Liina muljeid Sharm el Sheikhist – loe põhjalikku ülevaadet hotellidest

27.01.2023
Estraveli online teeninduse e-äri spetsialist Liina Tollimägi

Estraveli online teeninduse e-äri spetsialist Liina Tollimägi käis detsembris Novatoursi korraldatud õppereisi raames Sharm el Sheikhi ja sealsete hotellidega tutvumas.

Tegemist oli minu teistkordse reisiga Egiptusesse. Esimesel korral käisin Hurghadas ja oli tore võrdlusmoment. Sharm el Sheikh jäi eredamalt meelde oma suurepärase veealuse maailmaga. Ilm oli samuti suurepärane, päevasel ajal oli temperatuur umbes 27 kraadi, õhtul oli jahedam ja mõned pikemad riided on vaja kindlasti kaasa võtta. Lennud toimusid Smartlynxiga ja möödusid sujuvalt. Check-in oli online’is juba tehtud, kohvrite andmine läks üsna kiirelt, söögid ja istekohad olid ka juba eelnevalt broneeritud. Lennukitoidule suuri ootusi ei pannud aga üllatusime, et kõik oli väga maitsev. Väljalennul sõime omletti, võileiba, jogurtit ja mahla. Tagasilennul oli tellitud caesari salat, võileib, meekook ja vein. Julgustan toidud ette tellida, sest hinnad on samuti mõistlikud.

Novembris toimunud kliimakonverentsi jaoks oli vaeva nähtud sihtkoha väljanägemisega. Kurb oli näha, et enamus uued ehitised seisid nüüd täiesti tühjalt. Hotellides, kus varasemalt oli wifi ühendus ainult fuajees, siis enne kliimakonverentsi lisati tasuta wifi kogu hotelli territooriumile. Mõned hotellid kinnitasid, et see nii ka jääb, mõni hotell polnud jällegi kindel. Kliimakonverents oli turismisektori jaoks hea periood, hotellitoa hind võis ulatuda lausa 1500-2000 USD ööpäeva eest.

Kuurortidest külastasime järgnevaid: Naama Bay, Hadaba, Shark’s Bay, Ras Nosrani, Nabq Bay, Al Pasha Bay, Sharm el Maya. Talveperioodil tuleks arvestada, et Nabq Bay piirkond on tuulisem ja ega sellisel juhul randa ei kippunud, sest lained olid ikka päris korralikud. Meie ööbisime kogu nädala Baron Resort 5* hotellis. See oli minul esmakordne kogemus, et agendireisi jooksul saime ööbida mugavalt ühes hotellis ja tekkis juba täitsa kodune tunne.

 

Ekskursioonidest

Sisuka nädala sisse oli mahutatud kaks toredat ekskursiooni, spontaanne Vana turu külastus ja üks täiesti vaba päev.

Esimene ekskursioon oli merereis Ras Mohammedi rahvusparki. Kohapealne partner oli meie seltskonna jaoks broneerinud privaatse laeva, kus teisi turiste peal ei olnud. Sõitsime sadamast umbes tunnike keset merd ja seal toimus esimene peatus. Soovijatel oli võimalus 15 minutit (25 dollarit) sukelduda või snorgeldada. Sukeldumine oli väga professionaalselt organiseeritud, eelnevalt tehti põhjalik koolitus ja käidi ühe kaupa koos instruktoriga vee all. Lisatasu eest oli võimalus tellida endast vee all video ja pildid. Uskumatu, milline see veealune maailm seal on, peab oma silmaga nägema. Teine peatus oli ühel väiksel “saarel”, mis tegelikult nägi välja pisike valge liivariba, kuhu sai laevast ujuda. Laevas pakuti meile väga maitsvat lõunat ja kõigil tuli ühest suust kommentaar “Eesti jaanipäev”. Kolmanda snorgeldamise peatuse jätsime vahele ja võtsime suuna otse sadama poole. Merereisi parim hetk oli delfiinide nägemine, kes ujusid meiega kaasa ja pakkusid unustamatut vaatepilti.

Teine ekskursioon oli kõrbesafari, kus me saime igaüks sõita ATV-ga ja lahkusime sealt oranži värvi liivaste riietega :) Külastasime mägede vahel beduiinide küla, kus meile pakuti jahutavat teed. Seda ekskursiooni on võimalik teha ka pikemalt, koos õhtusöögi ja show’ga beduiinide külas. Ekstreemsuse harrastajatele on see ekskursioon ilmselt igav, sest ATV-ga kihutada ei tohi ja tuleb sõita üksteise taga rivis.

Vabal päeval nautisime imelist ilma, käisime ujumas ja saime oma hotelliga rohkem tuttavaks. Kuna meie hotell asus lennujaamale väga lähedal (umbes 10 minutit sõitu), siis ka viimasel päeval enne lendu üritasime päikesest viimast võtta, et Eestis algavale lumetormile vastu minna.. :)

Külastatud hotellidest

Kokku külastasime reisi jooksul 45 hotelli. Mõned hotellid, mis jäid rohkem meelde:

Jaz Belvedere 5*
Sobib puhkuseks täiskasvanutele. Koosneb armsatest majade kompleksidest. Peamaja ja basseinide ala väga kompaktne ja mugav. Asub mere ääres, liivane rand ja saab näha ka koralle. Hoolitsetud ja roheline territoorium. Soft animatsioon. Toad olid tagasihoidlikud aga puhtad. Superior family toas on lisavoodid kardinatega eraldatud nurgas enne rõdu/terrassi.


Jaz Fanara Resort & Residence 5*

Hotell koosneb Resort (peamaja) ja Residence (kaugemas otsas) alast. Resort ala on viimati renoveeritud 2016 ja Residence ala on kõik renoveeritud 2019. Soovitan broneerida Resort alasse toa, sest kõik teenused asusid peamaja alas. Hotelli sõnul Hadaba piirkonna ilusaim rand ja korallriif. Sõime siin hotellis lõunat, mulle meeldis toiduvalik, kõik oli väga maitsev. Hotellist ilusad vaated, armas ja roheline territoorium.

 

Movenpick Resort Sharm el Sheikh 5*
Minu üks lemmikumaid hotelle. Ei peaks ehmuma sellepärast, et hotell juba 1998. a avatud. Osaliselt renoveeritud 2010. a ja jooksvalt on tehtud ka peale seda. Plaanivad suuremalt hakata renoveerima 2023. jaanuari teises pooles. Kõik toad on täpselt samasugused, lihtsalt erineva vaatega. Pigem soovitan täiskasvanutele, rahulikuks puhkuseks. Väga suur pluss on see, et talvisel ajal pole territooriumil tuult, sest hotell on nii kujundatud. Hotellil on 1 km pikkune rannariba, 4 erinevat rannasoppi, mis on kõik erineva karakteriga (liivane, korallid jms). Üks omanäolisemaid ja ägedamaid randasid, ülevalt kalju pealt avaneb imeilus panoraamvaade linnale. Hotelli juurest läheb kohe promenaad Naama Baysse.


Sunrise Remal Beach 4*

Väga tore üllataja 4* hotelli kohta ja vastab tärnidele. Võib julgelt soovitada. Tuleks arvestada, et asub kaljurannas ja rannas on pontoonsild. Olemas korallid. Hästi kompaktne ja armas territoorium, sobib rahulikumaks puhkuseks.

Cleopatra Luxury Resort 5*
Hotell on rahuliku kontseptsiooniga. Kena roheline territoorium. Enamus hotellist on renoveeritud. Tubade välimus vastab piltidele. Family suite pool view tuba 146 m2, väga kena, magamistubades on kõik voodid (narivoodeid ei ole). Superior sea view toas on külgmerevaade ehk otse merevaadet selles toast ei näe kohe kindlasti. 1 bassein on talvel soojendusega (29-30 kraadi). Kõik import alkohol on lisatasu eest, ka UAI paketis.

Rixos Sharm el Sheikh 5*
Hotell majutab ainult 18+ a kliente. UAI kontseptsiooniga, 8 a’la carte restorani on hinnas. 1 soojendusega bassein talveperioodil. Osaleb Dine Around programmis Rixos Seagate hotelliga. Shuttle buss Seagate’i hotelliga. Tagumine basseinide ala on väga ilus, avar, roheline, cabanad vee kohal. Pooled superior toad on renoveeritud. Deluxe toad on kõik renoveeritud. NB! Ainuke merevaatega tuba on junior suite with private pool.


Rixos Premium Seagate 5*

Sihtrühmaks on kindlasti pered, soovitan. Suure territooriumiga hotell. 3 soojendusega basseini talvel. Hotellis kaks spaad, naistele ja naiste-meeste spaa, lapsi ei lubata spaasse. Premium UAI paketis on ka premium joogid hinnas. Rannas on 880 m pontoonsild, seal on oma baar, lamamistoolid ja dušš.

 

Jaz Mirabel Beach Resort 5*
Väga soovitan seda hotelli, üks minu lemmikutest. Territoorium ilus, heledad majade kompleksid, palju rohelust, vähe treppe ja erinevaid tasapindu üldalal võrreldes teiste hotellidega. Hotellis on kaks soojendusega basseini.

Novotel Beach 5*
Kompaktne, armas, rahulik ja palju rohelust. Hea asukohaga. Hotellist läheb promenaad Naama Baysse, 7 min jalutada. Osaliselt renoveeritud ja plaanivad 2-3 kuu jooksul kõik valmis saada. 1 soojendusega bassein. Merevaatega tube hotellis ei ole. Rannas on vette minekul liivane põhi, väikesed korallid on olemas. Rand pole tuuline, sest asub sopis. Lemmikloomasõbralik hotell, kuni 4 kg kassid või koerad võib kaasa võtta.

 

Meraki Resort Sharm el Sheikh 5*
Uus hotell, avati 2022. aastal. Kõrvuti Sunrise White Hills hotelliga. Kuulub ka Sunrise gruppi. Kui peaksin valima nende kahe uue hotelli vahel, siis 100% Meraki hotell. Rohkem isikupära, hubasust, detaile. Meraki oli ka Hurghadas minu üks lemmikutest, Sharmi oma on lihtsalt luksuslikum ja värskem. Hetkel on tubades ainult king size voodid aga plaanivad lisada ka twin voodid. Hotellis ei ole ühtegi buffeed, ainult a’la carte restoranid eelbroneeringuga. Väga minu stiilis hotell, heledad toonid, puidu ja siniste detailidega. Rohkem rohelust ja elavam hotell. Sõime siin hotellis ka lõunat, 5 käiku ja kõik oli suurepärane.


Iberotel Palace 5*

Hea hotell, mis majutab alates 16 a isikuid. Hea asukohaga, Vana Sharmi juures, 7 km Naama Bay’st. Territoorium kompaktne ja kena. Iga aasta nad sulgevad ühe osa hotellist ja renoveerivad. 1 soojendusega bassein. Live muusika iga päev. Liivarand, päris lai rannariba, rand väga meeldis. Koralle nende rannas ei ole aga 5x päevas saab tasuta minna paadiga koralle vaatama.

Sunrise Select Diamond Beach Resort 5*
Väga kena hotell, soovitan kindlasti! Ka ülejäänud grupp kiitis seda hotelli ja toidud pidid väga head olema. Hotellist ilusad panoraamvaated. Kõik basseinid on soojendusega, sh veepargi omad. Live muusika iga õhtu. 5 a’la carte ja neist 4 on tasuta (NB! unlimited!). Rannas saab vette pontoonsillalt. Rannas on neli laguuni aga nende põhjas on ka korallid ja kivid. Veepark on kompaktne. Käepaela ei võeta viimasel päeval ära, vaid saab jätta kuni lennu väljumiseni.

 

Steigenberger Alcazar 5*
Hotell jättis WOW mulje. Tõesti polnud mitte millegi üle nuriseda, sobib väga nõudlikule kliendile ja pigem täiskasvanutele, kelle jaoks on oluline luksus ja hea teenindus. Kindlasti soovitan!

 

Stella Di Mare Beach Hotel & Spa 5*
Populaarne hotell. Tube ei näinud, sest 100% oli välja müüdud. Pisike territoorium aga mulle meeldis, rand oli ka ilus aga kivine. 2 soojendusega basseini. Wifi tasuta terves hotellis. Transfeer 3x päevas Naama Bay’sse. Comfort toad asuvad peamajas. Renoveerivad aegajalt hotelli.

Vähenõudlikule kliendile soovitan Tropitel Naama Bay 5-*
Hotell asub täiesti keskuses, KFC, Pizzahut, Hard Rock Cafe ja shopping kõik hotelli ümber. Põhimõtteliselt ei pea isegi AI võtma hotellis. Territoorium ja basseinialad meeldisid. Keskuse hotelli kohta on täitsa suur ala. Hotell on kolmel tasandil aga pole palju treppe, kuidagi mugavalt lookleb. Standard toad üsna vanaaegsed ja pigem vähenõudlikule kliendile. 4. korrusel on merevaatega toad ja 5. korrusel on deluxe toad. Hetkel wifi on toas tasuline (v.a deluxe toad, kus on ruuter toas ja saab tasuta internetti kasutada), mujal tasuta aga plaanivad ka tubadesse tasuta wifi lisada. Kui tulla siia hotelli, siis valida kas superior või deluxe tuba. Näevad samasugused välja. Superior hoonel oma retseptsioon. Hotellis 2 soojendusega basseini.

Jooksvalt lisati programmi ka Golf Villas Sharm el Sheikh by Rixos 5*.
Kokku 100 villat (presidential 4 tuba/4 vannituba, queen 5 tuba/5 vannituba, royal 6 tuba/6 vannituba). Asub kohe golfiväljaku kõrval (ainus golfiväljak Sharm el Sheikhis). Selle kasutamine on tasuline, kuna endiselt omab seda Jolie Ville hotell. Stay at 1, enjoy the 3 kontseptsioon – saavad kasutada Rixos Sharm el Sheikh ja Rixos Seagate’i territooriumi ja restorane, transfeer on sinna tasuta (restoranide kasutamine kehtib ka vastupidi). Igal villal on oma kokk (lisatasu eest, kuid plaanivad lisada paketi hinna sisse) ja butler (tasuta). Hotellis on 5 erineva suurusega koosolekuruumi. Sobib ideaalselt suurtele seltskondadele.

 

Tahaksid ka Sharm el Sheikhi puhkama minna? Vaata Egiptuse reiside näidispakkumisi või otsi reis ise pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: