Värskeid reisimuljeid Dubai EXPOlt

20.01.2022
Kaire Saadi

Estraveli tegevdirektor Anne Samlik ja müügidirektor Kaire Saadi külastasid jaanuaris suurejoonelist Dubai EXPOt.

Kaire: “Dubai on sihtkoht, mis ei väsi üllatamast. Olles siin käinud viis korda, tuleb tõdeda, et iga reis pakub midagi uut. Esimest korda olin Dubais 25 aastat tagasi, siis keskenduti põhiliselt turismile. Kerkisid esimesed uhked hotellid, külalisi viidi kõrbesafarile jne. Tänane Dubai näeb välja nagu tõeline metropol. Siin on asjad kas kõige paremad või kõige suuremad, kaasatakse uusimaid tehnoloogiaid ja tööle võetakse parimaid spetsialiste üle maailma. Tore on see, et jätkuvalt on uusi ideid, mida edasi teha. Siin on mõningaid paralleele Eestiga. Ka meie oleme läbi teinud uskumatult kiire arengu. Hästi oluline on loorberitele mitte puhkama jääda ja olla uutele asjadele avatud.

Kui kuulsin, et EXPO 2020 saab toimuma just Dubais, siis olin kindel, et tuleb äge üritus. Viibides eelmisel nädalal kohapeal, siis olin nii korraldusest kui mastaapsusest pahviks löödud. EXPO on avatud märtsi lõpuni. Praegu on viimane aeg ise või koos oma tiimiga maailmanäitust kaema tulla. Korraldus on tõesti hea. Dubaid läbiv metrooliin on pikendatud kuni EXPO peaväravani, liikuma pääseb väga mugavalt. Suurematest hotellidest on organiseeritud tasuta transfeerid, ka takso ei ole Dubais väga kallis.
EXPO külastamiseks tasub varuda aega. Ühe-kahe päevaga ei jõua kõike ära vaadata. Riikide paviljonid on väga erinevad – kes on keskendunud uute tehnoloogiate tutvustamisele, kes turismile. Paljude paviljonide juures on vastava maa toitu pakkuvad söögikohad. Toimumas on kindlale valdkonnale keskenduvad teemanädalad. Lisaks korraldatakse palju harivaid seminare. Saab leida uusi ärikontakte jne.

Kõige rohkem meeldis see, et inimesed on kõikjal sõbralikud, rõõmsad ja vastutulelikud. Ühel hetkel jutustasid Omaani paviljonis kohalikega sealsest elust-olust. Teisel hetkel lasid endale ülemaailmse logistikaettevõtte DB paviljonis tutvustada hüperloopi. Vaatasid Emirates Airline’i paviljonis visiooni tuleviku lennukitest või rääkisid juttu Iraani äridelegatsiooniga. Ühesõnaga väga palju huvitavaid kohtumisi. EXPOt tasub kindlasti oma silmaga näha ja kogeda.

Kui soovid ka EXPOt külastada, siis küsi reisipakkumist endale sobivateks kuupäevadeks.

Vasakult: Anne Samlik, EXPO Eesti esinduse juht Andres Kask, Kaire Saadi

Kaire ja Anne Austraalia paviljoni juures

 

Kommentaarid: