Viimane hetk olümpiaplaanid paika panna!

23.01.2012
Helena Parmask

Londoni olümpiamängud on ootamatult ukse ees. Eesti ainukese ametliku olümpiapiletite müüjana võime kinnitada, et eestlased on tõesti spordirahvas – enamik võistluspileteid on tänaseks müüdud! Kui tahad siiski veel mängudest osa saada, on täna absoluutselt viimane aeg enda soovidest teada anda.

Maskotid olümpiastaadionil

Maskotid olümpiastaadionil

Londoni olümpiamängud on lähedal mitmes mõttes. Ühest küljest on aega suursündmuseni tõepoolest vähe järele jäänud. Teisest küljest aga ei ole 1980. aasta Moskva olümpiamängudest saadik Eestist otse olümpiamängude toimumiskohta saanud lennata.

Olümpiapiletid

Orienteeruvalt 1300 müügile tulnud piletist on tänaseks alles mõnikümmend. Kokkuleppel klientidega on osa pileteid broneeritud, seega täpne vabade piletite seis selgub kevadel. Kui mõni klient siiski loobub, võib viimasel hetkel veel mõnele võistlusalale üksikuid vabu pileteid tekkida.

Kõige rohkem varusime pileteid kergejõustiku 7. augusti õhtuseks sessiooniks, mille sisse jääb meeste kettaheite finaalvõistlus. Muide, neid pileteid on veel tänagi alles, nii et kui soovid Eesti sportlastele kaasa elama sõita, on viimane aeg reageerida!

Keskmisest suurema koguse pileteid saime ka ratsutamise, korvpalli, sõudmise ja vehklemise jälgimiseks, üht-teist leidub veel ka nendele aladele. Päris otsa on saanud tennise, ujumise ja korvpalli piletid.

Ratsavõistlus Greenwich Parkis

Ratsavõistlus Greenwich Parkis

Majutus

Hotellide hinnatase olümpiamängude ajal kohane Londonile ja suursündmusele, kuid siiski ootuspärane. Muidugi on ka äärmustesse laskujaid: nii mõnigi hostel on tulnud mõttele müüa end hinnaga paarsada naela öö kohta.

Olümpiahuvilistele, kel puudub võimalus majutuda sõprade-tuttavate juures, soovitame kindlasti majutuse ära broneerida. Kuigi võib juhtuda, et vahetult enne olümpiamänge müüvad end ülehinnanud majutusasutused tube suurürituse mõistes soodushinnaga, ei tasu risk viimasele hetkele lootma jääda end ära. Sama hästi võib juhtuda, et vabu majutuskohti ei ole enam saada või on viimased toad tervele mõistusele vastuvõtmatu hinnaga.

Mark Cavendish rattavõistlusel Londoni kesklinnas

Mark Cavendish rattavõistlusel Londoni kesklinnas

Lennupiletid

Nagu ikka, tagab soodsama hinna varajane tegutsemine, sest piletite hinnatase sõltub vabade kohtade arvust, mis lennukuupäeva lähenedes teatavasti väheneb. Kui majutuse hinnad võivad olümpiaperioodil tõesti taevasse kerkida, siis lennupiletid saab kätte enamasti tavapärasel hinnatasemel. Tõsi, kampaania hindu ei tasu olümpia ajaks loota.

Londoni olümpiamängude üheks vaieldamatuks trumbiks on see, et kui viimased olümpiamängud on kohalejõudmiseks nõudnud vähemalt üht ümberistumist ja tublisti lennutunde, siis sel korral peaks enamik olümpiahuvilisi kohale jõudma kolmetunnise otselennuga.

Londoni olümpiastaadion täpselt aasta enne mängude algust

Londoni olümpiastaadion täpselt aasta enne mängude algust

Ettevalmistused

Oleme käinud ka ise kohapeal olümpiamängude ettevalmistustega tutvumas. Londonis valmistutakse suursündmuseks üha enam. Olümpiapargi rajatised on valmis saanud ning olümpiamängudeni korraldatakse neis erinevaid testüritusi.

Olümpiaparki rajatakse muuhulgas ka uus rongijaam (Stratford International), kuhu spetsiaalselt olümpia tarbeks rajatud rongiliin (Javelin Line) toob reisijad kesklinnas asuvast St. Pancrase jaamast seitsme minutiga. Muide, olümpiamängude ajal saab iga piletiostja võistlusega samal päeval kehtiva transpordikaardi tasuta.

Lisaks geograafilisele lähedusele on Londoni olümpiamängude tõeliseks trumbiks võistluste korraldamine maailmakuulsates paikades: jalgpalli mängitakse Wembley staadionil, triatlonis ja ujumises võisteldakse Hyde Parkis, ratsutamises Greenwich Parkis ning tennist mängitakse Wimbledoni murul.

Wimbledon on juba alates 1877. aastast olnud koduks iga-aastasele kuulsale tenniseturniirile ja lugejatele tõenäoliselt eraldi tutvustamist ei vaja. Muide, Londoni 2012. aasta olümpiamängude tennisevõistlused leiavad aset kõigest kolm nädalat pärast iga-aastast tenniseturniiri!

Estraveli olümpiaveeb

Estraveli olümpiaveeb

Kõik vajalik olümpiaveebist

Olümpiasõprade abistamiseks on mõeldud meie Londoni olümpia veeb, mis annab selge ülevaate allesolevatest võistluspiletitest. Kui sealt miski huvi pakub, soovitame piletid kiirelt virtuaalsesse ostukorvi laduda ning tellimus meie poole teele panna. Sealsamas saab hõlpsasti tellida ka lisateenuseid: lende, majutust, kindlustust – kõike, millega Estravel tavaliseltki abiks on.

Veebis on rohkelt uudistamist neilegi, kel olümpiapilet juba taskus. Sealt leiab infot võistlusareenide kohta ning kirjelduse sellest, kuidas areeni juurde jõuda. Kes on soetanud mitu piletit, saab juba täna oma võistlustevahelisi liikumisi planeerida. Muide, kui olete Londonis sage külaline, tunnete linna nagu oma peopesa ja liiklete seal vaat et kinnisilmi, siis olümpia ajal tuleks vahemaade läbimiseks kuluv aeg kahe- või isegi kolmekordistada.

Kel juhtub olema võistlustevabu päevi või pikemaid pause, soovitame kindlasti Londonis mõnusalt aega veeta ja linnaga lähemalt tuttavaks saada. Selleks oleme olümpiaveebi koondanud info erinevatest ajaveetmisvõimalustest alustades muuseumite ja vaatamisväärsustega lõpetades turgude ja ööklubidega. Kõik põnevad ja vajalikud paigad oleme kenasti veebisolevale kaardile sättinud. Niisiis, London kutsub. Pange olümpiaplaanid paika juba täna!

Olümpiamängude kohta saab lisainformatsiooni meiliaadresilt olympiamangud@estravel.ee.

Kommentaarid: