Muljeid Silversea uhiuuelt ultra-luksuslaevalt Silver Dawn

31.05.2022
Estraveli Platinum Club osakonna vanemreisikonsultant Kerdi Kattel

Estraveli Platinum Club osakonna vanemreisikonsultant Kerdi Kattel käis lühikesel 3-päevasel kruiisil Silversea uhiuue ultra-luksuslaevaga Silver Dawn.

Minu esmatutvus Silversea laevaga viis mind imelisse Lissaboni. Silver Dawn minu kõrgeid ootusi ei petnud. Esmamuljed laeva sisenedes olid ülimalt meeldivad. Laev on uus, äärmiselt puhas, elegantne ja väiksemadki detailid õhkavad luksust. Teenindavat personali on laevas palju ja teeninduse tasemest saab rääkida vaid ülivõrdes.
Tegemist oli laeva avareisiga, mis suunatud just turismitöötajatele ja meediaga seotud inimestele. Reisi esimene pool (3 ööd) viis meid Portimaosse. Reisi teises pooles toimus laeva ristimine ning selleks ajaks lahkusid enamik turismitöötajaid (k.a mina) ja asemele tulid meediaga seotud inimesed. Laeval viibisid ka Silversea president Roberto Martinoli ja tema naine Barbara Muckermann.

S.A.L.T (Sea And Land Taste) programm

Esimene õhtusöök toimus S.A.L.T (Sea And Land Taste) Kitchen restoranis, mis tutvustab konkreetse sihtkoha kohalikku söögi- ja joogikultuuri. Meie õhtusöök oli inspireeritud siis Portugali maitsetest ja toidu kõrvale pakuti loomulikult Portugali veini. Laeva kokkade poolt kokkupandud menüü oli ülimaitsev ja taldrikul leidus alati ka midagi üllatuslikku kas siis tekstuuri või maitse poolest.
S.A.L.T programmil tasub tegelikult peatuda pikemalt ja sellel on väga oluline osa kogu Silversea kogemusest, kuna S.A.L.T kontseptsioon on palju rohkemat kui üks restoran. Lisaks restoranile pakub Silversea ka samalaadseid elamusi S.A.L.T Bar´is, S.A.L.T Lab kokanduskursustel ja ka S.A.L.T kulinaariaekskursioonidel, kus rõhk on alati kohalikul toorainel ja maitsetel.
Ootasin väga kutset põnevale kokanduskursusele, kuid paraku seekord ei õnnestunud. Seevastu sain kogeda S.A.L.T ekskursiooni, mis viis meid Portimao lähedal asuvasse imekaunisse Vila Vita Parc hotelli. Noored kokad olid kokku pannud S.A.L.T kõrgetasemelise lõunasöögi. Peale seda oli veidi aega rannas jalutamiseks ja omavahel muljete vahetamiseks.

La Dame erirestoran

Teist õhtusööki nautisin erirestoranis La Dame, mis on lisatasu eest. Sel õhtul saime endale ise valida, kus õhtustada soovime. La Dame on Prantsuse restoran, kuhu on kindlasti vajalik eelnev broneering. Teenindus antud restoranis on jällegi klass omaette. Minul läks poole õhtusöögi ajal juba sassi, kui mitmes teenindaja meie lauaga tegeles, kuid 7 või 8 oli neid kindlasti.

Silversea võlud

Järgmisel päeval tehti meile väike ringkäik laeva spaas Otivm ja tutvustati, kuidas saab nautida spaa-teenindust oma kajutis. Mitte ühtegi toredat kutset ma seekord oma kajutist ei leidnud ning seetõttu veetsin päeva teise poole omapäi Portimao linna ja rannaga tutvudes.
Viimane õhtusöök oli restoranis La Terrazza, mida kasutatakse ka peamise hommiku- ja lõunasöögi restoranina. Ka seekord olid uued maitseelamused garanteeritud.
Hommikusööki on võimalik nautida ka oma kajutis ja lisatasu selle eest ei küsita. On ikka mõnus küll, kui hommikul duši alt tulles on laud imeväel hea ja paremaga kaetud ja hõrgutav kohvi ootamas. Silversea täidab tegelikult kõik su soovid olenemata kellaajast. Musta kalamarja armastajatele on ilmselt Silversea tõeline maapealne paradiis, sest see on kõigile 24/7 saadaval ilma lisatasuta. Olulist rolli mängib soovide täitmise osas isiklik butler. Minule oli kuidagi jäänud mulje, et butlerid on väga vaoshoitud ja tõsist tööd tegevad inimesed. Minu butler murdis minu eelarvamuse koheselt. Tegemist oli St.Lucia saarelt pärit noormehega, kes jättis väga meeldiva ja sõbraliku mulje ning oskas absoluutselt kõige osas nõu anda ja soovitusi jagada.

Peale tutvust Silverseaga seostuvad nüüd minu jaoks nende kruiisid lisaks luksusele ja privaatsele teenindusele ka toidu- ja maitseelamustega.

Meie kruiisi ajal filmiti Silver Dawni tutvustav video. Soovitan vaadata, sest videos ei ole millegagi liialdatud ja kliendid saavad nautida laeva täpselt sellisel tasemel, millest Barbara videos räägib.

Järgmiste Silversea kruiisideni, me väärime seda elamust!

Vaata kruiisipakkumisi Estraveli kruiisiagentuurist CruiseCentre.

Kommentaarid: