Margiti muljeid Montenegrost

28.10.2022
Estraveli Pärnu büroo vanemreisikonsultant Margit Peedu

Estraveli Pärnu büroo vanemreisikonsultant Margit Peedu käis juuni keskpaigas Novatoursi korraldatud õppereisil Montenegros. Loe, milliseid hotelle Margit Montenegros soovitab ja vaata reisipilte.

Läksin ilma suurte ootusteta, aga Montenegro üllatas oma ilusa looduse ja külalislahkusega. Ööbisime neljas erinevas hotellis ja kolmes piirkonnas: Herceg Novi, Budva/Becici ja Ulcinjis.

Herceg Novi meeldis mulle külastatud piirkondadest kõige enam. See on Montenegro põhjapoolseim kuurort, mis asub Kotori lahe kaldal. Ööbisime Iberostar Herceg Novi hotellis (asub Horvaatia piiri läheduses), kus käis viis korda päevas paaditakso keskusesse, kus oli armas vanalinn. Rannad on Herceg Novis kiviklibused ja paljudes kohtades on platvormid vette minekuks.

Montenegro kõige populaarsem kuurort on Budva, mis sobib kindlasti noortele ja paaridele, kes soovivad olla keskuses ja melu keskel. Budvas on väga ilus vanalinn ja promenaad, kus on hulgaliselt erinevaid restorane. Õhtuti muutub nii vanalinn kui ka promenaadi-äärne peoloomade meelispaigaks.

Budva külje all asub Becici, mis on rahulikum ja sobib rohkem peredele, kuna seal on ilusamad rannad ja Budva vanalinn on vaid mõne kilomeetri kaugusel.

Budvas ja Becicis majutust valides peab olema teadlik, et enamus hotellides pole lifte ja buss ei peatu hotelli ees, vaid paarsada meetrit lähimas asuvas bussijaamas (kuna teed on kitsad ja bussid ei mahu liikuma). Seega liikumisraskustega klientidel võib soovitada privaattransfeeri väikse autoga, mis viib neid hotellile lähemale.

Viimase öö ööbisime kõige lõunapoolsemas ja veel arenevas kuurordis Ulcinjis. Kuna selles piirkonnas on Novatoursi valikus hetkel vaid üks hotell Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, siis sinna pakuvad nad privaattransfeeri. Ekskursioonid toimuvad sealt vaid juhul kui on piisavalt osavõtjaid. Kuigi sõit sinna on üpris aeganõudev, siis soovitaksin seda just väikelastega peredele, kuna seal on suur ilus heleda liivaga rand, mida mujal Montenegros ma ei näinud.

Lisaks eelpool mainitud kuurortidele soovitan kindlasti külastada ka Tivatis asuvat Porto Montenegrot modernne jahisadam paljude erinevate nooblite restoranide ja kohvikutega. Üks minu lemmikumatest hotellidest Palma, asub samuti seal.

Tipphooajal, juulis ja augustis, soovitasid reisikorraldaja esindajad võtta auto koos juhiga. Kuna teed on kitsad ja ummikud suured, siis jõuab kindlasti tuvalisemalt ja kiiremini soovitud sihtkohtadesse. Infoks veel, et Novatoursil olid hetkel valikus vaid venekeelsed ekskursioonid, kuna kohapelasele partneril ei ole inglise keelt kõnelevaid giide.

Hotellid, mida Montenegros soovitan:

  • Iberostar Herceg Novi sobib rahulikuks puhkuseks nii peredele kui ka täiskasvanutele. Asub Herceg Novi kuurordi lõpus, Horvaatia piiri ääres. Koosneb neljast hoonest. Keksusesse saab sõita veetaksoga. Hotell asub ise mäeküljel, kus on imeilusad vaated, kuid ei sobi liikumisraskusega klientidele. Hotell pakub kõik hinnas teenust.
  • Lazure Hotel & Marina – üks kõige luksuslikumaist hotellidest, mida nägime. Hotell koosneb kahest hoonest historical, kus toad asuvad ajaloolises hoones (tubadel pole rõdusid) ja residential, kus toad asuvad uues majas. Keskus on jalutuskäigu kaugusel ja jahisadam asub kohe hotelli territooriumil.
  • Carine Hotel Kumbor vähestest hotellidest, kus on oma valge liivaga tehisrand. Hotellil on infinity pool ja rooftop baar. Sobib nii paaridele kui ka lastega peredele.
  • Romantiliseks puhkuseks on sobiv Casa Del Mare hotell, tegemist on armsa butiikhotelliga, kus on vaid 12 tuba.
    Samuti ainult täisakasvanute hotell Blue Kotor Bay Premium Spa Resort. Selle hotelli kompleks pidi täielikult valmis olema 2023. aastaks.
  • Nõudlikele noortele ja pidutsemishimulistele on lemmikhotell kindlasti Nikki Beach Montenegro. Erilise konseptisooniga rannas asuv luksuslik hotell.
  • Reisijatele, kellele meeldib olla rohkem keskuses, võib soovitada Budvas asuvat Iberostar Slavijat ilus uus hotell, keskus ja rand jalutuskäigu kaugusel. Soovi korral saavad hotelli kliendid kasutada ka lähedal asuva hotelli Iberostar Bellevue teenuseid ja randa.
  • AMI hotell oli samuti minu üks suurtest lemmikutest, asub vaiksemas kuurordis Pertovac ja sobib neile, kellel meeldib puhata rahulikumas kuurordis.

Ma usun, et Montenegro sobib kõigile: nii seljakotimatkajale kui ka nõudlikule kliendile. Võib-olla aga siiski rohkem täiskasvanutele ja suuremate lastega peredele kui väikelastega.
Soovitaksin kindlasti ringi sõita ja nautida võrratud loodust, erinevaid randasid ja väikseid linnakesi, mis kõik Monternegrol on pakkuda.

 

Vaata Montenegro reiside näidispakkumisi.

Otsi sobiv reis ise pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: