10 külastamist väärt paika Phuketi saarel

15.02.2022
Novatours

Taimaa on paljudele kindlasti tuttav sihtkoht ja sel talvel võrreldes eelmisega ka oluliselt avatum. Näiteks Tai suurim ja mitmekülgseim saar Phuket lummab taas eksootikasõpru – sinine meri, palmipuud ja troopiline kliima loovad puhkuseks suurepärased tingimused. Avastamist väärt kohti on tõeliselt palju, seepärast tutvustame neist tähtsamaid lähemalt.

Külastamist väärt paigad Phuketil:

PHANG NGA LAHT

Rahvuspargi staatuses oleva lahe territooriumil on umbes 100 saart, millest enamik on metsikud ja asustamata. Phang Nga lahe eripäraks on otse veest kõrguvad lubjakivikaljud, mis on kujunenud omamoodi Tai sümboliks.

KOH TAPU EHK JAMES BONDI SAAR

Koh Tapu (tõlkes “naela saar”) on oma nime saanud eriskummalise kuju tõttu. Saare ülaosa läbimõõt on 8 m ning alumine osa vaid 4 m. Saar kogus populaarsust tänu James Bondi filmile, mistõttu kutsutakse saart ka selle nime järgi.

PHUKETI RANNAD

Phuketil jagub kauneid randu igale maitsele. Kõige erilisemaks võib pidada Freedom Beach’i, veespordisõpradel tasub külastada Patongi ja Kata randa ning Nai Harn sobib hästi rahulikuks lõõgastuseks.

PHI PHI SAARED

Metsik džungel, vapustavalt kaunid rannad ja värvilised korallrifid teevad Phi Phi saartest tõelise paradiisi. Üks saartest oli tuntud filmi “Paradiisirand” võttepaigaks, kus peaosa mängis Leonardo Di Caprio.

SUUR BUDDHA

Kordumatuid elamusi pakub kindlasti hiigelsuur Buddha kuju, mille juurest avaneb imeline 360 kraadine vaade kogu Phuketi saarele. Marmoriga kaetud skulptuur on 45 m kõrge ja 25 m lai.

KIREV ÖÖELU BANGLA ROAD’IL

Phuketit tuntakse kogu maailmas kireva ööelu poolest. Öiseid kuurorditänavaid täidavad nii peomeeleolus turistid kui ka kohalikud – seda melu peab kogema!

WAT CHALONG’I TEMPEL

19. sajandil ehitatud Wat Chalong on Phuketi suurim tempel. Siin avaneb sulle kohalik kultuuripärand ja saad lähemalt tutvuda budismi ning selle ajalooga.

PHUKETI ÖÖTURG

Toidugurmaanide jaoks on Phuketi ööturg tõeline maiuspala. Siit leiab värskeid mereande köögivilju, tänavatoitu aga ka hea hinnaga suveniire ja rõivaid.

PHUKETI VANALINN

Phuketi vanalinn kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse. Väike ja kompaktne vanalinn paistab silma arvukate templite, ehitud poehoonete, omapäraste kohvikute ja muuseumidega.

ELEVANTIDE VARJUPAIK

Varjupaigad pakuvad elevantidele turvalist elukohta ning annavad külastajatele hea võimaluse loomasõbralikul viisil nendega suhelda ja eluoluga lähemalt tutvuda.

 

Taimaa kostitab puhkajaid lisaks troopilisele kliimale ja erakordsele loodusele ka lõõgastavate spaanaudingutega. Kohalik spaakultuur on väga pikkade traditsioonidega ning kuulsaid Tai massaaže tullakse nautima kogu maailmast.

Populaarseimad spaaprotseduurid Taimaal:

  • Traditsioonilist Tai massaaži peetakse kohalike seas üheks kõige efektiivsemaks ravimeetodiks. Peopesade, käsivarte ja jalgadega masseerimisel kasutatakse kogu keha jõudu, et aktiveerida vereringet ja energiapunkte. Massaaž on intensiivne, aidates leevendada stressi ja vähendada lihaspingeid. Regulaarne Tai massaaž juhib kehast välja jääkaineid ning turgutab tervist. Phuketis leiab massaažisalonge kõikjalt ning soovi korral saab massaaži nautida ka rannas, taustaks lõõgastav merekohin.

  • Kalateraapia on eksootiline jalgade mikromassaaž, mida teevad väikesed kalad. Nad hävitavad õrnalt surnud naharakke, stimuleerides erinevaid punkte ning soodustades naha noorenemisprotsessi. Protseduur on lõõgastav ja meeldiv ning mõjub jalgadele väga värskendavalt.

  • Tai jalamassaaž pärineb algselt küll Hiinast, kuid on aastatega kasvanud Tai spaakultuuri lahutamatuks osaks. Jalamassaaži aluseks on refleksoloogia. Arvatakse, et kõik meie siseorganid on energiakanalite kaudu jalgades asuvate punktidega ühenduses. Põhjaliku jalamassaaži abil energia vabaneb, väheneb väsimus jalgades ning paraneb üldine enesetunne. Phuketis saab jalamassaaži nautida kõikjal – poodides, juuksuris ja tänavatel.

 

 

Allikas: Novatours

Kommentaarid: