Monica reisilugu: Egiptus

23.02.2021
Estravel

Kuna meie kliendid uurivad igapäevaselt, kuidas praegusel ajal reisile saab minna ja millised tingimused selleks on vaja täita, et midagi olulist ära ei ununeks, siis otsustasime teha reisiloo, kus räägime täpselt lahti, mida vaja teada ja kuidas valmistuda. Ja seda nii enne reisi kui reisi ajal Egiptuses.

Vaata lähemalt Monica reisilugu:

REISILUGU – OSA 1
REISILUGU – OSA 2
REISILUGU – OSA 3
REISILUGU – OSA 4
REISILUGU – OSA 5
REISILUGU – OSA 6
REISILUGU – OSA 7
REISILUGU – OSA 8
REISILUGU – OSA 9

MONICA REISILUGU – OSA 1

Monica Unt on Estraveli peres üle kahe aasta ning töötab siin agendimüügi haldurina. Reisimaailmas on Monica aga tegutsenud juba aastast 1996. Järgnevalt jagame teiega etappe reisi planeerimisest kuni reisile minekuni ning ka kohapealseid muljeid.

Monica: “Juba sel laupäeval, 27.02 lähen nädalasele pakettreisile otselennuga Tallinnast. Pean kinni kõikidest reeglitest ja reisin turvaliselt päikest püüdma. Valisin sihtkohaks Egiptuse ja Hurghada, kus päike ja soe meri on garanteeritud. Hotellis on kõik hinnas ja lisakulusid ei tule. Miks Hurghada, mitte Sharm el Sheikh, küsitakse minult? Tegelikult olen puhanud mõlemas kohas ja eelistust ei ole. Mulle on oluline, et Egiptusesse reisides oleks hotell hea tasemega, kus on suur ja roheline territoorium ning asukoht mere ääres. Hinna ja kvaliteedi suhe peab paigas olema. Seekord leidsin endale sobiva hotelli just Hurghada hotellide seast.

Egiptuses olen käinud nii tööreisidel kui rannapuhkusel, eelistades alati mugavat otselendu. Ühtekokku tuleb sellest minu 13. reis Egiptusesse. Esimestel kordadel käisin läbi kõik turistidele olulised kohad ja rannapuhkuseks vahel aega ei jäänudki. Lisaks puhkuse piirkondadele on nähtud ka ajalooliselt tähtsad Kairo, Luxor, Assuan. Niiluse kruiisilt on väga palju positiivseid emotsioone.
Kuna müüme Estravelis palju Egiptuse reise, tuleb hotelle teada – mida soovitada ja mida mitte. Minu kliendid küsivad tihti, kas sa ise puhkaksid selles hotellis, mida meile pakud? Olen alati aus ja kliendid on alati soovitatud hotellidega rahul. Kuna praeguses maailmas on reisimine veidi muutunud, siis lähen vaatan oma silmaga ära, milline Egiptuses kohapealne elu-olu on, et saaksin edaspidi klientidele veelgi paremat reisinõu anda. Iga reisikogemus rikastab.”

Nädala jooksul toome samas reisiloo blogipostituses juba täpsemalt välja, millised ettevalmistused peab Egiptusesse reisimiseks tegema.

Kui ka sina tahad reisile, siis vaata pakkumisi siit: www.estravel.ee/reisipaketid

 

MONICA REISILUGU – OSA 2

Tänases postituses toome välja, millised ettevalmistused on vaja Egiptusesse reisimiseks teha. Üheks oluliseks nõudeks on negatiivse tulemusega PCR-testi sertifikaat.

Monica: “Täna on testimise päev ja siis ootan negatiivset vastust. Broneerisin reisi viimasel minutil ja ka testimise ajad olid juba väga täis. Viimase hetke reisi ostmist peab alustama just testi broneerimisest – tuleb uurida, kas on vabu aegu testi tegemiseks. Testimisele peab kaasa võtma passi. Oluline on, et testi tegemisel (ja tervisedeklaratsiooni täitmisel) tuleb kasutada sama dokumendi andmeid, mida kasutatakse edaspidi reisimiseks. Egiptusesse reisimiseks sobib reisidokumendina ainult pass.

Koroonatestist on saanud reisimisel nö hügieenifaktor, sest oleme ju kõik huvitatud, et lennuki pardale jõuaksid vaid terved kaasreisijad. Testi juures on oluline tähele panna, et see peab saama tehtud õigeaegselt – Egiptuse puhul peavad reisijad alates 6. eluaastast tegema mitte varem kui 72 tundi enne Egiptusesse saabumist PCR-testi. Testi vastus tuleb võtta reisile kaasa ingliskeelse tõendina (värviliselt prinditud sertifikaadina, millel pitsat ja allkiri) või printida see mobiilirakendusest testi.me värviliselt, koos testija allkirja ja pitsatiga. Vastasel juhul reisijat Tallinnast lennuki pardale ei lubata.

Testi osas saab Estraveli reisikonsultant nõu anda, sest Estravelil on olemas Confidoga leping, mis võimaldab meie juurest pakettreisi ostnud klientidele broneerida ka aja testile.
Rohkem infot: www.estravel.ee/confido-koostoo

Reisipaberid on mul prinditud. Sellel korral on tõesti palju pabereid vaja printida ja täita.
✔️ Reisidokumendid
✔️ Lennupiletid ja hotelli voucher
✔️ COVID-19 teavitusjuhend
✔️ Negatiivse PCR-testi sertifikaat
✔️ Sihtkoha maa turvalisusmeetmed
✔️ Terviseseisundi küsimustik (SmartLynxile)
✔️ Reisija asukoha ankeet (SmartLynxile)
✔️ Riigi reisiinfo
✔️ Infoleht
✔️ Reisikindlustus – soovitan Salva kindlustust, millel olemas COVID-19 kaitsed. Esmakordne COVID-19 haigestumine enne reisi algust on kindlustusjuhtum ja katab reisi ärajäämisega seotud kulud. Tervisekindlustuse alusel hüvitatakse COVID-19 haigestumise tõttu välismaal tekkinud ravikulud.

Hea uudis on see, et reisijad, kellel on EV kodakondsus ja saabuvad turismi eesmärgil ning otselennuga Hurghadasse või Sharm el Sheikhi, on kuni 30.04.2021 vabastatud viisalõivust. See puudutab ainult reisijaid, kellel on ostetud reisipakett koos majutusega.”

Järgmises reisiloo osas vaatame üle, mida tasuks reisile kaasa pakkida ja mida hotelli valimisel silmas pidada.

 

MONICA REISILUGU – OSA 3

Tänases postituses vaatame üle viimased ettevalmistused enne reisi ning anname nõu, millele tasuks Egiptuse hotelli valikul tähelepanu pöörata.

Kas negatiivne PCR-testi sertifikaat on reisiks olemas?
Monica: “Testi andsin eile (neljapäeval) kell 17.11 ja vastused olid olemas juba täna varahommikul. Testi tulemusi vaatasin hommikul digilugu.ee. Tulemus on negatiivne. Testi tegemine läks väga sujuvalt – tasuda sai kas kohapeal või oli võimalus ka eelnevalt netis. Sertifikaadi väljastuseks valisin originaali laboratooriumist paberkandjal. Kätte sain täna, samast kohast, kus käisin testi tegemas.
PCR-testi sertifikaat Egiptuses aktsepteeritakse ainult paberkandjal ning sellel peavad olema sertifikaadi välja andnud laboratooriumi pitsat originaalvärvis (sinine) ja arsti allkiri originaalvärvis, mitte must-valgelt.
Sertifikaat saab olla: originaal laboratooriumist paberkandjal; e-posti teel saadud ja/või testi.me rakendusest alla laetud sertifikaat, mis on värviprinteriga (pitsat peab olema sinises värvis) välja prinditud.”

 

Mida tasub Egiptuse reisile kaasa pakkida?
“Reisile tasuks kindlasti kaasa pakkida snorgeldamise sussid ja sääsetõrje – õhtusel ajal on moskiitod. Päikesekreemid. Head lugemist. Minul on kaasas ka basseinis ulpimiseks täispuhutav madrats. Kui peaks vaja minema, siis kõhurohud soovitan osta kohapealt. Hea rohi, mis aitab, on Antinal. Raha vahetan kohapeal. Hotellis on olemas sularaha rahavahetuse automaadid.
Kohalik valuuta on Egiptuse nael (EGP).
Kurss 2021. veebruari seisuga: 1 EGP ~ 0,05 EUR; 1 EUR ~ 18,99 EGP
Lennujaamast ostan kaasa ka hea mullijoogi, sest seda seal ei pakuta.
Lubatud pagasimäär Smartlynxi lennul on 15 kg + 5 kg. Juhul, kui pere pakib kaasa ühe kohvri, ei tohi selle kaal ületada 32 kg.”

 

Mille järgi valisid hotelli?
“Sellel korral veedan puhkuse enamuse aega hotellis ja mere ääres. Sellest lähtuvalt valisin hotelli Jaz Aquamarine 5* kõik hinnas teenusega, kus on suur roheline territoorium erinevate basseinide ja veeliumägedega. Hotellis on basseini ala, mis on 16+ ja samuti restoran. Hotellitoad avarad, teenindus ja toit hotellis hea. Paljud eelistavad, et hotell oleks keskuses, kus õhtul hea jalutada, mulle ei olnud see hetkel oluline. Kui vaja liikuda, saab alati takso võtta ja keskusesse poodidesse minna. Tavaliselt on suurtes hotellides olemas omad poed, kust saab soovi korral suveniire osta.”

Milline on üldine Egiptuse hinnaklass. Mida tasuks hotelli valimisel silmas pidada?
“Egiptusesse reisides tuleb kindlasti arvestada sellega, et hotellide tärnid pole samad, mis Euroopas. Tuleb arvestada, et see on Egiptus ja siin lihtsalt on nii. Kulumise märke leiab kõikjalt. Viriseda saaks, aga sel pole mõtet. Teenindavasse personali tuleb hästi suhtuda, siis olete hotellis hoitud. Kindlasti mängib rolli ka väikese jootraha andmine toa koristajatele või basseini baaris teenindjale. Broneerimisel räägin klientidele, mis on valitud hotelli eeliseks või miinuseks, et kohapeal oleks vähem üllatusi, kuid Egiptus suudab alati üllatada ja sellega peab arvestama.

Lõpetuseks kaasa positiivne suhtumine, hea tuju ja tore reisiseltskond.”

Järgmises postituses toome teieni juba esimesed muljed Egiptusest kohapealt.

 

MONICA REISILUGU – OSA 4

Tänases postituses uurime, kuidas läks lend Egiptusesse ja toome teieni Monica esimesed muljed Egiptusest kohapealt.

Monica: “Olen rahul, et otsustasin puhkusele sõita, siin on väga hea ja rahulik puhata. Mina ja minu lahe reisiseltskond oleme õnnelikud ja tunneme puhkusest mõnu. Soovitan – kellele Egiptus sobib, sellele sobib! Kõikide hotellis puhkajate testid on negatiivsed – seda siin kontrollitakse. Sooja on päeval 24°C, õhtul jahedam. Eile oli veidi tuulisem, kuid päike soe ja mõnus ning esimene jume juba olemas. Basseinid ja laste veetorude basseinid on soojendusega. Veetorud samuti juba järele proovitud.”

 

Kuidas lend läks, millised on muljeid lennujaamadest?

“Tallinna lennujaamas sujus kõik väga hästi. Lennule paluti reisijad gruppidena – alustati lennu tagumisest osast, et keegi ei oleks kellegi seljas ja ei trügiks mööda. Meie lennuk oli tavalisest suurem, lendasime Airbus A321-ga, milles on 220 kohta. See andis võimaluse, et osad kohad olid tühjad. Mina broneerisin endale 48 h varem tasulised istekohad esimeses reas. Oli väga privaatne, kuna esimene WC oli kasutuses ainult meeskonnale, siis teised reisijad ette ei tulnud. Ruumi oli ja lend möödus kiirelt – vaid 5 tundi ja kohal. Teenindus väga hea. Kõik reisijad kandsid lennukis maske, lubatud olid ka riidest maskid. Maaletuleku kaardid jagati juba lennukis ja sai rahulikult täita.

Hurghada lennujaama maandudes olime ainuke lennuk ja lennujaam oli tühi. Lennujaama saabudes küsiti eelnevalt täidetud Egiptuse tervisetõendit. Seejärel passikontroll, kus vaja esitada maaletuleku kaart ja pass – kontroll sujus kiirelt. Osadelt küsiti passikontrollis ka pardakaarti näha. Peale passikontrolli oli veel üks mees, kes kontrollis viisatemplit. Seejärel juba pagasi kättesaamine. Pagasilindi juures seisis lennujaama töötaja, kes tegi kõik saabuvad kohvrid desovahendiga üle.”

 

Kas COVID-testi sertifikaati küsiti lennujaamas ja kohapeal?

“COVID-testi sertifikaati kontrolliti Tallinna lennujaamas väga hoolikalt check-in-i töötaja poolt. Samuti oli lennule registreerimise juures politsei, kes tegi pistelist kontrolli. Sertifikaati kontrolliti ka hotelli registreerimisel. See oli esimene paber, mida küsiti.

Ma tellisin meie seltskonnale hotelli sõiduks hotelli privaatse transfeeri, 6 reisijat 20 €. Meid oodati lennujaamast väljudes nimelise plakatiga. Kõik sujus turvaliselt ja kiirelt. Olime väga rahul. Hotelli saabusime maskides, samuti on hotellitöötajad maskides. Külastajatelt hotelli territooriumil maske ei nõuta, aga väljaspool hotelli kaubanduses pidi politsei maskide olemasolu kontrollima.

Wifi on hotellis tasuta aga levib ainult fuajee ümbruses. Mina ostsin lennujaamast interneti kaardi, valisin Vodafone´i, mis on kõige parema leviga. 10 GB maksis 10 € ja 48 GB 20 €, võtsin kaasa lisa telefoni, palusime kohapeal paigaldada ja kontrollisime, et töötaks. Töötab ja korralik nett, mida saab enda telefoni ja arvutisse jagada. Soovitan proovida.”

Järgmises postituses juba rohkem muljeid kohapealt.

 

MONICA REISILUGU – OSA 5

Tänases postituses vaatame lähemalt, milliseid võimalusi ja teenuseid hotell pakub.

Monica: “Ilmaga on meil vedanud, päeval 24–25 °C. Täna on veidi tuulisem ilm. Õhtud on veel jahedad aga talveaeg hakkab läbi saama ja järgmisest nädalast on juba oluliselt soojem ka õhtuti.

Hotelli valikuga oleme rahul (Jaz Aquamarine 5*). Hotell on säilitanud oma taseme ka Covidi ajal. Käsi saab kõikjal desinfitseerida. Hommikul sööma minnes mõõdetakse pisteliselt ka temperatuuri. Siin on hea teenindus, kõik väga sõbralikud ja hoolivad. Territoorium on roheline ja väga suur, seega ruumi eraldi olemiseks palju. Hotellis avarad toad, voodid mugavad, suurte rõdudega või terrassiga. Lastega pered eelistavad kindlasti viimast.

 

Rannaala on lai – hotelli rannas ka erinevad veespordi võimalused. Kohe hotelli rannaalalt väljuvad ka laevareisid merele. Osa meie seltskonnast käis eile merel sukeldumas – jäid rahule. Meie hotell on üks väheseid, kus veepark on kohe rannas ja basseinid soojendusega. Samuti on territooriumil palju erinevaid basseine, osad soojendusega. Talvisel ajal on see väga oluline, et basseinivesi oleks soe ja saab ujuda. Pisematele lastele on oma basseiniala koos liumägedega.

 

 

Hotellil on väga hea animatsiooni meeskond, kes pakub erinevaid tegevusi hommikust hiliste õhtutundideni. Meie naudime väga stretchingu ja zumba tunde. Õhtuseid show-programme ei toimu. Peale õhtusööki koguneme fuajee baaris, kus mõnus istuda, jutustada ja kaasa võetud mänge mängida. Rahvas on hajutatud. Taustaks mängib mõnus elav muusika. Soovijad saavad tantsida.

Hotell pakub võimalust 2 korda nädala jooksul süüa a la carte restoranis. Sellel hooajal on see tasuta ja laud tuleb eelnevalt broneerida. Eelnevatel aastatel on olnud 15 €/ inimene. Hotellis hea spa ja olemas ka väiksem jõusaal, mis on tasuta ja ka järgi proovitud.”

 

 

MONICA REISILUGU – OSA 6 – MONICA KLIENDI VIDEOTERVITUS EGIPTUSEST
Monicaga koos puhkab praegu Egiptuses Monica kauaaegne klient ja ametilt aeroobikatreener Riina Suhotskaja. Antud hotellis (Jaz Aquamarine 5*) puhkab Riina juba mitmendat korda. Miks? Vaata videost, mis Riinale hotelli juures eriti meeldib.

 

 

MONICA REISILUGU – OSA 7

 

Tänases postituses toome välja mõned hotellid, mida Monica Egiptuses soovitab (hinnad seisuga 04.03.2021).

Sharm el Sheikhis:
Jaz Mirabel Beach Resort*****, hind al 535 €
Jolie Ville Golf & Resort*****, hind al 535 €
Pickalbatros Aqua Blu Resort*****, hind 553 €
Royal Albatros Moderna*****, hind al 591 €

Hurghadas:
Jaz Aquamarine Resort*****, hind al 595 €
Tropitel Sahl Hasheesh*****, hind al 669 €
Titanic Royal Resort*****, hind al 741 €
Pickalbatros Albatros White Beach *****, hind al 755 €
Premier Le Reve Hotel & Spa *****, hind al 916 €

Egiptuse otsereisid toimuvad kuni 3 korda nädalas kuni 22.04.2021.
Vaata Egiptuse reiside pakkumist siit.

Või võta otse ühendust meie reisikonsultantidega:
📧 estravel@estravel.ee
📞 6266 266

 

MONICA REISILUGU – OSA 8

Täna on Monica viimane päev Egiptuses. Homme juba tagasilend Eestisse. Millised on muljed?

Monica: “Ilm läheb iga päevaga soojemaks – sooja on 26 °C. Meie lapsed naudivad täna rannas veespordi mõnusid. Käisid surfamas ja kohe varsti lähevad merele banaaniga sõitma. Punases meres ka ujumas käidud. Meri on mõnus aga veel jahe ja karastav.

Siin on kõik endiselt hästi. Toidud on head. Süüa saab pearestoranis ja lisaks rannarestoranis ning basseinibaaris. Õhtul tasub külastada ka a la carte restorane. Me käisime oma seltskonnaga eile aasia restoranis, kus olid väga maitsvad toidud. Erinevad toidud serveeriti väikestel taldrikutel, et saaks proovida erinevaid maitseid. Lisaks on võimalik lisatasu eest tellida erimenüü, mida jaapani kokk valmistab kõikide silme all, muljetavaldava tuleshow saatel. Soovitan kindlasti! Kohad restorani tuleks vastuvõtus kohe broneerida, kuna restoran on külastajate seas äärmiselt populaarne ja kohtade arv piiratud. Kaasas võiks olla niisked ja desinfitseerivad salvrätikud.

Hetkel on toidu valik väiksem vôrreldes varasemaga aga siiski piisavalt lai, et kõigile on midagi. Ka veganite ja laste lemmikud toidud olemas. Jäätis olemas pulgajäätisena ja tuleb küsida teenindajatelt. Meie suures seltskonnas kõhud kõigil korras ja sõime kõiki hotelli poolt pakutavaid toite ja jooke.

Muide, Eestisse saabujatele saab lühendada liikumisvabaduse piirangut teostades COVID-19 testi Egiptuses enne tagasilendu. Selleks on vaja võtta ühendust reisikorraldaja reisiesindajatega kohapeal. Testi hind on 30 USD. Transfeeri vajadusel lisandub transfeeri hind hotellist laborisse ja tagasi. Juhul kui testi tulemus on positiivne, peab jääma kohapeal eneseisolatsiooni.

Saadame päikselised tervitused ja oleme rõõmsad. See reis on meile kõigile tõestanud, et praeguses olukorras on võimalik turvaliselt reisida ja puhkust nautida. Tuleme tagasi täis uut positiivset sära ja energiat. Uute reisideni! Kui kellelgi tekkis Egiptuse teemal küsimusi, siis vastan hea meelega.”

Järgmises ja ühtlasi viimases reisiloo postituses uurime, kuidas läksid Monical lennud Eestisse tagasi.

 

MONICA REISILUGU – OSA 9

Tänaseks on Monica oma reisiseltskonnaga õnnelikult kodus tagasi. Millised on muljed reisist ja kuidas läks tagasilend?

Monica: “Kogu meie reisiseltskond jäi reisiga väga rahule. Tõime reisilt kaasa palju positiivseid emotsioone ja soovitame reisida, kui võimalik. Hotellipuhkuseks oli Egiptus hea valik. Ilmad olid ilusad, tegevust jätkus kõigile, samuti oli privaatsus tagatud, sest hotell väga avar ja ruumi kõigile. Samuti oli soovijatel võimalik osaleda erinevatel väljasõitudel, millega ka rahule jäädi. Käidi ära ka Luxoris, merereisidel delfiine vaatamas ja sukeldumas. Kõigile midagi. Isegi päikesetõusu vaatasime ära. Ütlen ikka, et reisimine rikastab!”

 

Kuidas läks tagasilend?

“Lendasime tagasi laupäeva lõunast, mis oli väga mõnus, sest saime hommikul veel koos puhkama jäävate sõpradega hotellis hommikusööki nautida. Tagasisõiduks tellisime samuti privaatse transfeeri. Olime lennuväljal 2,5 h enne lendu. Lugesin kokku, et meid kontrolliti lennuväljal kokku 7 korral. Seda tuleb väga rahulikult võtta, turvakontrollides peavad mehed ja naised olema eraldi ridades, et turvakontroll läbida. Naised kontrollivad naisi ja mehed mehi. Lend väljus õigeaegselt ja möödus kiirelt. Soovitan istekohad ja toit ette tellida.
Tallinna lennuväljal oli teenindus ja info töötajatelt kiire ja väga selgelt mõistetav. Saabumisel tuli enne passikontrolli täita piiriületaja deklaratsioon, mida on võimalik täita juba üks päev enne netis (https://iseteenindus.terviseamet.ee), siis läheb passikontrollis kiiremini. Pagas käes, suundusime testi tegema. Võtsime numbri, järjekord oli küll aga läks väga kiiresti. Testi tulemused tulid pühapäeva lõunaks. Kõik reisijad meie seltskonnast olid negatiivsed.”

Mida soovitaks veel neile, kel plaanis reisile minna?

“Soovitan neile, kellel plaan reisida, oma reisisoovid teostada, sest tegelikult on endiselt reisimine turvaline. Kõik reisijad on eelnevalt testitud ja terved. Kohapeal tuleb jälgida reegleid ja samuti ennast hoida. Ka kohalikud on huvitatud, et turistid oleksid hoitud ja terved.”

Kas on midagi, millele eraldi tähelepanu pööraksid?

“Kui kasutate hotelli internetti, tuleb arvestada, et ühendus võib olla katkendlik. Kõnedeks sobis hästi meil juba peaaegu unustatud Viber. Sellise netiühendusega, nagu meil Eestis, ei saa arvestada. Ostetud netikaardiga saab esmavajaliku tehtud, isegi Zoomi koolitunnid.”

Uute turvaliste ja põnevate reisideni!

Aitäh kõigile, kes Monica reisiloole kaasa elasid.

Kui soovid Monicale reisisooviga kirjutada, siis Monica kontaktid leiad siit: www.estravel.ee/agendimuuk

Vaata reisipakkumisi siit: www.estravel.ee/reisipaketid

#reisivastutustundlikult

Kommentaarid: