Ülevaade Saksamaa lõbustusparkidest

08.04.2020
estravel

Saksamaa on eestlaste poolt alahinnatud puhkuse sihtkoht. Tegelikult on see väga kaunis maa, kus turismivaldkond on eriti hästi arenenud. Näiteks on välja töötatud spetsiaalsed temaatilised marsruudid, näiteks “Romantikatee”, “Klaasitee”, “Losside tee” jne, mille kohta on saadaval ohtralt infomaterjale ning mis on spetsiaalselt turistidele mõeldes eriti hästi märgistatud viidetega kõigi vaatamisväärsuste juurde.

Lisaks on Saksamaal väga põnev valik teemaparke peredele ning siin kohal tulebki nendest väikene ülevaade.

therme erding veeparkTHERME ERDING
https://www.therme-erding.de/en/
Müncheni lähedal Erdingi linnakeses asuv Therme Erding on tegelikult kolmeosaline veekeskus. Seal on tavaline veepargi osa, üks maailma suurimaid liutorude komplekse Galaxy Erding oma kümnete liutorudega (ka Euroopa pikim – 356 m) ning maailma suurim saunakompleks 26 erineva saunaga.

Üks vanem blogipostis saunade kohta on lugemiseks siin.

EUROPA PARK
http://www.europapark.de


Saksamaa suurim lõbustuspark Europa Park pakub külastajatele üle saja erineva tasemega karuselli. Park
asub Prantsusmaa piiri lähedal Rustis, lähim suurem lennujaam on Stuttgart, lähim suurim linn Freiburg. Park on vatud aastaringselt ning piletid saadaval enamvähem mõistliku hinnaga (mitte nagu Disneyland!). Tore on see, et alla 12 aasta vanused lapsed saavad oma sünnipäeval sisse tasuta! Nagu nimest oletada võib, on lõbustuspark Euroopa-teemaline. Kogu ala on jagatud ära erinevate euroriikide vahel ning ka karusellid nende riikidega seotud. Vaata kõiki atraktsioone lähemalt kodulehelt!

HOLIDAY PARK
http://holidaypark.de/
Mannheimi lähedak Hasslochis asuv põnev lõbustuspark paljude vahvate atraktsioonidega nii suurtele kui väikestele. Kuulsaim nendest on nn. “Majakas”, mis on Saksamaa kõige kõrgem karusell. Põneva elamuse pakub veel megakarusell “Expedition GeForce”. Avatud aprillsit oktoobri lõpuni.

LEGOLAND
http://www.legoland.de/

Saksa Legoland asub Günzburgis, Baierimaal, poolel teel Münchenist Stuttgarti. Põnev legoteemaline lõbustuspark on vahva külastada nii suurtele kui väikestele. Hiigelsuurte Lego klotsidest hoonete ja kujudele ehitamiseks kulus väidetavalt 50 miljonit tavasuuruses klotsi. Kokku on pargis ligi sada atraktsiooni. Suveperioodil on park suletud ainult esmaspäeviti, alates septembrist lisaks ka teisipäeviti ja kolmapäeviti.

MOVIE PARK GERMANY
http://www.movieparkgermany.de

Düsseldorfi lähistel Ruhri orus asuv lõbustuspark on pühendatud läbi ja lõhki kuulsatele filmidele.
Kokku on seal 40 kinoteemalist atraktsiooni ning kogu park näeb välja justkui mõni võttepaik.
Suvekuudel avatud neljapäevast pühapäevani.

PHANTASIALAND
http://www.phantasialand.de

Kaunist ajaloolisest Kölnist lõunapoole jääb väike linn nimega Bonn, mis veel 1990. aastal oli Saksamaa pealinn. Seal samas Bonni ligidal asibki Fantaasiamaailm, kus on kuju ja näo saanud mitmed maailmakuulsad fantaasiad. Näiteks kadunud saar Atlantis. Või Winja´s Force – maailma kiireim kaevanduse-rong. Või Müstiline Loss. Park on avatud aprillist novembrini, alla 7-aastased saavad sisse tasuta ning tasuta saavad fantaasiamaailma põgeneda ka kõik lapsed ja täiskasvanud oma sünnipäeval.

VW AUTOSTADT
http://www.autostadt.de

Saksoonia liidumaal Wolfsburgis asub tehnikahuviliste poiste unistus – 25 hektari suurune automaailm.
Teemapargis on esindatud kogu autonduse ajalugu, kõige tähtsamal kohal on Saksamaa rahvaauto Volkswagen. Lisaks ilusate masinate imetlemisele saab ka ise rooli istuda ning katsetada juhtimist ekstreemsetes tingimustes. Automaailm on avatud aastaringselt.

HEIDE PARK
https://www.heide-park.de/en/

Väiksem 40 atraktsiooniga perepark Hamburgi lähedal Lüneburgis. Väidetavalt on seal maailma kõige järsema langusega puidust ehitatud “Ameerika Raudtee”, mis pildi pealt vaadataes tundub tõesti võimas. Vaata karusellide kohta lähemalt veebilehelt! Park on avatud aprillist oktoobri lõpuni.

See on siis valik populaarseimatest pereparkidest, kohapeal leidub veel ka väiksemamahulisi lõbustuskohti. Nii et kui perega reisiplaane teete, ärge jätke Saksamaad päris kõrvale.

 

 

 

Kommentaarid: