Marise muljed Tenerife õppereisilt

14.12.2022
Estraveli turundusspetsialist Maris Talve

Estraveli turundusspetsialist Maris Talve käis novembris Novatoursi korraldatud Tenerife õppereisil, kus tutvuti erinevate hotellidega, käidi saaretuuril jpm. Loe muljeid ja vaata reisipilte.

Minu seekordne Tenerife reis tuli väga ootamatult. Keset ühte tavalist tempokat tööpäeva tuli pakkumine, et kas tahaksin paari päeva pärast Tenerife õppereisile minna, kuna koht vabanes. Loosi tahtel läksin reisile mina (Sorry, Mihkel). Väga huvitav on niimoodi reisile minna, et suuri ootusi ei jõua tekkida, muidu ju ikka mõtled juba kuid ja nädalaid ette reisile. Sel korral pakkisin kiiruga asjad ja minek.

Sõbrannaga Tenerifel 2021

Tegemist ei olnud minu esimese Tenerife reisiga. Umbes-täpselt aasta tagasi 2021. a novembris käisime sõbrannaga Tenerifel. Tol korral peatusime 16+ hotellis Hovima Costa Adeje 4*, millega jäime väga rahule. Kenad toad, hea teenindus, rikkalik ja vaheldusrikas toiduvalik ja hea asukoht. Kaunis promenaad, poekesed ja meelelahutus kõik jalutuskäigu kaugusel. Võtsime osa hotelli vesiaeroobikast, Pilatesest ja Zumbast – oli väga lõbus ja soovitan hotellide pakutavaid trenne katsetada. Viimasel õhtul nautisime ka hotelli pakutavat meelelahutusprogrammi, kus hotelli animaatorid tegid playbacki.
Soovitan kindlasti Tenerifel külastada ka üht maailma parimat veeparki Siam Parki, kus meil sõbrannaga jätkus tegevust terveks päevaks. Tuleb vaid arvestada, et treppidest ronimist on palju ja tasub veesussid osta. 2021. a oli külastajaid tavapärasest vähem, seega meil ei olnud järjekordadega probleeme, kuid lugesin, et tipp-hooajal võivad järjekorrad olla ka tunde, seega võib kaaluda osta fast-passi.
Käisime ka vaala- ja delfiinivaatlusel. Siinkohal soovitan pigem veidi kallimat, kuid privaatsemat jahti valida. Meie ei soovinud mitmekümne inimesega katamaraanil tungelda, seega valisime ca 10 in seltskonnaga jahisõidu ja jäime igati rahule. Ühtlasi sain jahil linnukese kirja ka snorgeldamisega, mis oli minu elu esimene snorgeldamise kogemus. Vaalavaatluse pileti ostsime kohapeal Get Your Guide´i kaudu.
Kindlasti tasub ära käia ka saareekskursioonil ning üle vaadata Teide vulkaan.

Novatoursi õppereisist 2022

Novatoursi õppereisi raames tutvusime nädala jooksul 40 hotelliga, millest ööbisime kolmes hotellis: Bitacora 4*, Labranda Suites Costa Adeje 4* ja Landmar Costa Los Gigantes 4*.

Tenerife tervitas meid mõnusalt sooja ilmaga, tol nädalal oli isegi kohalike sõnul tavapärasest soojem ilm, kohati ca 27-28 kraadi.

 

Otse lennujaamast sõitsime vaatama kõik hinnas hotelli Bahia Principe Fantasia 5*, mis asub Golf del Sur kuurordis lõuna-Tenerife lennujaamale väga lähedal, vaid 8 km. Soovitan kindlasti perepuhkuseks, alal oli näha väga palju lapsi ja kärudega peresid. Koridoride peal on isegi baby-station, kus saab piima soojendada jms. Hotell on ka üsna suur, tubade arv 372, 5 restorani, 5 baari, rohkelt basseine. Kogu hotell on muinasjutulises stiilis ja tähelepanu tõmbab ka lossikujuline Castle Suite, mida on ainult 1, kuid mis lastele kindlasti väga lahe kogemus. Soovitan eelkõige lastega peredele.

 

Järgmisena tutvusime hotelliga Barcelo Tenerife 5* (Golf de Sur). Renoveeritud 2022. Sobib pigem paaridele ja täiskasvanutele. Asukoht ei tundunud mulle isiklikult väga mõnus, pigem kõrvalises kohas ja rand on ujumiseks liiga ohtlik/kivine. Hotelli kõrval on hetkel suur ehitus, mis veidi silma riivab. Hotelli lähedal on golfiväljakud, nii et golfaritele kindlasti soovitan. Hotell ise muidu väga viisakas, restoranid ilusa sisekujundusega, hubased. Liigendatud ala ja mitu basseini.

 

Seejärel saime end sisse sättida paariks ööks hotelli Bitacora 4* (Playa de las Americas). Minule see hotell väga meeldis ja tundsin end seal koduselt. Näeksin end seal ka pikemalt puhkamas. Toiduvalik oli super ja paari õhtu pealt tundus, et ka vaheldusrikas. Teise päeva valik oli juba täitsa teine kui esimesel. Paariminutilise jalutuskäigu kaugusel on rohkelt poode, kohvikuid, purskkaevushow, rand jm melu. Basseiniala nautisin õhtupoolikul peaaegu üksi kui juba hämaraks oli läinud. Lastele olid seal eraldi bassein ja veeliumägi, miniklubi, mänguväljak, mängutuba, minidisko. Eraldi väike basseiniala oli ka täiskasvanutele, kus isegi massaažijugadega bassein. Sisekujundus/fuajee on erksates toonides. Toad ruumikad ja kenad. Ühel õhtul kuulasime ka showprogrammi, mulle jättis täitsa hea mulje, esitati Robbie Williamsi laule.
Soovitan nii paaridele kui peredele.

Saaretuurist

Teisel päeval käisime saaretuuril. Kusjuures ühistranspordis kehtib Tenerifel veel maskikohustus, seega maske tasub kaasa varuda. Meie tuur oli suure bussiga, kus oli eri rahvusest inimesi ning giid rääkis inglise, saksa ja hispaania keeles. 3 korda erinevas keeles sama teksti kuulata (isegi kui jutust aru ei saa) oli veidi väsitav ning soovitan võimalusel pigem eestikeelset tuuri. Kui võrdlen 2021. a võetud saaretuuriga, siis meeldis mulle Novatoursi poolt pakutav eestikeelne tuur väikeses seltskonnas giid Maarikaga palju rohkem. Mulle tundub, et siis sai ka rohkem põnevamat infot saare ajaloo, kohaliku elu ja kultuuri kohta.
Teide vulkaani juures on üsna jahe, seega tasub kaasa võtta ka soojad riided. Sel aastal oli seal ca 12 kraadi, kuid 2021.a umbes 8 kraadi. Võimalik on ka, et täitsa lumi tuleb maha, seega riietuda vastavalt.
Saaretuuri raames nägime lisaks Teide vulkaanile ka Viaflori küla, Masca küla, Icod de Los Vinost, saime maitsta kohalikku traditsioonilist kööki jpm. Mägiteed on kohti üsna käänulised ja kitsad ning pakuvad korralikult närvikõdi, seega vähese kogemusega autojuhtidel ma sinna omal käel rendiautoga seiklema väga ei soovita minna.

 

Ülevaade nähtud hotellidest ja minu lemmikud

Kolmandal päeval oli meil hotellivahetus ja veidi vaba aega. Lootsime, et saame natuke päikest võtta ja basseini nautida, kuid just tol päeval oli pilves, seega rannaplaanidest ei tulnud midagi välja. Jalutasime hoopis Costa Adeje peal ja tutvusime piirkonnaga, mis ei olnud ka üldse paha plaan. Costa Adeje piirkond oli mulle juba 2021. aastast tuttav. Kes varem Tenerifel ei ole käinud, siis tasub teada, et lõunapoolsed kuurordid on päikeselised, põhjapool on veidi jahedam ja vihmasem. Rohkem vihma tähendab muidugi ka lopsakamat loodust. Kui soov on pigem päikesepuhkust nautida, siis soovitan hotell lõunapoole võtta aga teha näiteks päevaseid väljasõite ka põhjapoole.

 

Järgmised 2 ööd peatusime kõik hinnas hotellis Labranda Suites Costa Adeje 4*. See hotell jättis ka väga sümpaatse mulje ja soovitan. Teenindus oli väga soe ja tähelepanelik, tundsime end oodatuna. Toad maitsekalt sisustatud. Hotellil on 2 tiiba, täiskasvanute pool ja perede pool, mõlemal ka oma restoraniala ja basseiniala, muus osas identsed. Alal on tenniseplats, jõusaal, noolemäng, lasteklubi, noorteklubi jm.

 

4. päeval nähtud hotellid: Best Jacaranda, GF Isabel, GF Gran Costa Adeje, GF Victoria, Jardines de Nivaria, Bahia del Duque, Iberostar Selection Anthelia, H10 Costa Adeje Palace, Laguna Park II Apartamentos, Villa de Adeje Beach.

Lemmikud:

  • GF Victoria 5* (Costa Adeje) – Hotell avati alles 2017. a, seega kõik on puhas, stiilne, ruumikas. Nägime Senior Suite´i, mis jättis väga hea mulje. Kaugus liivarannast ca 150 m st asukoht väga hea.
  • Bahia del Duque 5* (Costa Adeje) – Asukoht ookeani ääres liivarannas, vaikses piirkonnas. Renoveeritud 2015. Kuurordi keskuseni ca 2 km. Tegemist on pereäriga st hotell kuulub ühele kohalikule perele ja hotell on Kanaari stiilis. Hotelli ala on väga suur (347 tuba) ja kuigi hotell on suur, siis ala on liigendatud nii, et kõigile jagub privaatseid nurgakesi. Alal on palju rohelust, ringi jalutavad haned. Silma jäi, et isegi päeval on hotellis õues elav muusika. Rohkelt tegevusi (jõusaal, hiidmale, lauatennis, ilukeskus, spaa-keskus jm). Lastele miniklubi- ja disko,soojendusega bassein. 8 restorani ja 7 baari.
  • Iberostar Selection Anthelia 5* (Costa Adeje) – See hotell jättis super mulje. Renoveeritud 2018, seega välimus värske ja kena. Kaugus liivarannast ca 40 m, väga hea asukoht. Hotell asub kuurordi keskuses. Sõime siin lõunat ja nii uhket buffeed ei ole mina igatahes varem näinud. Oli selline tunne nagu lõunataks ikkagi viisakas restos ja toidu kvaliteet/teenindus vastav. Koridorides on veeautomaadid, et plastiku kasutamist vähendada.

 

5. päeval nähtud hotellid: Dreams Jardin Tropical, Flamingo Beach Mate, Hovima Costa Adeje, Iberostar Selection Sabila, Playa Olid, Riu Buenavista, Roca Nivaria GH, Allegro Isora, Barcelo Santiago, Landmar Playa La Arena (õhtusöök)

Lemmikud:

  • Dreams Jardin Tropical 4* (Costa Adeje) – Renoveeritud 2017. Väga meeldis sisekujundus ja õueala, tõesti troopiline paradiis. Asukoht ka väga hea, kaugus liivarannas ca 300 m. Ala tundus piisavalt kompaktne aga hubane. Väga lux vaadetega välijõusaal, kus oleks kindlasti mõnus trenni teha.
  • Flamingo Beach Mate 4* (Costa Adeje) – Väiksem hotell aga väga puhas, värske ja hubane. Valikus toad 35-140 m2 apartamentideni. Seega soovitan nendele, kes soovivad ruumikat tuba aga pigem hotellist väljaspool aega veeta ja väljas söömas käia. Hotellis saab vaid hommikusööki. Asukoht hea, seega palju restorane jm läheduses.
  • Hovima Costa Adeje 4*  (Costa Adeje) – sellest hotellist kirjutasin juba üleval pool – igal juhul soovitan ja peatuksin ka ise uuesti. Nägime seal kõige uhkemat tuba, 9. korrusel asuvat Suite Excellence´i, mis oli tõesti luksuslik. Hotell majutab ainult 16+.
  • Riu Buenavista 4* (Playa Paraiso) – Kuigi hotell ise meeldis, siis asub kuurordist veidi kaugel – ca 10 km Costa Adejest. Silma jäid stiilsed põrandaplaadid ja ilus sisekujundus. Palju rohelust, ruumikas, hotelli kõrval asub kohe promenaad ja banaaniistandus.
  • Iberostar Selection Sabila 5* (Costa Adeje) – Toad väga helgetes toonides, stiilne hotell. Kõik väga uuenduslik. Koridorides veeautomaadid, liftid olid nii uuendusliku süsteemiga, et isegi veidi keeruline aru saada :D. Kaugus liivarannast ca 150 m. 16+ hotell.

 

Järgmised 3 ööd peatusime hotellis Landmar Costa Los Gigantes 4* (Playa de la Arena)
Tegemist on suure hotelliga, 517 tuba. Meie peatusime tubades, mis olid 1. korrusel, nii et sissepääs oli õuest. Paari sammu kaugusel kohe basseiniala, seega väga mugav. Kuna territoorium on suur, siis mõnest majakesest võib peamajja päris pikk retk olla nt sööma minna. Lastele oli õhtul korralik showprogramm, palju mänguautomaate jm. Sobib hästi peredele.
Asukoht: võrreldes Costa Adeje kuurordiga tunduvalt vaiksem piirkond, vähem poode jm melu.
Kindlatel kellaaegadel viivad lisatasu eest bussid kuurordisse. Mulle isiklikult meeldib Costa Adeje piirkond rohkem. Kui eesmärk pigem hotellipuhkus lastega, siis kindlasti soovitan.

 

6. päeval nähtud hotellid: Iberostar Bouganville Playa, Blue Sea Lagos de Cesar, Vigilia Park Apartamentos, HG Christian Sur, HG Tenerife Sur, Arona Gran & Spa (lõunasöök), Coral Los Alisios, La Siesta, Troya, Paraiso Del Sol Apartamentos, Ole Tropical Tenerife.

Lemmikud:

  • Vigilia Park Apartamentos 2* (Los Gigantes) – olemuselt lihtne majutus, kuid üllatas positiivselt, toad on renoveeritud 2018, seega näevad värsked välja. Valikus 25 m2 stuudiost 80 m2 2-toalise apartamendini. Kompleks on suur, kohe all n-ö tänaval asuvad restoranid, poed jm. Soovitan pigem nendele, kes tahavad rohkem omal käel ringi käia ja ei hooli suurt hotelli pakutavatest teenustest.
  • Arona Gran & Spa 4* (Los Cristianos) – Suur ruumikas, rohelust täis fuajee, stiilsed toad. Otse hotellist saab promenaadile, liivarannast ca 200 m. Pigem vaikses piirkonnas. Soovitan UP! ala.
  • Iberostar Bouganville Playa 4* (Costa Adeje) – Soovitan kindlasti lastega peredele, eri vanuses lastele palju tegevust ja isegi üsna suur veepark hotelli alal, kus liutorud jm. Renoveeritud 2015. Kaugus liivarannast 250 m. Hotellil on eraldi Star Prestige ala 16+.

 

7. päeval nähtud hotellid: Vulcano, Best Tenerife, Europe Villa Cortes, H10 Las Palmeras, H10 Conquistador (lõunasöök)

Lemmikud:

  • Vulcano 4* (Playa de las Americas) – Hea asukoht, kaugus rannast ca 300 m. Külastasime UP! Ala 8. korrusel, kus infinity pool ja muidu mõnus atmosfäär. Soovitan pigem täiskasvanutele.
    1. korrusel on mõeldud ka liikumisvaegustega inimestele st ratastooliga ligipääsetavad jms.
  • Europe Villa Cortes 5* (Playa de las Americas) – Hotell eristus teistest täielikult sisekujunduse poolest, kogu hotell on Mehhiko stiilis ja luksuslik, palju kunsti jäi silma. Siin on puhanud ka erinevad staarid, nt Jennifer Lopez ja Angelina Jolie. Puhkaksin ise mingi tähtpäeva puhul, nt aastapäev vm. Teenindus on super tähelepanelik. Hotell asub ookeani kaldal, näha oli suuri laineid ja surfareid. Kõik toad on veidi erineva stiiliga.
  • H10 Conquistador 4* (Playa de las Americas) – Toad, mida nägime (nt Privilege tuba) olid üsna väiksed, kuid kenad ja hubased ning väga heade vaadetega. Meelde jäi ka Privilege ala ülemistel korrustel, kus eraldi lounge, basseinid jms.

 

8. päeval lendasime tagasi koju

Kokkuvõte reisist

Väga huvitav oli Tenerifet nüüd teise pilgu läbi vaadata ja nii paljude hotellidega tutvuda. Saare tõeline võlu tuleb aga kindlasti välja siis, kui nautida lisaks hotellis pakutavale ka kohalikku kööki ja külastada restorane (kindlasti soovitan maitsta särisevaid küüslauguseid krevette ja kanaari kartuleid ning kastmeid), ujuda lainetes, külastada Siam Parki, käia vaala- ja delfiinivaatlusel, matkata matkaradadel jpm.Usun, et tulen Tenerifele veel tulevikus uuesti ja siis tahaksin kindlasti ära käia ka Loro Pargis, kuhu seni jõudnud ei ole ning pealinnas Santa Cruzis. Teidet olen nüüd juba 2 korda kaugelt vaadata saanud, kuid ahvatleks näiteks öine tähevaatlus Teidel. Nädala ajaga kindlasti saarest veel terviklikku pilti ette ei saa ja on tunne, et avastada on veel väga palju.

Osaliselt saab reisil tehtud storysid järgi vaadata Estraveli Instagrami konto @estravelgram highlightside alt.

Tahaksid ka Tenerifele reisida? Vaata Tenerife näidispakkumisi või otsi reis ise pakettreiside otsingust.

 

Kommentaarid: