Kanaari saartele sisenemise info

19.11.2020
Estravel

Seoses koroonaviiruse (COVID-19) leviku piiramisega on Hispaania muutnud riiki sisenemise tingimusi, et tagada kõikide reisijate maksimaalne turvalisus. Turismi eesmärgil on lubatud siseneda Kanaari saartele vaid Euroopa Liidu liikmesriikidest, Schengeni alalt ja Ühendkuningriigist saabujatele.

Eesti Välisministeeriumi 03.11.2020 andmetel on turismi eesmärgil on lubatud siseneda vaid Kanaari saartele. Reisijad, kes lähevad Kanaari saartele ning peatuvad hotellis, peavad esitama check-in´is tõendi negatiivse koroonatesti kohta, mis ei tohi olla vanem kui 72 tundi. See on kohustuslik kõikidele 6 ja vanematele reisijatele.

Test ja tõend reisijatele

  • COVID-19 test peab olema tehtud mitte varem kui 72 tundi enne Tenerifele saabumist (tõendile märgitakse testi võtmise kellaaeg).
  • Testi peavad tegema kõik reisijad kes on vanemad kui 6 aastat
  • Testi vastus tuleb võtta ingliskeelse tõendina (sertifikaadina). Ilma ingliskeelse tõendita reisijat lennuki pardale ei lubata.
  • Tasulist PCR testi saab teha näiteks erakliinikutes üle Eesti Synlab, Medicum ja Confido. Teenuse hinnad koos tõendiga jäävad vahemikku (85-95 eurot). Reisijad, kellel on kehtiv negatiivne koronoonatesti kinnitus karantiini jääma ei pea.
  • Tõend peab olema ka kaasa võetud paberkandjal ja laetud digitaalselt ka (FCD dokumenti – vt alt).

Olenemata reisija rahvusest või vanusest, peavad kõik reisijad täitma 48 tundi enne Kanaari saartele saabumist elektroonilise dokumendi Flight Clearance Document ehk FCD. Kui täidate FCD-vormi mobiilirakenduses, on võimalik dokument printida ka alajaotusest „My travel“.

Iga vorm on isiklik ja seda ei saa teisaldada ning see on seotud ühe reisiga või perega. Kui vorm on korrektselt täidetud ja saadetud, saate tervisliku seisundi kinnituseks QR-koodi, mille peate lennujaama tervisekontrollis paberkandjal või mobiilis esitama, et reisi jätkata.

Soovitame salvestada ka FCD dokumendi PDF formaadis oma nutiseadmesse ja selle välja printida ja kogu reisi vältel alles hoida.

Lennureisil ja on kohustuslik kanda maski (loe ka teiste turvalisusmeetmete kohta alt). Ka sihtkohas on näomaski kandmine kohustuslikud avalikes kinnistes ruumides ja väljas – seda isegi siis, kui on võimalik hoida 1,5-meetrist ohutusvahemaad. Maski peavad kandma ka lapsed alates 6. eluaastast. Maskikandmise nõude rikkumise eest on kehtestatud trahv.

Naastes Eestisse riikidest, mille antud nädala nakatumisnäit on Eesti omast üle 1,1 korra või enam kui 50, tuleb arvestada reisijärgse 14 päevase eneseisolatsiooniga. Selle alternatiiviks on teha Covid-testi Tallinna lennujaamas. Sel juhul peab eneseisolatsioonis olema kuni esmase negatiivse vastuse laekumiseni (ca 24 tundi).

Eesti elanikele on testimine lennujaamas tasuta.Testi tulemuse teadasaamiseni peab inimene viibima täielikus eneseisolatsioonis. Negatiivsetest tulemustest teavitatakse testijat tekstisõnumi teel, positiivsete osas helistatakse, tulemus on nähtav ka terviseinfosüsteemis digilugu.ee ID-kaardiga sisenedes.

Negatiivse testitulemuse korral tuleb seitse esimest päeva olla piiratud eneseisolatsioonis ehk käia tohib küll tööl ja näiteks poes, kuid vältida tuleb mittevajalikke kontakte. Ka tööl viibides tuleks teistega distantsi hoida.

Mitte varem kui 7 päeva pärast esimese testi tulemuse saamist tuleb teha teine test ning kui ka see on negatiivne, saab jätkata tavapärast elu. See tähendab, et inimesele ei rakendu pärast kahte negatiivset testi 14-päevane eneseisolatsioon, mis kehtib kõigile neile riskiriikidest tulijatele, kes testi ei tee. Teise testi aja kokkuleppimiseks helistatakse avaliku testimise kõnekeskusest testijale. Eesti elanikele on kordustest samuti tasuta.

Info võib aja jooksul muutuda ning riigid võivad võtta rahvatervise huvides vastu täiendavaid piiranguid. Reageerime muutunud olukorrale esimesel võimalusel ning teavitame võimalikest muutustest ja muudatustest koheselt. Oma tegevustes lähtume eelkõige sellest, et reisijad oleks kaitstud ja hoitud.

Allikas: Novatours

Vaata Kanaaride reisipakkumisi SIIT.

 

 

Kommentaarid: