Annika reisimuljed ja lemmikud hotellid Sharm el Sheikhis

01.03.2023
Estraveli tellimiskeskuse reisikonsultant Annika Tralla

Novembri lõpus käis Estraveli tellimiskeskuse reisikonsultant Annika Tralla Tez Touri korraldatud õppereisil Sharm el Sheikh’is, kus 6 päeva jooksul sai külastatud 42 hotelli. Külastati erinevaid kuurorte ja käidi motosafaril. Loe, millised hotellid meeldisid nähtust Annikale kõige rohkem.

Ilm oli suurepärane, mõnel päeval kohati oli pilves, mis kuumale päikesele oli mõnus vaheldus. Päeval oli temperatuur 30+ kaadi, õhtul 23+ kraadi. Veetemperatuur oli 2426 kraadi. Merevesi oli puhas ja selge – snorgeldamiseks ideaalne. Sademeid esineb tavaliselt kõige rohkem detsembris. Detsemberveebruar on kõige jahedamad kuud, tavaliselt temperatuur on siis 1924 kraadi.
Ajavahet vahemikus 30.10.2226.03.23 Eestiga pole, suvel on -1 tund.

Lend Sharm el Sheikh’i

TEZ Tour’i lende Egiptusesse opereerib kodumaine lennukompanii Nordica uute ning mugavate Airbus 320 lennukitega. Kõikidel lendudel on reisija- ja pagasiveoteenus turistiklassis. Lend kestab orienteeruvalt 5,5 tundi. Pagasit saab reisija kaasa võtta maksimaalselt 15 kg. Käsipagasit lubatakse kaasa võtta 5 kg reisija kohta. Juhul, kui kogu pere soovib kõik asjad ühte kohvrisse pakkida, ei tohi kohvri kaal ületada 32 kg.
Pardateenindus on eesti-, inglise- ja venekeelne. Toitlustamine pardal on lisatasu eest, toitusid kodulehelt ette tellida hetke seisuga ei saa ning check-in on võimalik ainult lennujaamas lennule registreerimise lauas.

Riiki sisenemise tingimused

Egiptusesse sisenemisel ei kehti enam reisipiirangud ning ei nõuta digitõendi (vaktsineerimis- läbipõdemis- või testimistõend) olemasolu. NB! Tingimused on ajas muutuvad ning soovitan need eelnevalt enne reisi üle kontrollida järgneval aadressil: https://reisitargalt.vm.ee/riigid/egiptus/
Maskikandmisnõuet kohapeal polnud. Ainsana kandsid maske lennujaama turvatöötajad.

Motosafari

Reisi kõige põnevam osa oli motosafari. Algas see hommikul kell 8 transfeeriga hotellist kõrbe. Kõrbes kohapeal tehti lühike koolitus ATV juhtimiseks ning sõit võis alata. Riided ja hingamisteed liiva täis õnneks polnud, kuna giidilt sai ostetud spetsiaalne sall, mis käib näo ette ja kui nõuetekohaselt salli kanda, siis ebameeldivusi ei teki ka 60 km/h kõrbes rallides.
Teel olles tegime peatuse beduiinide kõrbelaagris, kus pakuti imemaitsvat ja kosutavat lõkkel tehtud teed. Pärast kosutavad tee-peatust liikusime tagasi meie motosafari alguspunkti ning alustasime tagasiteed hotelli.

Hotellid, mis kõige enam meeldisid:

  • Meraki Resort Sharm El Sheikh *****
    Modernse ja minimalistliku disainiga boho stiilis hotell.
    Avati aastal 2022. Asub mere ääres, liiva- ja korallrannas, tuulises piirkonnas. Mõnusa atmosfääriga 16+ hotell. Hotellis oma DJ, kes mängib muusikat basseinialal. Pidutsejatele soovitan, rahulikuks puhkuseks mitte. Kaugus kuurordi keskusest (Naama Bay) umbes 16 km, lennujaamast (Sharm el Sheikh) umbes 10 km.

 

  • White Hills Resort *****
    Asub Meraki Resort Sharm el Sheikh hotelli kõrval, tuulises piirkonnas, mere ääres, liiva- ja korallrannas. Mõeldud peredele. Sarnaselt Meraki Resort SSH hotelliga disain on minimalistlik, moderne, futuristlik. Avati 2022 aastal. Kaugus kuurordi keskusest (Naama Bay) umbes 16 km, lennujaamast (Sharm el Sheikh) umbes 10 km.
  • Baron Resort *****
    Lihtne ja stiilne hotell. Hubased toad, personal väga meeldiv, toidud restoranides väga maitsvad. Sobib perepuhkuseks.
    Avatud 1998. aastal, osaliselt renoveeritud aasatal 2014. Asub liiva- ja korallrannas. Kuurordi keskusest (Naama Bay) umbes 15 km ning lennujaamast umbes 8 km kaugusel.
    Snorgeldamiseks ideaalne, kuna rannas on väga kaunis korallriff.

 

  • Steigenberger Alcazar Hotel *****
    Väga luksuslik hotell. Sobib ideaalselt rahulikuks puhkuseks. Palju tegevusi lastele ja täiskasvanutele.Laiub 35 000 ruutmeetril. Asub liiva- ja korallrannas.
    Avati 2017. aastal. Kuurordi keskusest (Naama Bay) asub umbes 30 km kaugusel, lennujaam (Sharm El Sheikh) umbes 10 km kaugusel.

 

Tahaksid ka reisile? Vaata Egiptuse reiside näidispakkumisi või otsi reis ise pakettreiside otsingust.

 

 

Kommentaarid: