peale Pariisi kesklinnast äärelinna – kihutada elektriautoga kamikaze stiilis juhiga läbi ummikute ja ummikuid kõrvaltänavatest lõigates. Kuulsa aukaare läbimine oligi suurim adrenaliinilaks, minu mõistes sõitsid seal kõik läbisegi. Teine elamus oli, kui möödusime kiirteel 5 km pikkusest parempöörde ummikust, sõites üle lilleklumbi ja lükates ummiku tekkimise kohal nina vahele. Jõudsime kella pealt Konica Minolta esinduse ukse ette. Isegi prantslased ise polnud veel jõudnud kohale. See ju selle maa stiil.”

Küsi transfeeri kohta lisainfot või pakkumist oma reisikonsultandilt.

Kommentaarid: