Kristina värsked reisimuljed Rhodoselt

21.06.2022
Estraveli Tallinna müügibüroo superviisor Kristina Aasanurm

Estraveli Tallinna müügibüroo superviisor Kristina Aasanurm käis mais Novatoursi korraldatud Rhodose õppereisil sihtkohaga tutvumas ja jagab nüüd oma märkamisi, soovitusi ja reisipilte.

Käisin esimest korda Rhodose saarel. Kreekas olen enne käinud palju (nii maismaal kui mujal saartel), seekord siis sai veel üks saar juurde avastatud. Nädala jooksul vaatasime läbi 40 hotelli ning võtsime osa Novatoursi pakutavast saareekskursioonist. Läbi sai käidud praktiliselt kogu saar, v.a kõige lõunapoolsem tipp Prasonissi.

Lennud olid mõlemal suunal Smartlynxi pardal – mõlemal suunal olid lennud ajagraafikus. Lennud ise korralikud, puhtad, viisakad ning jalaruumi piisavalt. Smartlynxil on baasis erinevaid lennukeid, et võib minna hästi (nagu meil seekord), kuid võib saada ka vanema mudeli, kus tõepoolest on kitsad vahed. Maski enam lennukis kandma ei pidanud.

Hotellides oli kohapeal vajalik panna mask ette ning kilekinnas kätte, kui sisenesime hotelli restorani hommiku-, lõuna-, õhtusöögile. Sööki said kõik ise oma kilekindaga võtta, seda enam personal ei tõsta. Kinda ja maski võib laua taga istudes ära võtta, kuid kui minna midagi juurde võtma, siis tuleb jälle kinnas kätte ja mask ette panna.

Maikuine ilm on veel muutlik – nädala jooksul nägime täispilves taevast, saime pisut vihma, kui ka kuuma rannailma. Väga hästi oli näha õhu ja veetemperatuuri vahet nt Rhodose linna ja Lindose vahel. Viimases on mitu kraadi soojem nii õhk kui vesi (kohati võib olla kuni 5 kraadi vahe!). Ehk suve alguses tasub ehk majutust vaadata Lindose piirkonda, kui tahta ilmast maksimumi ning eesmärgiks peamiselt rannapuhkus, sest viimases on ka liivarannad.

Meie ööbisime nädal aega Rhodose linnas ning saime igal õhtul linna peal liikuda – peaaegu kõik linnatänavad said vist läbi jalutatud. Linnas on kena jahisadam ja vanalinn müüride vahel – need kaks kohta tasub kindlasti läbi käia kui olla Rhodose linnas. Sisseostude jaoks on Rhodose linnas samuti parimad võimalused: kõige suurem valik poode/marketeid. Rhodose saar on mõnusalt kompaktne, kui tahta, siis saab ka ühe päevaga ringi peale teha. Aga pigem on Kreeka saared nautimiseks, aja maha võtmiseks ja mitte kiirustamiseks.


Pisut hotellidest:

Üldiselt on tunda, et Rhodos on covidi aega ära kasutanud, et oma hotellide tube ja territooriume korrastada, sest selliseid hotelle, kuhu ei tahaks mitte kedagi saata, naljalt ei olnudki :)
Mitsise hotelle võin julgelt soovitada, nägime 7 Mitsise hotelli ja mulle meeldisid nad kõik! Neist kõige kõrgema tasemega on Mitsis Alila, Mitsis Rodos Village ja Mitsis Faliraki.

Korralikest 5 tärni omadest sobiks peredele liumägede tõttu Amada Colossos Resort – lisaks sobib neile, kes ei soovi meeletu suurt territooriumi.
Väga suure territooriumiga, kus peredele palju tegevust, on näiteks Lindos Imperial, kuid hotell asub mäeküljel, ehk üles-alla kõndimist (trenni tegemist) saab pealekauba :) Või lihtsam hotell, mis väga sobilik peredele: Ellia.

Adults only hotellidest nägime kahte sellel reisil: üks korralikum 5 tärni The Ixian Grand, tube paraku seal ei näinud, kuna välja müüdud, aga territoorium küll väga ilus! Soodsam 3 tärni, kuid äämisel korralik oli Happy Days – võib julgelt selle hotelli oma puhkuseks valida.

Kõige lihtsamad linnahotellid jätsid väga sümpaatse mulje: Carina, International, City Center – sobivad hästi, kes tahavad tuba linnas. Hotellidel oma territooriumi ei ole. Vastavad oma tasemele.

Sellel reisil läks nii, et sain aru, et hea ja muretu on, kui on olemas reisikindlustus. Nimelt kohver saabus Tallinna nii, et üks ratas oli vähem. Kuna Salva kindlustus on olemas, siis ei olnud muud, kui lennujaamas olukord ära fikseerida, Salvale avaldus teha ning kohver neile ära viia ning paari päevaga oli kohvri maksumus hüvitatud. Ehk soovitan jätkuvalt Salva kindlustust!
Juba varsti lähen perega Rhodosele tagasi, et ka neile seda imelist Kreeka saart tutvustada ja ujuda kristallselges ning soolases Vahemeres ja nautida maitsvat Kreeka kööki!

 

 

Tahaksid ka Rhodosele reisida?

Kommentaarid: