Villapuhkus ja ootamatud koduloomad

30.08.2011
estravel

Mis ühele unistus, võib teisele tunduda kui halb unenägu. Tuleb välja, et villapuhkus Itaalias ei pruugi sobida sugugi igaühele. Meie kliendi Jana puhkus Liguuria mere ääres muutus hirmu-unenäoks pärast kohtumist skorpionitega.

“Villa oli väga ilus, tegelikkuses isegi ilusam kui piltidel. Maja asus mäe otsas ning vaated olid lihtsalt suurepärased.

Probleemid algasid ühel õhtul, kui poeg kuulis magamistoa põrandal krabinat ning nägi skorpioni. Ta pani skorpionile veeklaasi peale ja rääkis meile juhtunust hommikul.

See oli ka minu viimane rahulikult magatud öö – kokku leidsime erinevatel õhtutel erinevatest ruumidest veel viis skorpioni…

Maja tutvustavas brošüüris oli kirjas, et harva võib sinna sattuda nii skorpione kui ka madusid. Õnneks me viimastega ei kohtunud.

Koju jõudes otsustasin skorpionide kohta lähemalt lugeda. Tundub, et see probleem on Lõuna-Euroopas suhteliselt laialt levinud. Hammustus olevat väga valus, aga vähemalt Euroopas elutsevate skorpionide mürk ei ole surmav, pidi mõjuma nagu mesilase oma. Vaid sellele, kes on allergiline, on ohtlik.

Kui oleksime probleemiga varem kursis olnud, siis poleks asi vast nii hull tundunud. Oleksime vähemalt elukatega kohtumiseks psühholoogiliselt valmis olnud ning teadnud, et need skorpionid pole surmavad. Koha peal olles tundusid nad ikka väga hirmsad!

Kokkuvõtteks võib öelda, et reis oli liialt ekstreemne – lähemal ajal mina villapuhkusest ei unista! Ülejäänud pereliikmetele aga kaalus villa mõnus bassein siiski ebameeldivused üles.”

Meile tundub, et inimesed jagunevad selles osas kaheks: need, kellele skorpionid ja muud mutukad on ebameeldivaks probleemiks, ning teised, kellel pole kahtlastest koduloomadest sooja ega külma.

Kui palju jälgid Sina oma puhkusereisi planeerides kohalikku floora ja fauna eripärasid? Kas see võiks olla ka Sinu jaoks põhjus, mis sunniks Sind villapuhkusest loobuma?

Kommentaarid: